maanantai 19. tammikuuta 2015

Jumittaa

Käytiin koirien kanssa sunnuntaina treenaamassa ilta-aikaan hallilla. Päästiin kerrankin isolle kentälle ja vielä kun se oli raivattuna. :)

Mila aloitti ruudun treenauksella. Olin vienyt kentälle jo valmiiksi ohjatun merkkejä ja kapuloita. Ekalla lähdöllä lähti vähän häröilemään kapuloiden suuntaan, mutta sitten uudella lähetyksellä jo hyviä ruutuja! Tämän jälkeen treenattiin Milalle taas ohjattua noutoa. Käytännössä meillä olisi valmiina uusien sääntöjen mukainen VOI-ohjattu valmis, koska hyvin se tuntuu ymmärtävän suunnat ja nyt kesti jo 10-10 metrien etäisyydet! Ja hei, oli muuten meidän toiset ohjatun noudon treenit.. on se vaan aika pätevä pieni valkoinen <3 :)

Nalalle tehtiin myös ruutua. Pitkään jo vahvana ollut merkki oli saanut vähän painetta, sillä se pyrki menemään kaikkialle muualle kuin edessä olevalle merkille.
Vahvistettiin pelkkää merkkiä läheltä, niin Nala alkoi selkeästi rentoutua, ja merkkikin alkoi pikkuhiljaa toimimaan. 
Ruutu itsessään oli ihan huippu!
Ohjatussa Nala meinasi lähteä vasemman sijaan mun taakseni ruutuun. Vähän oli kankeana, ehkä väsymyksen tai jumituksen takia? Luoksetulo tehtiin pitkältä matkalla. Pari suoraa tuloa vierellä ja loppuun stopeilla. Seisomisen sijaan Nala tarjosi maahanmenoja, mutta sitten taas jäävissä toimi kaikki liikkeet hyvin. Kerrankin :)

Milalle lähdettiin rakentamaan merkkiä ja sen kiertoa. Heitin hanskat tiskiin, kun luin sääntöuudistuksista merkin kierrosta. Yhtenä vähän unettomampana yönä keksin kuitenkin treenistrategiat luoksetulolle ja merkin kierrolle, joten aloin toteuttaan strategiaani! :)
Mila hoksasi melko nopeasti idean. Päätin, etten aio missään vaiheessa opettaa sille itsessään merkkiä, vaan pelkästään kierron. Lisäksi aion opettaa sille, että se stoppaa joko merkin kohdalla, sen jälkeen, sitä ennen tai sitten juoksee mun luokse nappaamaan namin.

Nemo pääsi tekemään alokasluokan kaikki käännökset. Lisäksi treenailtiin eteentuloa ilman käsiapua. Ihana tohkeissaan oleva mummupörrö <3 Ei se oo ollenkaan niin tarkka tekemistään, kuin pentunsa, mutta Nemolla alkaa into olemaan sen verran kovaa, etten sitä tarkkuutta hinkkaamalla viitsi alkaa latistaan. 


Eilen maanantaina käytiin tekemäsässä hallilla taas vaihteeksi tokoa. Mila teki vähän seuruuta, istumista ja kertaili merkin kiertoa ja hyvin se oli prosessoinut sitä ja selkeästi mietti koko ajan. Vauhtia merkillä lähtöön saatiin hetsaamalla. Pitää vaan olla tuossa hetsauksessakin olla varovainen, kun helposti tulee ääni mukaan, mutta nyt kesti tosi hyvin hetsausta ja silti innostui selkeästi. :)

Tunnaria vaikeutti oma pieni kennelpoika, joka seisoi kapuloiden vieressä ja tyrkytti koiralle omasta kädestään väärää ja kehuili, että "tää on oma, tää on oma":D ei mennyt japsi tähän halpaan! :D
Kaukoissa onnistuin paineistamaan Milan aika kovastikin, hyvä minä. :( Nyt pitää tehdä palauttavat treenit ja helpottaa reippaasti, jotta pääsee palkkailemaan ja purkamaan tilan.. Ei todellakaan paras combo tuollainen melko vilkas ja innokas (mikä näkyy kaukoissa ponnahduksena ylös, mutta sitten kuitenkin hyvin ohjaajaherkkä. Noh, pitää vaan itse muistaa palautteessa ja palkkauksessa tuo. :)

Joskus viikko sitten tajusin, että Nala ei mene maahan ihan hirmu mielellään. Aattelin, että omatoimihieronta riittäisi ongelmaan, mutta nyt pari viikkoa aktiivitreeniä, liukkaat tiet ja viimaiset kelit ja muutamat rallattelulenkin on saanut selän pahasti jumiin. Nyt Nala oli selkeesti jumissa, joten jouduin liikuttamaan sitä omalla vuorolla kentällä, että sain paikat vielä lämpeemään, vaikka oltiin käyty tekemässä lyhyt lenkki ennen hallille menoa. 
Nala teki tunnarin hyvinkin yhtä vaativissa olosuhteissa kuin Mila ja nousihan se oma helpostikin. Kaukoissa on nyt alkanut pikkuhiljaa löytymään S-I -vaihto ainakin läheltä. Se tietää selkeästi mitä siltä halutaan, mutta kauempaa se ei kykene ajattelemaan kuin eteenpäin, joten peppu liikkuukin eteenpäin. Pitää ilmeisesti nyt vaan ottaa joka treeniin takapalkka mukaan? 
Jäävät alkaa nyt sujumaan taas peruuttamalla, pitää vaan saada jotenkin toimimaan ne sivuillakin, ettei arvonnat alkaisi... 

Torstaiksi varattu aika eläinfysioterapiaan "Hoida häntä" :) Katsotaan, mitä Nalalle on tehtävissä ja riittääkö fyssarikäynnit, vai pitääkö alkaa miettiä matkaa osteopaatin käsittelyyn. Harmittaa, että suurimmaksi osaksi Nalan jumitukset on lähtöisin huonosta rungosta. Nytkin takajalkojen etureidet on aivan jäykät ja selkä kovana. :( Harmittaa, että edelleen ihmiset saattaa kommentoida, ettei pienet koirat oireile huonoa luustoaan... :( Kyllä ne vaan oireilee! Katsotaan, miltä se näyttää kohta, kun pitäisi mennä ryhmätreeneihin, että otanko sitä ollenkaan kentälle.. 


Ihania pörröjä joka tapauksessa lihas- ja aivojumituksista huolimatta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti