keskiviikko 24. elokuuta 2011

Ilo on treenata motivoituneilla koirilla ja vielä kun itsellä sormet syyhysi päästä treenaamaan! :D

Tytöt oli pari päivää reissussa T:n kanssa ja itse olin kerännyt hirveää treeni-intoa sormet syyhyten kotona. Yksinollessani kerkesin suunnitella seuraavalle kahdelle viikolle jopa treenitkin etukäteen, ettei tarvitse mennä kentälle aina touhuamaan niitä samoja liikkeitä :)

Töitten jälkeen aloitin Milan kanssa tunnarilla ja pari pitoa tunnarikapulalla ja sehän meni hyvin :) Tämän jälkeen muutama nosto omasta takapihan nurmikosta ja hienosti toi luokse kapulan. Tämän jälkeen sitten siirryttiin useammalle kapulalle.

Aluksi Mila oli ihmeissään, että mitä ihmettä pitäisi tehdä ja meni makaamaan tunnarikapuloiden päälle. :D No, kun Mila selvästi vähän haistoi maassa olevia, muttei tiennyt, että mitä niille tekisi.. Tämän jälkeen tehtiin kolmella tunnarikapulalla ja ohjasin haistamaan kaikkia, ja sieltähän alkoi nousta oma! Näitä viitisen toistoa ja Mila vähäksi aikaa miettimään, mitä teki. :)

Nalan tunnaritreenit - Nala etsi varmana usean väärän joukosta oman kapulan. Pari kertaa toi treenin aikana väärän kapulan. Mutta se oli niinä kertoina, kun laitoin kolme omaa kapulaa ja laitoin hakemaan oman tuomisen jälkeen toista omaa. Pääsääntöisesti haisteli tarkkaavaisena ja toi hyvin omat kapulat. Ongelmana oli enemmänkin se palautus, sillä joinain kertoina pyöritteli ja narskutteli sitä tai sitten vei kapulan taakse ja sylkäsi sinne.. eli tunnarin palautuksia pitäisi treenata :)

Mila takaisin ja suoraan usean kapulan kimppuun. Ylläktykseksi se toikin oman kapulan! Tästä siis todistusaineistoa!


Tunnarin jälkeen Mila treenasi naksutinta.. eli sillä on ongelmana, ettei kestä sen ääntä ja yritän totuttaa Milaa siihen, koska olisi niin kätevä palkata sittä oikeasta asennosta. Mila alkoi jo kestää ääntä, mutta illalla uudelleen treenatessa Mila jälleen lamaantui ja pakeni perusasennosta... Tästä lisää kohta..


Nemon kanssa lähdettiin agitreeneihin, missä meillä oli nyttärit ja kisamainen meininki. Nemo karkaili vähän väliä puomille, mistä ekalla kahdella radalla "hyllyt" :D Viimeisellä radalla Nemo teki kiellon hypyllä, kun halusin sen tekevän takaaleikkauksen sille hankalaan paikkaan.. Keinulla tehtiin stopit tällä kertaa ja jotenkin tuntui heti puomin kontaktit paremmilta! :)

Nemon treenien jälkeen treenattiin vielä Nalan ja Milan kanssa vähän. Nala aloitti ihan törkeän hienoilla luoksetuloilla! Juuri sopiva vauhti ja hienot pysähdykset! :) Ehkä ne luoksetulon stopit on oikeasti edennyt johonkin suuntaan! :) Vähän naksuteltiin vielä perusasentoja ja maahanmenoa ja liikkeestä seisomista :)

Milan kanssa stopit ei ollut hirveästi edennyt, vaan se vaati mun vauhdilla vaastaantulemista, että stoppasi kunnolla. 

Koska Mila ei kestänyt vieläkään naksutinta, joten imuttelin seuraamista ja naksuttelin samalla. Ehkä se siitä! :)

Mila oli silti tänään extrapätevä pikkukoira <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti