maanantai 22. elokuuta 2011

"Melkein onnistuttiin" -viikonloppu :D

Nemon kanssa oli menneenä viikonloppuna kunnon "melkein tehtiin tuloksia" -viikonloppu. Näistä kuitenkin kohta lisää... :)

Torstaina oli ensimmäinen lomapäivä, jolloin pääsi treenaamaan koirien kanssa pitkästä, pitkästä aikaa. (Tästä syystä ei ole päivityksiäkään tullut).

Milan ja Nemon agiliitelyt TO 18.8.:

Treenasin Nemon kanssa keppejä, ohjaustekniikkaa sekä puomin alastuloa. Kepeillä oli ihan hyviä onnistumisia, mutta ehkä voisi alkaa pitämään namikuppia useammin keppien päässä, niin saisi Nemon menoon tavotetta :D Lisäksi ohjureita voisi ensi treeneihin laittaa ekaan ja viimeiseen väliin, sekä pari matkalle.

Ohjaustekniikasta treenattiin saksalaista ja vastakkaisessa kädessä koiran pitämistä, että saadaan oikeaan putkeen (en tiedä, onko tälle jotain nimeä??)

Puomilla naksuttelin oikeaa kohtaa ja tuntui, että vähän ajatus loksahti. Toiseksi päätin, että nyt sitten tehdään keinullekin stopit, että jos Nemo vihdoin tekisi kontaktit niin kuin A:lla. :)

Milan kanssa tehtiin helppoa ohjausta ja pussia. Sekä keppejä ohjureilla. Kepit olivat aluksi nopeat, mutta kun koira ei meinannut pysyä omassa menossa, niin hyppi pois tai meni ali, jolloin hidastin tahtia ja otin varmoja suorituksia. Selkeästi on epävarmat nuo kepit tällä hetkellä.. muutama toisto tehtiin neljällä kepillä, jolloin näki, miten epävarmat ne kepit onkaan, joten ensi treeneissä pelkkää neljää keppiä :)

Pussilla ei taaskaan ekalla kerralla mennyt, mutta mennessäni kyykkyyn viereen, niin johan juoksi läpi.. erikoinen koira :D Noh, pari toistoa minun kyykkiessä ja johan meni lähettämälläkin :) Kun ei sitä pussia tarvitse edes pitää ja koira tulee.. ilmeisesti toistoja, toistoja ja toistoja vain tarvitaan, että tulee varmaksi :)

Nalan ulkotokotreenit TO 18.8.:

Nala aloitti TAAS, kyllä TAAS juoksut.. viime juoksuista onkin se neljä kuukautta, huoh... Noh, Nalan kanssa treenattiin vesisateessa ja lammikoiden keskellä tokoa. Koirasta näki, että sillä oli juuri hyvä vire tehdä töitä, sillä kaverit oli päässeet jo treenaan ja Nala oli joutunut odottamaan yksin autossa. Aluksi Nala katsoi vain pitkään, kun pyysin perusasentoa, mutta pienellä houkuttelulla nekin onnistui. Maahanmeno oli ahdistavaa, mutta vauvatokolla päästiin maahan, eikä se sitten ollutkaan ihan niin hirveää, kun Nala oli kuvitellut eli maahan mentiin ja useasti! :) Hyvä Nala!

Pääsääntöisesti treenattiin perusasentoa ja liikkeestä maahanmenoa, koska ne oli ällöttävimmät. Nopeasti lopussa vielä noutoa ja kakeja ja lopuksi Nalan superpalkka - meidän Porista ostama leluhiiri, jonka pinta on oikeaa kaninkarvaa.. Tästä Nala todella syttyy! Kivointa oli, että Nala todella leikki, vaikka satoi vettä ja oli märkää :) Kivaa!


Nemon lauantain agilitykisat 20.8.:

Oltiin Nemon kanssa JATin järjestämissä agilitykilpailuissa lauantaina. Nala ei juoksuista johtuen päässyt, harmi... Nuo radat olisi sopinut sille! Tuomarina oli Sari Mikkilä ja vitsit, että tykkään sen radoista! Ne on niin kivoja!

1-luokalle olisi ollut 3 rataa, mutta ilmoittauduin vain B ja C-radoille.

B-radalla ajatuksemme kulki Nemon kanssa yhteen, mutta Nemo liikkui hitaammin kuin yleensä. Se oli sellainen slow-motion -meininki.. , ohjaukset juuri niin kuin olin suunnitellut, kepit meni hyvin ja tuloksena 0 virhepistettä! Eli meidän ensimmäinen 0-tulos.. Harmi, kun aika ei riittänyt vaan ylitettiin aika alle 3 sekunnilla. Höh... Puomin kontakti oli jälleen hidas, mutta en antanut periksi, vaan odotin, että se tulee oikeaan paikkaan ennen vapautusta. Tässä kului varmasti se kolme sekuntia ellei enempikin... Eli lisää naksuttelua! Tuolla radalla sijoituttiin 2.ksi! :)

C-rata oli hyppyrata. Rata oli kiva ja meillä oli tosi hyvä flow ja Nemon vauhti oli hyvä! Harmillisesti itse vähän liikaa luotin Nemon keppeihin, enkä sitten ohjannut tarkemmin niitä, kun oli mennyt ekasta välistä, jolloin kepeiltä 5vp. Aika alittui jonkun nelisen sekuntia, millä sijoituttiin lopulta 3.ksi :) Eli melkein onnistuttiin! :D

Nalan ja Milan tokoilut LA 20.8.:

Oltiin Teklan ja Viiun kera tokoilemassa lauantaina kisojen jälkeen läheisellä hiekkakentällä. Mila aloitti AVO:n luoksetulotreenillä. Tein kerran Milalle lomalla jo Riikka Pulliaisen ohjeistaman kuppileikin avulla luoksetuloa, mutta tuolloin Mila ei yhtään tykännyt jutusta ja tuntui, että se vain ahdistui siitä.. Noh, lauantaina se oli ihan innoissaan koko touhusta ja teki hienosti. Mila ei oikein edelleenkään tajunnut stoppia vaan seis-käskyllä hidasti lähes stoppiin ja valui ravilla kohti.. Noh pari toistoa nyt niin, että itse ihan tulin kunnolla Milaa kohti seis-käskyn aikana, jolloin ihan toimi.. Eli muutama hyvä toisto saatiin! :)

Nala teki vuorostaan luoksetuloa. Läpi tultiin edelleen toisinaan... äh! No, oli siellä nyt kuitenkin enemmän onnistumisiakin. :) ja jopa ihan kympin arvoisia stoppeja! Sitten tehtiin sitä, että Tekla piti kuppia käsissään ja samalla tavalla stopit, aluksi tuli kolme kertaa läpi, mutta sitten pari onnistunuttakin suoritusta :) jospa näin saataisiin ne stopit oikeasti onnistumaan! :)

Mila teki BH-paikkamakuun Viiun tehdessä seurausta ja kaukoja. Hienosti ja rauhallisesti pysyi pikkulikka häiriöstä huolimatta ja vaikka mä puhuin. Yhdessä vaiheessa mun mennessä palkkaamaan, nousi ja otti pari askelta mua kohti, mutta siitä huomasi, että oli vähän tehnyt väärin :)

Nala teki loppupalkalla liikkuroituna ja kahden pikkutytön seuratessa kaikki muut liikkeet paitsi luoksetulon ja hypyn. Seurauksessa jouduin kerran pysähtymään, koska haahuili.. Muuten ihan ookoo.

Liikkeestä maahanmeno ihan ookoo, perusasentoon nousussa vähän äänsi. 8 arvoinen ehkä..

Liikkeestä seisominen ookoo, ei kääntynyt kohti lopussa. 8-9 arvoinen ehkä...

Nouto, aluksi palautti vähän taakse ja annoin uuden tuo-käskyn, jolloin tuli hyvään paikkaan, mutta vähän pyöritti kapulaa, jolloin painoin vähän kuonoa ja kun lopetti pyörittämisen, otin kapulan. Eiköhän siitä joku 8-9 olis tullut..

Kaukoissa Tekla oli ihan kiinni Nalassa liikkuroimassa. Nala meni hyvin maahan. Ekassa istumaannousussa käänsi katsomaan Teklaa, kun Tekla liikutti käsiään takana, mutta totteli kuitenkin. Maahanmenokäskyssä säikähti, kun Tekla laittoi kädet alas, jolloin nousi ylös ja lähti mun luokse.. suloinen.. oli se kyllä aika hurjan kova häiriö :D Uusi yritys, ja superkaukot! :) Hyvä Nalu <3

Mila vielä loppuun nouto ja kaukot. Noudossa lähti ilman käskyä, jolloin otin takaisin. Ilmeisesti otti turhaan Teklan käsky-sanasta häiriötä.. Hyvin nouti muuten ja hyvään paikkaan! Hyvä ilme ehdottomasti tuossa noudossa :)

Kaukot oli vähän pökkelöt ja jätti nousematta istumaan. Tarvitsisi tehdä Milan kanssa ihan vain suullisia siirtymiä kotona pesuhuoneessa, jolloin se käsky olisi Milalle helpompi, nyt se tekee vain silloin tällöin.


Nemon tokokokeet Pihtiputaalla SU 21.8.:

Oltiin Nemon kanssa Pihtiputaalla tokokokeissa sunnuntaina. Tuomarina oli Veijo Kinnunen ja tuntui ihan reilulta tuomarilta. Nemo oli ihan innokkaalla päällä ja veti kentälle.

  • Luoksepäästävyys 10
  • Paikkamakuu 10
  • Seuraaminen kytkettynä 8 (joitain haisteluja oli ja taisin antaa lisäkäskyn jossain kohtaa.. seuraamiskaavio oli ihan järjettömän pitkä)
  • Seuraaminen ilman hihnaa 7 (tässä alkoi näkyä huomattavasti pitkä seuraamiskaavio. Nemo ei kestä yhtään noin pitkiä seuraamisia ja vielä kun oli peräkkäin... tämä kostautui jäävissäkin.. eli mentiin nenä maassa)
  • Liikeestä maahanmeno 8 (jäi valmistelevassa seuraamispätkässä ja hiukan jouduin himmaamaan käskyä antaessa)
  • Luoksetulo 9 (hyvä oli muuten, mutta hyppäsi vasten)
  • Liikkeestä seisominen 0 (tässä näkyi totaalisesti väsyminen seuraamiseen, eli seuraamispätkä oli hirveä ja kun annoin käskyn oli mennyt istumaan ja siitä maahan)
  • Hyppy 10 (vähän hyppäsi perusasentoon mentäessä, mutta ei kuulemma häiritsevästi)
  • Kokonaisvaikutelma 9 (tuomari tykkäsi kuulemma ja harmitteli nollaa)
Pisteitä yhteensä 156 ja 2-tulos.


Milan agilitytreenit SU 21.8.:

Milan kanssa käytiin tekemässä pääsääntöisesti keppitreeniä hallilla ja nyt tosiaan neljällä kepillä. Hyvin lähti sujumaan kepit ja tehtiin eri puolilta ohjattuina ja siirtelin hyppyä vähän erikohtaan :) Hienosti Mila alkoi tekemään. Tällä kertaa onnistui takanleikkauskin keppejä ennen.. :) Ongelmaksi muodostui, kun yritin tehdä suoralla takaaleikkausta hyppyä ennen, niin Mila päätti, että ei käy. Tätä harjoitusta lisää! :)

Kontakteista tehtiin puomi ja A, joilla oli oikein päteviä suorituksia.

Nalan ja Milan tokoilut SU 21.8.:

Meillä oli tokoiluseurana Saana koiriensa kanssa. Nala aloitti jälleen luoksetulotreeneillä. Edelleen on ongelmana liian kova tai liian hidas vauhti.. Kultaista keskitietä haetaan... Oli siellä hyvääkin, ja ehkä aavistuksen parempaa..

Mila jatkoi luoksetulolla ja huomattavasti parannusta tapahtunut :) Mila teki Saanan Taimi-silkin kanssa paikkamakuun, mun mennessä piiloon. Kurkin vielä vähän väliä, että Mila pysyy varmasti paikalla ja hyvin pysyikin. Ei ottanut mun liikkuroinnista yhtään häiriötä, jes! :)

Tänään tytöt lähti T:n kanssa reissuun, joten itsellä tulee muutaman päivän tauko treeneistä.. höh.. harmi! Olis just hyvä "draivi" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti