maanantai 5. tammikuuta 2015

Vuoden ekat treenit

Loppuvuodesta tokotreenit (ja no agitreenitkin) jäi melko vähäisiksi. Ei vaan oikein jaksanut... Kun oma  kroppa ei ollut kunnossa, ei jaksaminen enää riittänyt koirien kanssa touhuiluun. Nyt kun on menty selän kanssa harppauksella parempaan suuntaan, oli kaipuu treenikentälle.

Iltatreenit JATin tyhjässä hallissa.

Ekaksi Milan kanssa vähän agilityä irtoomisteemalla. Otan uuden vuoden -lupaukseksi, että kun treenataan Milan kanssa omaa treeniä, niin harjoitellaan motivaatiota ja intoa "pyörityskohtiin" ja irtoomista (vaikka toki se on välillä ollut vähän yli-irtikin), mutta parempi irtoovampi koira!Huono kuvahan tuo on, mutta josko siitä jotain osviittaa sais.

2 työntö putkeen
5 ennakoiva valssi
6-7 pyörittämistä (tämä se on melko haastavaa Milalle, kun itse en oikein liikkunut)
8 -renkaalle haltuunotto meinasi olla aluksi haastavaa, kun puomi  veti aika kovastikin, vaikka itse liikuin voimakkaasti toiseen suuntaan. Ohjaus saatiin toimivammaksi, kun meninkin renkaan oikeaa puolta ja tein persjätön renkaalle
10-11 väliin persjättö ja takaakiertoon törkkäisy
13 päällejuoksu
17 layeröinti puomin oikealta puolen. 17 oli ehdottomasti haastavin kohta, kun Mila hakeutui todella helposti puomille. Törkkäisy puomin toiselta puolen saatiin toimimaan, että jätin muutaman kerran putken päähän nakkia. Ahneus voitti.
19-20 pussilta pimeään putkeen lähetys keilaamalla
21 rytmitys (odotus putken kohdalla puomin toisella puolella) ja samaan aikaan liikkuen niin, että pakkovalssi puomille
23 samallainen layeröinti putkeen kuin 17-kohdassakin (erityisesti oman liikkeen suunnalla oli kovasti merkitystä! Eli jos lähti hakemaan jo putken päästä koiraa, niin helposti veti puomille mukanaan)

Sitten vähän EVL-treeniä Nalalle. Nemolle rallyn avo-liikkeitä ja Milalle ruutua ja kaukoja.

Nalan tekemisestä sain kuvattua pari videota, kun sain kerrankin onnistuneita suorituksia! :) Kivointa Nalan tekemisessä, että ekaa kertaa pitkiin aikoihin se teki ekalla kerralla ihan nappisuoritukset. Ohjatussa oli toinen puolikin ihan yhtä hyvä, mutta esim ruudulla alkoi ennakoimaan paikkaa ja makausta...

Ensin vähän seuruuttamista. Paikka pysyi ihan kivana koko ajan. Ainoastaan täyskäännöksessä on alkanut tulla vähän laiskuutta, eikä pyllyä jaksais liikuttaa mun mukana...

Z-kävelyssä seiso, istu, maahan -järjestyksellä. Ekalla kiekalla kaikki vaihdot oikein, ja sitten uusissa liikekertauksissa alkoi arvonta... Korvat pitäisi löytää tähän liikkeeseen selkeästi!

Sitten ruutuun!


Ihan kivalla ilmeellä Nala tekee tuota ruutua ja merkkiä.. Vähän pitää vaan taas muistutella merkin paikasta, kun itse haluan, että se menisi merkin taakse suoraan minua kohti... Mutta aikamoinen harppaus tuohon on tullut joka tapauksessa! :)

Tauon jälkeen Nala teki vielä ohjatunnoudon ja kaukot. Jotkut varmaan muistaa mun olleen aivan pohjalla tuosta ohjatusta, mutta nyt se alkaa olemaan aika hyvällä mallilla ja onnistumisia tulee kummallekin puolelle treeneissä toisensa jälkeen, kopkop!! :)


Nemo kävi treenaamassa rallytokoa. Harjoiteltiin houkutusten ohi seuruuttamista ja VOI ETTÄ MITEN VAIKEAA SE VOI AHNEELLE JAPSILLE OLLAKAAN!!! Nemo oikeasti viisaana mummuna tietää, että sitä voi melkein tehdä mitä vaan, ja palkka tulee silti joskus... Ehkä noin kolmesti sain torua, kun mummu katsoi vinkeenä mua ja säntäsi monen metrin päässä olevalle kupille, jossa nakkia.. Jos kipossa ei oo mitään syötävää, ei mummua kiinnosta tuon taivaallista.. mutta se ruoka. Se on paha!

Sitten perusasennosta kääntymistä oikealle ja jääminen perusasentoon. Tämä oli suht ok, ainoastaan vähän jälkimmäisen perusasennon vinoutta piti vähän korjata, mutta ihan hyvässä mallissa.

Loppuun vielä perusasennosta seisomaan nousua.... siis miten ihmeessä se on mahdollista opettaa??? Mulla ei tullut mitään ideaa, miten sen opettaa. Autoin kädellä alavatsasta, mutta ei se tuntunut yhtään menevän mummulle perille. Pitää ehkä treenailla samalla idealla, kun on opetettu muille kaukojen istumasta seisomaan nousua??

Milalle ruutua ja kaukoja. Ruutuun lähetys alkaa olemaan tosi kiva ja se lähtee hyvällä ilmeellä etenemään. Ainoastaan vielä viimeinen silaus ja ruudun keskelle hakeutuminen on haastavaa. Mila tahtoo hirveästi ennakoida ja kääntyä heti ruudun nauhalla muhun päin... Silloin ollaankin aika siinä ja siinä, ettei tassut mee ruudun ulkopuolelle maahanmenossa...Pitää harjoitella ruudun paikkaa vielä lisää.. Itse ruudun bongaus saattaisi olla aika kunnossa jo. :)

Kaukoja tehtiin maxi-pöydällä ja tekniikka ainakin siinä on ihan hyvässä mallissa. Olihan Salmekin sitä kehunut jo joissakin treeneissä. Vaan vielä kun saataisiin se tekniikka pysymään kasassa, kun lähdetään viemään liikkeitä kauemmaksi. Milalle toki kuunteluharjoitukset pitäisi ottaa näin talvipakkasilla aktiivisesti treenin alle.. Neiti kun tekee hirveällä vauhdilla ja iloisesti, mutta aivan vääriä liikkeitä! :D


Loppuun vielä joulukuun alusta treeneistä videota. Milan agimotivaatio alkaa olla ihana ja se vauhti alkaa olemaan jo pikkuhiljaa kohdillaan! :) Nyt vaan niitä nollia ja onnistumisia kevään kisoissa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti