perjantai 2. syyskuuta 2011

Nala on oppinut, miten EI tehdä oikein tunnaria! ;(

Eilen ajelin kera kaikkien koirien Killerille ja mielessäni hehkuttelin, että kun tiputti vettä ja maa oli märkä! Jes! Tämä on niin hyvää treeniä Nalalle.

Treenasin Nalan ja Milan kanssa tokoa ja seuraksemme saatiin Jenni ja käppänät Nasu ja Sulo. Nala teki seurausta samalla kun Jenni "häiriköi" taputtelemalle. Oman häiriön seuraamiseen toi vesilätäköt, jotka olisi pitänyt kiertää. Nalan kontakti tippui vähän väliä ja se oli seurauksessa hyvin hermostuneen oloinen - syksy ja vesilätäköt! Noh, pidin nyt tiukan linjan Nalan menossa ja muistuttelin sitä koko ajan. Tuntui, että loppua kohden meno parani. Oikealle käännöksiin otan käyttöön ehkä myös sen, että käsi menee reiden päälle, jos saisi tuon oikealle-käännöksen kuntoon, sillä Nala on siinä vähän sellainen haahuilija.

Maahanmeno oli jälleen ällöttävää, mutta menihän sen maahan, kun autoin reippaasti. :) Lisää sadekelejä ja vauvatokoa Nalalle <3

Luoksetulon stopit oli oikeasti aikas jees ja tehtiin niin, että Jenni kävi heittämässä aina Nalan taakse nakin. Ehkä se stoppi oikeasti alkaisi siitä tulemaan. Nyt ei ole ollut ravaamisongelmaa pitkiin aikoihin ja Nala on alkanut tulla JUURI sopivalla laukalla :) JES!

Murheen kryyni: Tunnari! Äh! Mitäköhän on tapahtunut meidän tunnarille, sillä Nala nätisti lähti haistelemaan ja päätyi ekalla kerralla ottamaan jonkun kapulan (siis väärän) ja lähetin uudelleen ja toisella kerralla toi oman. Toinen kerta ja taas sama juttu.. Olisi ehkä pitänyt tehdä loppuun täysin onnistunut suoritus, mutta se jotenkin jäi.. (tyhmä minä, nyt kumminkin jäi tuollainen toimintatapa! ;( )

Metallinouto oli ihan jo kivannäköinen :)

Mila treenasi seurausta Jennin sanoessa "käsky" eri painotuksilla ja äänensävyillä. Milan pää pyöri alussa ja tuntui, että se loittoni erityisesti "käskyjen" aikana, mutta lopussa sain sen pitämään kontaktin ja pysymään hyvin. (BH varmaan pilaa pariksi kuukaudeksi meidän seuruun, kun on niin pitkä, mutta aloitellaan sitten alusta.. eipä sille mitään kai voi?)

Jäävissä Mila reagoi varmaan ensimmäisen kerran märkään maahan ja aluksi maahanmeno oli ällöä ja jäätiin seisomaan. Sitten kerran muistuttelin oikean maahanmenon, jonka jälkeen tämä sujui. Jenni häiritsi taas valmistelevaa osuutta "käskyillä" eikä Mila ennakoinut yhtään, kuunteli tosi nätisti mun käskyjä. Seisominen oli hyvä. Istuminen tehtiin aluksi maahanmenona, mutta sitten muistui mieleen. Hyviä liikkeestä istumisia! :)

Metallinouto meni suukkuun ehkä hyvin pienen aavistuksen paremmin ja suuren suuren edistyksen tuossa teki se, että Mila LIIKKUI metallikapula suussaan, mitä se ei todellakaan ole tehnyt ennen.. JESJESJES! Ehkä tuo vielä tulee valmiiksi! Viereenhän sitä vielä ei voinut tuoda, vaan se sylkäistiin ennen pois, mutta aavistuksen oli havaittavissa kehitystä, ehkä :D

Agilityssä: Hienot, oikeastaan superhienot kepit kummallakin valkohuiskulla!! JES!
Hyvät kontaktit, ja Mila alkoi jo vähän rentoutua keinulla :) Nemo meni putkeen A:n sijaan (tarkoitus olikin, mutta se ei ole ennen mennyt -> eli paremmin toimii, kun ohjaa putken puolelta eikä A:n edestä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti