perjantai 15. heinäkuuta 2011

Tokoa Riikan opeissa

Riikan toko-opissa

Kävimme koirien Mikkelissä Riikka Pulliaisen opeissa keskiviikkona. Nala ja Mila olivat pääsääntöisesti treenattavat koirat ja niihin kuluikin se 2tuntia.

Nalan kanssa aloitettiin koemaisella suorituksella, sillä se on se, mikä meillä pääsääntöisesti tökkii..

Paikkamakuun alku oli hirveää härdelliä ja pää pyöri kuin hyrrällä ja sitten se rupesi menemään maahan ilman käskyä, kun tajusi, että ollaan tekemässä paikkamakuun aloitusta. No, kun sain tuon alkuhössötyksen kuriin, niin meni ihan hyvin. Riikka kertoi, että Nala oli ollut melko levoton ekan 30 sekunnin ajan, mutta rauhoittui sitten.


  • Seuraaminen kasin tasoa (katkonainen kontakti).
  • Liikkeestä maahan olisi ollut nolla, sillä ei kuunnellut yhtään maahanmenokäskyä ja vasta kolmannesta maahan.
  • Luoksetulo perinteinen läpitulo.
  • Liikkeestä seisominen oli kuulemma vitosen tasoa - neljä askelta eteenpäin, liikkui lopussa ja sitten itse vielä vahingossa kädellä avitin.. 
  • Nouto kasin tasoa, sillä pikkuisen pyöritti kapulaa ja aluksi toi ravilla ja palautti pikkuisen taakse.
  • Kaukot 10 tasoa. Ne toimi!
  • Hyppy kasin tasoa. Eli annoin turhan aikaisin istu-käskyn, jolloin Nala jäi seisomaan.


Nalan kanssa palataan seurauksessa takaisin alkeisiin ja vahvistetaan perusasentoa. Paljon palkkaa ja paljon kontaktiharjoitusta.

Jääviä vahvistellaan edestä päin ja palkataan vain tarpeeksi nopeat

Luoksetuloa treenataan kuurina kahdella kupilla ja jos Nala tulee hyvällä laukalla, se stopataan ja annetaan mennä takapalkalla, jos se ravaa, se saa mennä mun taakse kupille suoraan. :)

Noudossa treenataan loppua ja vahvistetaan sitä

Ruudussa ruvetaan treenaamaan ilman namialustaa tai sitten kupin kanssa pitkältä.

-------------------------

Milan kanssa seurauksessa myöskin palataan hyvin paljon taaksepäin, sillä sen paikka on siirtynyt aivan liian eteen ja se edistää ihan hirveästi.

Jäävissä vahvistetaan myös edestä nyt reippaasti, sillä maahanmenon se tekee kuulemma istumisen kautta, mitä en ole tajunnut ja seisomisessa se on unohtanut täysin seis-käskyn...

Noudossa kuulemma ollaan oikein hyvällä mallilla ja vahvistellaan myöskin palautusta. Metallinoudossa edetään askel kerrallaan. :)

Kaukoissa Riikka kehotti käyttämään takapalkkaa, sillä Mila pyrkii venymään eteenpäin.

Ja ihan saan kuulemma luvan kanssa aloittaa tunnarin ym haastellisemman harjoittelun :D


Lopuksi tein vielä Milan kanssa BH:maisen paikkamakuun ja nyt annoin jo maahanmenon yhteydessä käskyn "maassa", enkä antanut ollenkaan paikkakäskyä. Katsotaan toimiiko tällainen :) Hyvin kuitenkin pysyi, tosin kävinhän minä palkkailemassa sitä silloin tällöin..

Nemon kanssa tehtiin hyvin Nemomaista seuraamista itseksemme ja jäävät olivat Nemomaiset.. Se on ihan innokas ja ihana tokokaveri, mutta sen kanssa ollaan menetetty niin paljon, kun se on saanut seurata nenäänsä..


Torstain agiliitelyt

Torstaina käytiin Teklan ja Viiun kanssa JATin hallilla treenaamassa itsenäisesti agia. Kaikilla tytöillä oli pääsääntöisesti treenit keppipainotteisia.. Ja paljon oli hyviä suorituksia sekä Nemolla, että Nalalla.. Milalla oli vähän unohduksissa nuo kepit ja siellä ei tullut ihan kokonaista, täydellistä keppisuoritusta, mutta jospa se taas sen muistaisi, kun mentäisiin useammin treenaamaan niitä verkoilla :)

Keinu oli oikein pätevä, ja huomattavan paljon parempi Milan ollessa vasemmalla.

Pussilla saatiin edistystä, sillä Mila antoi minun kutsua ja se ryömi pienestä välistä, vaikkei edes nähnyt minua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti