keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Vaihteeks viime tipan paniikkitreenaus alkaa

On tässä tehty pientä treeniä välissäkin, mutta tänään lähdin tekemään viikonloppua ajatellen viime tipan treenejä.

Milalle heti ensimmäisenä keinutreenin. Keskimmäisellä kerralla oli selkeästi hitain, mutta kolmas oli ihan ok. Tämän jälkeen tsekkasin kisapuomin tilanteen - ok, kepit - ok, a - ok. Hyvässä mallissa, mutta keinuun menee lauantaina turhia sekunteja agiradalla. :/

Vauhtia haettiin hyppy-putki-putki -pätkällä, hyvin irtos. Mila jopa intoutui leikkimään mittelierkkarista ostetulla vinkuhiirellä. :)

Nemolle keinutreeni alkuun, sitten tsekkasin tokohypyn ja puomin tilanteen. Tokohyppyyn yritti tarjota taas seisomista ja putki puomi -erottelussa tarjosi ekaksi putken, joka oli edessä, mutta rauhoitin vähän kuuntelemaan ja käskytin uudelleen puomille, jolloin haki ihan superhyvin! :)

Sitten tuli murheenkryyni luoksetulo ja stoppi!! :( Ekalla kerralla jäi ihan hyvin, mutta ei totellut käskyä, jolloin läheltä muitutin ja sitten uusintaan. Uusinnassa oli tekemässä tosi hyvää stoppia, kunnes läväytti perseensä maahan. Noh, sitten se alkoi lähdössä lävähtään taas maahan ja nyt myös ekaa kertaa hiipi perässä pois. Ja kun sain pysymään, niin taas istumaan. No ei muuta kuin pari stoppia putken kautta ja lopetettiin siihen.

Nalalle juoksusta käännöksiä ja ai että, kun se teki ihan täpinöissään töitä! Hyvä paikka ja kontakti ja hyvin reagoi mun liikkeeseen.
Luoksetulosta takapalkalle makuusta. Seisominen tosi nappi, paitti oli kääntymässä takapalkalle, kun huudahtin "tänne", mutta plussana tuli kuuntelu ja lähti saman tien eteenpäin, loisto seisominen ja loisto makuu!! JES!

Metskuun haettiin vähän iloisuutta pistämällä Nala hyppäämään agihyppyä ja menemään putkeen metsku suussa. Heti näytti iloisemmalta pito kuin parissa viimeisessä hyppynouto-treenissä.
Ohjattu nouto oli aivan sieltä ja syvältä. Ekalla ei löytynyt merkkiä ja sitten kun merkki alkoi löytyä, niin sitten lähti noutamaan niitä kahta väärää ja sitten vasta löytyi oikea, kun siirryin sivusuunnassa reippaasti noudettavan suuntaan.

Tunnarissa ajattelin treenata sitä, että Nala pystyy keskittymään haisteluun, vaikka on päässyt rallattelemaan, joten pistin putken kautta etsimään omaa. Kaksi kertaa kuudella kapulalla ja lopuksi parikymmentä kapulaa ja joka kerta nousi oma, vaikkakin vieraan ihmisen haju puuttui muista, joten oli vähän helpompi.

Tämän jälkeen otin Milan tekemään välissä ruudun hiirulilla ja hyvin lähti irtoomaan ruutuun. Jei :) PS. VOI-kaukoja hinkkailtiin aamulla kotona ja kyykyssä ollessa alkaa löytyä pikkuhiljaa se S-I-vaihtokin, jeeee.. Musta tuntui että erityisesti tyynytreenistä oli apua pyllyn hahmottamiseen. Eli laitoin istumaan matalalle tyynylle ja siitä tein I-S-I -vaihtoja. Ehkä jokin herne sytty??

Sitten Nalalle ilottelu ruutu hiirellä ja voi että sillä oli hauskaa! Rallattelun jälkeen laitoin sen kaukoihin maahan ja jätin hiiren maahan puoleen väliin. Ja ei vitsit! 15 metristä aivan nappivaihdot!!!! Ja vapautus hiireen! Jei :) Ei siis pompahtanut m-s tai i-s -vaihdoissakaan eteenpäin, vaikka oli houkutus edessä. Tuntui, että se pinnisteli, että sai pidettyä itsensä kurissa :D


Kävin viikonloppuna agilityn koulutusohjaajan peruskurssin ekan osan. Vaikka pääsääntöisesti lähes kaikki siellä tullut tieto oli jo tiedossa, niin eipä se turhakaan kurssi ollut. Paljon hyvää kertausta ja ihan mielenkiintoista ajateltavaa sai. :) Erityisesti keinun opettamiseen tuli ihan hyviä vinkkejä, kun tuntuu, että jotenkin on mennyt ojasta allikkoon tuon keinun opettamisen kanssa, mutta marraskuun agikisojen jälkeen lähdetään rakentaan Milan keinua noilla opeilla uuteen kuntoon! Ja sainpahan hyvää muistutusta kontaktiopetuksesta joskus tulevaa pentua ajatellen. Plus treeni-ideoita sain :)


Mittelierkkareissakin tuli pyörähdettyä. Nala oli 10 avoimen luokan nartusta 3. saaden ERIn ja SA:n. Olipa aika järkytys! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti