tiistai 5. marraskuuta 2013

Onni on katto pään päällä

Eilen ja tänään on satanut lähes koko päivän ja mikä silloin onkaan mahtavampaa kuin mennä treenaamaan päivällä halliin, jossa on katto pään päällä.

Eilen jo piti treenata lähikentällä mm. ruutua ym., mutta sisäinen hienohelma sai jättämään treenit väliin, joten treenailtiin vain kaukoja Milalle ja Nalalle ja kaikille koirille yhden - kahden askeleen seuraus. Nemolla erityisesti oli kovastikin ongelmia pitää huolta siitä omasta takamuksestaan, ettei lähde edistään.

Milan kaukot on vähän haastavat, kun sillekin on tullut tarve tarjota kaikki osaamansa vaihdot sekunnin välein. :) Mutta jospa kuuntelutreeneistä olisi sillekin apua. Nalalle ne on tuottanut ainakin jo kahden treenikerran jälkeen tulosta! :)


Tänään mentiin Jattilaan treenaamaan Lauran ja Saijan kanssa. Aloitettiin piilopaikkamakuilla, joihin Nemo osallistui. Se tönötti keskellä suht rauhassa vaikka vilkuilikin välillä piippaavia poikia ympärillään. Pysyi kuitenkin eikä mun mielestä osallistunut piippailuun.

Tämän jälkeen tein Nemon kanssa seuruuta muittenkin tehdessä kentällä omiaan. Nemo piti nätisti kontaktin ja yllätyksekseni se käytti erityisesti vasemmalle käännyttäessä peppuaan. Sille vois tehdä ihan hyvää myös tehdä ristiin askelia ja käännöksiä paikaltaan! :)

Sitten tein kerran itsenäisesti luoksetulon aivan nappisuorituksella! Ja sitten Saijan liikkuroimana. Nemo lävähti ekaksi 3 kertaa maahan, jolloin vasta uskoi, että istualteen tässä odotellaan. Pysyi liikkurin käkyjen ajan ja nätisti odotti käskyä seismisenkin jälkeen! Jes. Otin sitten vielä suoran luoksetulon, koska liikkuroidussa suorituksessa oli havaittavissa hidastusta ennen stoppia. Suorassa luoksetulossa Nemo kerkisikin tekemään seisomisen ja MAAHANMENON (mitä ei ihan tosissaan koskaan olla tehty luoksetulossa tarkoituksella), ja vasta sitten tuli vierelle. Höppänä!

Loppuun vielä liikkeroitu hyppy niin, että Saija kantoi hypyn ihan meidän eteen. Nemo meinasi lähteä katsomaan hyppyä ja Saijaa, mutta komensin takaisin, ei kuitenkaan oma-aloitteisesti mennyt hyppäämään.


Sitten halliin Nala. Se riekkui ja huusi remmissä, mutta kun seurautin sen paikkaistumiseen, se käyttäytyi aivan kuin eri koira! Tein ekan kerran paikkaistumisen rivissä ja alussa Nala katsoi, kun ympärillä koirat makasi, mutta hyvin pysyi istumassa. Ja nätisti vielä piti päätään paikallaan, siitä on tullut iso tyttö <3 Kerran huomasin sen liikauttaneen tassujaan, mutta namit tassujen päällä on selkeästi auttanut ajatusmaailmaan, että niitä ei liikuteta. :)

Palkkauksen jälkeen viritin sen paikkamakuuseen, käskytin, kävin piilossa ja olin siellä hetken ja tulin takaisin. Hyvin alkaa oleen levollinen koira noissa paikallaoloissa.

Sitten tehtiin merkkiä. Vein merkin ruudun suuntaan ja suoran putken eteen alle metrin päähän. Nala ei kuitenkaan mennyt halpaan, vaan ihan supertaitavasti bongas merkin ja meni sen taakse! siis MITÄ IHMETTÄ? Tämä toistui useaan kertaan! Ihana Nala.

Tämän jälkeen tein ohjatun suuntia kahden siivekkeen avulla. Eli laitoin merkin ja kaksi siivekettä tekemään keskelle kujan ja sitten vuorotellen ohjatun kapulan siivekkeen eteen. Nala tajusi oikealla tämän hyvin nopeasti, mutta vasempaan lähti mielellään hakemaan siivekkeen takapuolelta. Tarkoitus on siis saada ohjatun kaarta vähän laajemmaksi, sillä nyt se kääntyy mielellään 180-astetta taaksepäin, jolloin näköpiirissä on heti keskikapula.

Sitten vein merkin n. 1 metrin etäisyydelle kepeistä ja lähetin keppien vierestä Nalan merkille. Siinä Nala kerran lähti pujottelemaan, mutta pieni höpöhöpö riitti korjaamaan tämänkin. Sitten se, mihin Nala naksahti oli nami, jonka olin jättänyt aikaisemmin merkin lähelle toiseen suuntaan ruudusta. Eli lähetin merkiltä Nalaa oikealle kohti ruutua, niin kolmesti se kävi tarkastamassa namipaikan ja neljännellä lähti ruudun suuntaan, eli ehdottomasti suuntaharjoittelua! Mutta löytyihän se ruutu pari kertaa oikein nätisti.

Tämän jälkeen ruudussa paikanhakemista ja nätisti alkoi hakeutua keskelle parilta kulmalta, ainoastaan sitten oli haastetta, kun jätin ruudun nauhojen päälle, ja itse menin kulmittain. Tää oli vaikeaa!!

Tämän jälkeen kaukot 15 metriä: I-M-S-I-S-M (kaksoiskäsky istumisesta seisomiseen) ja S-M-I-S-I-M
Molemmat setit todella hyviä ja oli ihan superhyvin kuulolla! :) Peru-käskykin alkaa pelittään! :)

JES

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti