sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tokokärpäsen puraisu!

Jostain kumman syystä tauko teki sekä koirille, että minulle hyvää ja nyt on treenattu lähes päivittäin tokoa ja näyttää, että vaikka koirat on ihan innoissaan, niin kuitenkin koko ajan ajattelee, eikä säntäile päättöminä kanoina pitkin kenttää.

Tokon lisäksi myös agility on alkanut maistua! Ja ihan innolla odotan meidän tulevia kisoja.

Katsastin puolivuotiskalenteria kisojen osalta (ja koska oon vielä töissä aina 3 viikon jaksossa yhden viikonlopun) oli eilispäivänä kova laskeminen vapaiden viikonloppujen osalta :)

Jos nyt kuitenkin kaikki onnistuu ja päästään niin kokeisiin ja kisoihin, joita mietin, niin Milalle olisi ennen mahdollisia SM:jä 20-25 agistarttia ja 3 tokokoetta, Nemolle olisi kesäkuuhun mennessä 3 rallytokokoetta (toki mahtuminen on epävarmaa!) ja Nalalle 7 tokokoetta.
Tuo olis optimitilanteessa, mutta katsotaan, miten ihan tosissaan päästäisiin. 

Nyt joka tapauksessa on tokokärpänen puraissut ihan tosissaan sekä minuun että koiriin. Eilen vietettiin tokosta vapaata päivää ja koirista näki, että ne koko ajan katseli sillä silmällä, että joko tehdään! :D

Keskiviikkona vapaapäivänä käytiin tekemässä hallitreenit JATin hallissa. 

Nalalle vähän luoksetuloa, kaukoja, metallihyppyä ja merkkiä. Luoksetulo on kyllä niin nappi (toki jo yhden kerran jälkeen stoppaa itsenäisesti) eli taas niitä läpijuoksuja kehiin! Kaukoissa tuli liikkumista aika paljonkin M-S-I -välillä. Pitää nyt ihan tosissaan keskittyä tuohon aloitukseen, ehkä takapalkkaa enemmän kehiin?
Hyppy on oikein toimiva ja merkillä muistutettiin sitä oikeaa paikkaa kohtisuoraan minua merkin takana. Vähän tahtoo ennakoida stoppia jäämällä merkin vasemmalle puolelle, mistä kiertää taakse. Toki olen palkannutkin siitä, joten sitä saa mitä tilaa. Nyt vaan pelkän merkin vahvistamista ja erikseen esim. ruutuun lähetystä.

Mila teki läheltä ruutuun lähetyksiä ja paikan etsintää, ohjattua noutoa alettiin pikkuhiljaa treenaan kapuloilla ja sitten luoksetuloa.
Ruutu alkaa jotenkuten löytymään. Bongaus alkaa olemaan kohdillaan, mutta inhoan jäljestystapaa! Eli ruudun lähellä se alkaa jäljestään nameja maasta tai sitten mun hajuja ruudusta. Tuo pitää saada jotenkin siltä pois, ei yhtään sellaista. 
Ohjattu nouto meni yllätyksekseni ihan törkeen hyvin! Ekaksi otettiin merkki metrin parin päähän linjasta ja hyvin haki molemmat puolet, sitten siirsin suoraan jonnekin 5-7 metrin päähän linjasta ja kappas, edelleen se lähti hakemaan oikeasta suunnasta! :) Nyt vaan vielä intoa käännöksiin palaamalla helpotetumpaan etäisyyteen ja vielä lisää namikupeilla suuntia kauempaakin, jopa sieltä 10-10 etäisyydeltä :) Tästä tulee ihan taatusti hyvää! ainakin helpompi tie kuljettavana kuin Nalan kanssa!
Luoksetulon eka stoppi.... huoh, ihan ookoo, mutta ei edelleenkään hyvä


Nemo treenasi istumasta seisomaannousua ja lähdettiin nyt ihan samasta imuttamisesta kuin kaukojen vaihdossa, mutta selkeästi Nemo ei hallitse kroppaansa, joten vähän syviä vatsoja pitäisi treenailla, ja harjoitella pyllyn hahmottamista. Perusasentoon istuminen, käännös oikeaan ja perusasento on Nemolla hyvässä mallissa ja sen se osaa tokosta :)

Keskiviikkona illalla vielä kivat agitreenit Milalla. Vauhti hyvä, kepit jätti taas moneen kertaa 10 jälkeen kesken! Tähän pitää nyt keskittyä ja kouluttajan kanssa juteltiinkin, että pidetään joku kerta vielä ennen jakson päättymistä.
Hommasin vapaakortin Haukkuvaaraan, koska lämmin treeniympäristö houkutteli! Ja ehkä 5 minuutin ajomatka oli myös kova tekijä tähän! ;)

Käytiin heti torstai-iltana treenaamassa 23-24 aikaan tokoa. Olisi kuvitellut, että koiria väsyttäisi, mutta ne oli ihan intoo piukassa!

Nalan vedin kentälle suoraa seuruutreeniin ja ihanaa, kun pääsi puuttumaan vilkuiluun. Sille oli aivan mahdoton ajatus, että aivan uusi ympäristö, johon ei oo saanut vilkaista (aidat edessä), niin pitäisi mennä vaan seuraileen nenä ylöspäin. :) Mutta hyvin vaikutti muutama huomatus.
Jääviä tehtiin Z:ssa ja voi että! Välillä tosi hyvin kuulolla ja välillä täyttä arvontaa... Tunnari tehtiin läheltä helppona. Nalalle ei kuitenkaan mitään ongelmaa melkoisessa hajumaailmassa! 
Kaukot alkaa jälleen toimimaan, kun treenattu useampana päivänä peräkkäin. Toki tein n. 5-7 metrin päästä ja Nalalla oli takapalkka, mutta hyvin alkoi pysymään vartalo hallinnassa.

Milalle otin metallinoudon hyppyyn. Vähän jännitti, nimittäin ei olla otettu metallihyppyä sitten ehkä 3 vuoteen. Viimeksi se säikähti jotain kolahdusta hampaissa niin, että saatiin pari kuukautta harjoitella metallin ottamista suuhun. Eli ilmeisesti kapula tärähti laskeutuessa suussa? Mutta nyt se teki tosi hyvällä ilmeelle ja häntä heilui ennen alkuheittoa. Ihan eka heitto vielä meni vinoon vasemmalle ja Mila juoksi hypyn ohi. En sitten viitsinyt ottaa takaisin, kun kävi nostamassa metallin. Yllätyksekseni sille on mennyt ilmeisesti kuitenkin vinoheittoharjoitukset perille, se nimittäin palautti kuitenkin hypyn kautta! :) Vau!
Luoksetulo oli haastava lyhyellä kentällä. Se ei oikein osannut ajatella laukkaa yhtään. Stoppeihin haluaisin saada sellaista räväkkyytä enemmän, mikä sillä on toisinaan nähtävissä, mutta se ei vaan jotenkin ymmärrä sitä luoksetulossa...
Kaukoissa oli todella hyviä ajatuksia! Se selkeesti ajatteli, että tassut ei saa liikkua. Hyvä! :) Alkuun pari yli-innokasta I-S -vaihtoa, mutta kun rauhoitin Milan ennen liikettä, niin jo alkoi toimimaan. :)
Tunnarin tein myös helppona läheltä. Siis IHAN jotenkin erikoista! Mila meni haistelemaan ja merkkasi oman tassulla raappamaan omaa kapulaa, eikä nostanut. Pari lisäkäskyä, niin vasta sitten nosti oman... en tiedä, onko se vähän paineistunut tunnarissa, kun on tullut joitain vääriä viimeisen puolen vuoden aikana.

Nemolle rallystä seisomiseen nousua, hyppyä ja eteentuloa. Ihan hyvältähän tuo alkaa näyttään ja rallyn kautta se on jotenkin vieläkin innostuneempi tuosta hinkkaamisesta, kun vähän erilaista tekemistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti