maanantai 4. heinäkuuta 2011

Agilitya ja näyttelyitä - 810 km ajoa Suomen sisällä - tuloksena: ei oikeastaan yhtään mitään

Agikisat

Lauantaina olin Nemon ja Nalan kera agilitykisoissa Mikkelissä. 3 starttia per koira ja sellainen kevyt 33 astetta lämmintä. Jeps..

Rata 1 oli Minna Räsäsen tuomaroima ja ihanneaika oli 45 s. Nemo sai radalta 5, kun teki kepeillä virheen..

Nemo oli jotenkin hukassa jokaisella radalla näillä vihreillä kepeillä ja teki ihan outoja virheitä.. Noo, musta tuntui, että rata oli hirveää sähellystä, mutta se, että aika alittui ja vain 5 virhettä kertoi siitä, että se meni kaikista radoista sitten parhaiten tuloksellisesti.. :D

14-esteellä putkella Nemo oli menossa väärään päähän, jolloin viime hetkellä työnsin käden kylmästi eteen ja sain estettyä viime tipassa..

Nala teki kiellon 2, kepeillä, meni renkaan sivusta ja suoraan putkeen, ja se lähti kantamalla kentältä pois.. nopeasti ohi...


2. radan tuomaroitsi myös Minna Räsänen ja ihanneaika taisi olla 47s.  Nemo teki kiellon keinulla, koska olin aivan liian edessä! Ihan totaalisesti mun moka! Esteet 4-11 menivät ihan hyvin ja otti hyvin jälleen A:n kontaktin.. Kepeiltä jälleen 5, vaikka haki hyvin ekan välin, niin ohitti toisen.. 13-esteellä olin totaalisen myöhässä ja niin oli koira 14-esteen väärässä päässä. Huono puomin kontakti, eli hissutteli puomin päälle (olisikohan tässä keinulla jokin vaikutus, koska siinä ei ole alastulokontaktia???)

Nala otti hyllyn jo 2-esteeltä eli renkaalta ;( Rengas oli siis tällainen isokehikkoinen hopea.. Nala ei millään meinannut mennä oikeasta välistä :( No, sainpa sitten lopulta ja jatkettiin matkaa.. oikeastaan itse luovutin jo ohjauksen suhteen, joten 4-7 tehtiin vähän vasemmalla kädellä. Ja kaiken lisäksi kontakteilla hyppäsi! ;(

3. radan tuomaroitsi Kari Jalonen. Ihanneaika tässäkin taisi olla 47s. Nemosta näki jo kolmen ensimmäisen hypyn aikana, ettei se jaksa enää.. Se oli sellainen perässä vedettevä.. 8-esteellä meni pitkästi ohi, mutta tästä ei tainnut siltikään tulla kieltoa. Keinulle meni nyt ihan ookoo vauhdilla ja virhe tuli TAAS kepeiltä.. Nyt kyllä!! ARGH! Loppusuora hyvin.


Nala otti kontaktivirheet jälleen ja tekiköhän putkella kiellon.. En muista.. Kepeillä kuitenkin juoksi päin ekaa keppiä ja tästä kielto.. Hylly tuli jälleen, mutta en oikeastaan tiedä, että miksi ja mistä.. Noh.. Hyvää oli se, että rengas mentiin oikein!
Toisin sanoen, ihan järkyttäviä ratoja oli meidän poppoolta....


Näyttelypäivä

Sunnuntai 3.7. sujui näyttelyissä. Lähdin aamulla kahdeksalta ajamaan kohti Kokkolaa ja KV-näyttelyä ja heitin matkalla Milan Sinille.

Japaninpystykorvat tuomaroitsi Stelios Makaritis, joka oli ERI-EH -linjainen. Nemo sai EH:n ilmeisesti kulmauksista ja liikkeistä, sillä hän pyysi uudestaan liikuttamaan edestakaisin Nemoa ja se liikkui tällä kertaa omastakin mielestä huonosti. Pää maassa ja peitsasi ja laukkasi ja ravasi vain osan. :(

"Nice type. Pleasing head, expression. Good eyes,ears. Nice neck. A bit upright in shoulder. Good body proporfions and topline. Good bones. Nice coat. I prefer stronger hocks and also more drive behind when she moves."


Tämän jälkeen parin tunnin odottelun jälkeen Nalan vuoro. Mittelit tuomaroitsi Natasa Blanusa Kroatiasta.

"Very well developed for her age with excellent bone. Beautiful feminine head with nice expression. Correct ear set. Excellent pigmentation. Nice neck. Compact body of good format. Back should be stronger. Correct tail set. Very nice athletic movement with correctly angulated legs. Excellent coat quality in excellent condition."

Tuloksena AVK ERI1 SA PN3

Tuomari ei jakanut vara-CACIBia ja tykkäsi HUOMATTAVASTI pienemmistä yksilöistä, sillä PN1 oli ehkä noin säkältään alle 31 cm(oli pienempi kuin pn2) ja PN2 oli omistajan kertoman mukaan 31cm.. eli tuomari piti ilmeisesti pikkuisen liian kookkaana Nalaa makuunsa nähden.Mila oli Sinin ja Bonzon matkassa Juvalla, missä japanilaiset tuomaroitsi Harry Tast.

"19kk kaunisryhtinen ja hyvin tasapainoinen nuori narttu. Erinomaista tyyppiä. Oikea päänmuoto. Alaleuka saa vielä levitä.Keskiruskeat silmät. Täysi pigmentti. Erinomainen raajarakenne. Ikään riittävä rintakehä. Oikea karvanlaatu. Vapaat joustavat liikkeet. Erinomainen temperamentti."

Tämä arvostelu oli ihan superhieno ja -mahtava suomalaiselta tiukalta tuomarilta. Tuloksena Milalle
NUK ERI1 SA PN2 vara-SERT! :) Vau!

Mila oli hävinnyt pn1, sillä Milalla oli vaaleammat silmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti