sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Salmen sunnuntaitokotreeneissä

Tänään oli Salmen tokotreenien vuoro. Jaoin tunnin Nalalle ja Milalle, koska halusin selkeesti täsmätreenata paria liikettä kummallekin.

Nala aloitti, koska hyppäsi oven avatessa ulos ja lähti säntäämään kentälle. Ekaksi ruutua ja Nalan vanha tapa säntäillä minne sattuu tuli taas esiin. Sillä oli kuitenkin todella nätin oloinen merkki. Salme kehotti erottaa n. 100-200 toistoksi liikkeet toisistaan ja tehdään Nalan kanssa n. 5-10 metristä läheltä vaan lähetyksiä ja nopeita palkkauksia. Ja erikseen sitten merkkiä.

Ohjatussa palataan kapuloista namikuppiin ja tehdään kupeilla, kunnes hommaan tulee taas jotain järkee. Nyt Nala tekee hirveän nätisti vasemmalle, mutta oikealle se ei meinaa millään taipua. Jatkossa viedään merkille yhdessä ja lähetys kupille ja toisena treeninä lähdetään treenaan ihan pyörimistä itsensä ympäri, koska oikealle pyöriminenkin on jo Nalalle hankalaa.

Sitten Mila. Ruutua treenataan niin, että 6/7 treenistä tehdään ruutua läheltä ja nopeita palkkoja ja 1/7 sitten haetaan matkaa treeninä lähetys 5/10/15/20/25 metristä.

Luoksetulossa Salmekin tuli siihen tulokseen, että Milalla ei oo ajatustakaan nopeaa stoppia kohtaan, eli taktiikkaa jouduttiin muuttamaan. Ekaksi kokeiltiin narulla stoppaamista, mutta se ei oikein tuottanut sitä tulosta kuin olisi pitänyt, niin sitten näytin, että millainen luoksetulo on, kun laitetaan näkyvä takapalkka ja se oli kuulemma ihan hyvä stoppi, eli nyt jatketaan näkyvällä takapalkalla ja n. max 10 metristä.

Loppuun vielä näytin nopeasti Milan kaukojen tilanteen. Mila on kehittänyt ihan oman taktiikan nousemiseen ja maahanmenoon, eli se ei tee hissinä vaan paloina, mutta Salme sanoi, että oikein hyvällä mallilla ollaan!! Jipii!! Nyt vaan siirrytään siihen, että kahden liikkeen sarjat päivissä eli M-S-M / I-S-I ja M-I-M

Huh! Kyllä nää joskus menee jossain eteenkin päin... eikä vaan taakse päi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti