perjantai 9. syyskuuta 2011

Salme Mujusen tokokoulutukset ja Nemon 1-luokan agitreenit

Eilen oli Salmen tokokoulutus 1/5. Koulutuksen aloitti Nala, jonka kanssa tehtiin lähes kaatosateessa kaikki avoluokan liikkeet läpi. Seuraukseen lähdetään vahvistamaan kontaktia hitaalla kävelyllä, katseella ja kehuilla. Kontakti alkoi pysyä ihan hyvin jo loppuvaiheessa. Nyt pitää itse muistaa sen maltti siinä seuraukseen lähdössä, eli lähden aivan liian nopeasti liikkeelle muutenkin ja kävelen hirveillä harppomisaskelilla! Minä syyniin!

Itsellä on muutenkin se ongelma, etten osaa palkata sanoin ja kehuin vaan työnnän namia suoraan suuhun. Nyt harjoittelen kehumaan aina joka liikkeen jälkeen koiraa katsomalla silmiin ja sitten vasta namia.

Liikkeestä maahanmenoa tehtiin kerran, mutta se ei onnistunut kuns satoi, mutta meni se vierestä vähän pakotetun näköisesti.. raukka.. Mutta koska liikkeestä maahanmeno ei ole yleensä ollut ongelma, niin siihen ei paneuduttu.

Luoksetulo ei toiminut, se ravasi eikä stopannut! Mitä ihmettä taas! Noh, sitä aletaan treenaan takapalkalla ja edessä stoppailuilla. Tämän lisäksi harjoitellaan alun valmistelua eli Nala pantaan ja ranneliikkeellä heitetään nami taakse, sitten kun Nala pysyy nätisti istumassa ja luottaa, että siellä on nami, niin sitten se yhdistetään siihen, että nami jätetään kauemmaksi ensin ja sitten tehdään pelkkä ranneliike ja vapautus kauemmas namille. Stoppien matkaa treenataan pikkuhiljaa pidemmäksi, eilen tehtiin 5 metristä ja puolessa välissä stopattiin ja sitä pikkuhiljaa lisätään. Ja toiseksi itse peruutan ja stoppailen ja sitten pikkuhiljaa nopeutan liikettä. Tällä samalla treenataan liikkeestä seisomisen jämäkkyyttä :)

Nouto on ihan ookoo. Hyvä palautus, hyvä paikka, eikä mällää kapulaa.

Kaukoissa mun pitää itse katsoa, että onko mikä fiilis.. jos tuntuu, että koira on ihan nuutunut, niin sitten vähän ilakoidaan virettä ylöspäin ja jos on ookoo vire, niin sitten ei ilakoida, vaan lähdetään suorittaan liikettä. Eli tässä pitää mun osata seurata, millä fiiliksellä koira on.

Hyppyyn mun pitää odottaa Nalan katsekontaktia, jolloin toimii hyvin.

Milan seuruuseen mun pitää rauhoittaa käden liike, niin että se on pois kontaktin edestä ja myös sen kanssa lähdetään rauhallisesta liikkeestä liikkeelle. Käännöksissä mun pitää rauhoittaa liikettä ja auttaa vartalolla enemmän.

Liikkeestä maahanmenossa vähän steppasi perään, joten näihin edessä treenausta, niin että käsky ja heti kun kyynärpäät osuu maahan napakka kehu ja nami. Tätä tehdään niin kauan, että Mila alkaa putoomaan alas. Tämä sama istumiseen, koska Mila ei vielä ymmärrä istu-käskyä ja istu-käskyyn käsiapu.

Luoksetulossa samaa naminjättötreeniä. Ensin pitää opettaa Milalle se, että se tulee mun peruuttaessa suoraan edessä, koska nyt se yrittää tulla jommalle kummalle sivulle, eli palkkaan aina, kun se on keskellä edessä. Tämän jälkeen treenataa niin, että mun kädet on piilossa ja peruutan, kun sanon seis, niin samalla steppaan itse paikallani, kun stoppaa, niin kehu ja sitten palkka. Samalla treenataan liikkeestä seisomista.

Nouto on hyvällä mallilla, siinä ei ollut mitään ongelmaa.

Kaukot oli hyvät, mutta treenataan lisää takapalkalla, koska oli koko ajan sen oloinen, että yrittää kuroa eteenpäin. Matkaa treenataan vain pikkuhiljaa eteenpäin. Teknisesti ookoo.

Hypyssä tehdään pari kertaa pelkkää hyppyä eteenpäin niin, että käsiavulla istutetaan, tämän jälkeen pari toistoa ilman käsiapua. Erillisesti treenataan takaisin hyppäämistä "hoppa"-käskyllä, koska tuli luontevasti sillä viereen. :)

Ruvetaan treenaamaan VOIn kaukoja pikkuhiljaa imuttamalla nakkia. Nalan kanssa voidaan pikkuisen tehdä jo S-I-vaihtoja ja Milan kanssa niin kauan M-S-vaihtoja, että ne toimii, nyt se steppaa melko paljon.

Kai siinä treenissä jotain hyvääkin oli, vaikka paljon on tekemistä. Salme ilmoitti, että vaikka ihan ookoo-tekemistä on tässä vaiheessa, niin koska tavoitteet on korkeammalla, niin kannattaa tehdä perustyö nyt hyväksi.. Sinänsä en ole tuota ajatellutkaan ihan noin, vaikka olen tiedostanut asian.. mutta totta! Nyt laitetaan molempien seuraukset syyniin! :)

Nemon agilitytreenit

Meitä kouluttaa tällä jaksolla Aino Kinnunen, ja nyt kun on sitten 1-luokan treenit, niin pitäisi kai osatakin jotain? Tai sitten ei...

Ratana oli tällainen

Rata suoritettiin kahdessa osassa 1-10 ja 9-19. Ekalla yrittämällä tein vekin 3-4 väliin, jolloin työnsin turhaan vitoselta sivuun.
Kepeillä se taisi vähän kyllästyä ja lähti kesken puomille.. Täh? :D 9-esteen takaakierrossa rupesin tekemään turhan aikaisin valssia, jolloin vetäsin Nemon takaakierrosta pois ja se hyppäsi edestä.

Aino kehoitti tekemään 3-5 -esteet whisky-ohjauksella. Aluksi olin varma, että se ampaiseen 5-putken väärästä päästä sisään, mutta onnistuikin superhyvin! :) Toisella kertaa kepitkin oli hyvät ja takaakiertokin onnistui. Puomin alastulolla eka kerta oli huomattavasti parempi kuin toinen.. Toisella se jäi kukkumaan kontaktin päälle! Lisää naksuttelutreeniä.

Ekalla yrittämällä 9-19 välillä Nemo meni nätisti oikeaan päähän 11-esteellä, mutta sitten kun menin 12-esteen viereen ottamaan vastaan, niin sehän ampaisi puomille. Joko pitäisi olla puomin edessä ottamassa vastaan, 12-13 -esteiden välissä tai sitten 12-esteen toisella puolen. Valitsin seuraavalla kierroksella mennä 12-13-esteiden väliin ja se tuli mukavasti siihen mukaan. :) Että tuo oma ohjaaminen tuntuu kyllä niin kököltä! En vaan osaa... Putket oli jotenkin tosi tahmeat tällä kertaa.. pitäis ehkä palkkailla putkistakin välillä.. Keinu oli mielestäni tosi kiva! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti