perjantai 1. heinäkuuta 2011

Agia-agia

Maanantaina 27.6. oli vuorossa spitziagilityt. Ratana oli seuraavanlainen helpohko rata.


Nemo teki tosi hienoa työskentelyä, ja hyvät kepit ja todella hienosti haki 9:n pimeän putken pään. Tosin Nemo on aina tykännyt tuosta touhusta! :) Keinu oli aavistuksen hidas, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.. Olen nyt alkanut palkkaamaan jokaisen keinun tehdessä.

Nalalla oli vähän meno päällä ja olisi kovasti halusi kovasti mennä väärään päähän putkea :D Kun oli vähän rauhoittunut, teki tosi hienoa työtä.

Mila teki helpotetun radan, mutta tekipä joka tapauksessa hienosti. Pimeä putken pää oli vielä liian vaikea neidille, eli tällaistä pitää treenata! :)

Keinulla Milan kanssa keikuteltiin ja ihan hyvin meni. Pussiin ei meinannut aluksi mennä, mutta kun uskalsi, niin riitti jälleen ihan pieni aukko. :) Ja hyvin sai tiputtaa kesken alas, eikä vaikuttanut mitenkään.. :) Eiköhän me tuostakin koirasta hieno agility-japsi leivota vielä.. vaikka vähän enemmän se taitaa vaatia kuin Nemo..Keskiviikkona 29.6. oli Nemon mölliryhmän treenivuoro. Kesän aikana on paikalla ollut vain lisäkseni Minna ja Wänni, joten otin koko pesueen mukaan :)


Radan oli suunnitellut junnikilpailijoille Tuija Kortelainen ja rata näytti tältä. (Ratapiirros Tuijalta lainattu :)

Tosi kiva rata kaikkinensa. Nemo aloitti poppoosta. Jätin Nemon renkaan taakse ja otin kutsuna renkaan ja hypyn välistä ja kropalla käänsin Nemon putkeen. 6-esteellä tein saksalaisen käännöksen ja ekalla kerralla Nemo jäi vähän piiloon selkäni taakse, joten keinulle tultiin vähän huonosti. Toisella kertaa meni upeasti ja irtosi hyvin okserin jälkeen hienosti putkeen. Ekalla ohjauskerralla tein 10 esteelle niisto, mistä lähti tosi nätisti A:lle. 17-18 väliin ekalla ohjauskerralla persjättö ja nätisti meni! :)

Nalan vuoro oli seuraavana. Aloitus oli Nalan kanssa samanlainen, ja Nalan kanssa tuli tehtyä onnistuneenpi saksalainen, joten keinulle oli hyvä linja. Hieno Nala! Hyvin irtosi putkeen ja kesti niiston 6-esteelle. A:lla jälleen vähän hyppäsi alastuloa, mutta kun itse maltan, niin niin malttaa Nalakin (hyvä muistivinkki huomisiin kisoihin ;) 17-18 väliin takaa leikkaus, ja Nala taittui upeasti hypylle. :) jes! 0-rata!

Pääsin sitten kokeilemaan vielä Minnan maxi-kokoista Wänni-kelpietä. Tein oikeastaan kaikki samat ohjauskuviot ja ainut virhe tuli vasta 17-18, missä takaaleikkauksessa Wänni lähti moikkaamaan Minnaa, joka oli hyppyjen takana. Uusi yritys, ja takaaleikkaus onnistui.

Tein radan uudestaan, jolloin radasta tuli ns. 0-rata! Vau! Ihanaa treenata välillä vähän erilaista koiraa ja vaikka on käskyt erit osaksi, niin hienosti toimi koira :)

Milan kanssa tehtiin pätkiä 1-3, jolloin Mila meni hienosti kuten muutkin putkeen melko kaukana minusta :) 5-6 hyvin meni! Keinulla tehtiin laskemalla ja Mila meni melko rauhallisesti vain makaamaan keinun päähän laskun ajaksi. Kerran meinasi jäädä pyörimään lähtöön, mutta oli ihan hyvä keinu mielestäni! :)
8-10 jes! Hyvin okserilta irtosi putkeen ja tuli nätisti niistossa läheltä hyppyä.

A:ta tehtiin hihnassa kaukoalustalla ja hyvin pysähteli kontaktille ja otti katsekontaktin, jes! :) Tämä onnistui siis useaan kertaan!! :) 12-15 meni oikein hyvin ja nätisti neiti etenee esteillä. Pussille Kiia tuli kerran pitämään hyvin matalalla pussia ja nätisti Mila ryömi pussin. Lisää vaan pitäisi saada treeniä tähän, niin tämäkin varmasti onnistuu :)

17-18 väliin tein vahingossa takaaleikkauksen, ja eihän se onnistunut, vaan Mila teki pyörähdyksen (no eihän se oikein voikaan onnistua, koska sen kanssa ei ole moista treenattukaan, kuin putkilla. :) (tämä pitää ottaa kyllä sinänsä työn alle) Persjätöllä onnistui nätisti.

Nemon kanssa tein lopuksi myös 17-18 välin takaaleikkauksella ja taittui oikeisiin suuntiin! Jes! Tämän lisäksi toisella ohjauskerralla ohjasin 6-esteen toiselta puolen, niin että Nemo joutui irtoamaan sivuttain ja tämäkin onnistui! Mahtavaa!! Kepitkin onnistui Nemolta ja Nalalta hienosti, ihan superia!! :)Eilen torstaina käytiin rannalla (ei yleisellä), ja kyllä nuo koirat oli ihan sekaisin onnesta ja Nemon riemua ei voi edes kuvailla, miten se juoksi paikalla olleiden lasten kanssa laiturille katsomaan, kun lapset hyppivät pommeilla laiturilta. Tämän jälkeen juoksi pallonsa kanssa pitkin kenturoita hymy huulillaan. Ihana japsi meillä <3 Mila ja Nala riehuivat keskenään ja keskittyivät lopuksi lehmänhommiin ja heinän luontiin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti