lauantai 16. marraskuuta 2013

Kolmen T setti - treeniä, treeniä, treeniä

Silloin pitää takoa, kun rauta on kuuma. Kun saikku urheilusta jatkuu, niin pakko päästä koiratreeneihin purkaan päätä.

Keskiviikkona oli alunperin tarkoitus mennä hallille tokoileen, mutta treenisuunnitelmat muuttui, joten treenailin sitten taloyhtiön parkkiksella. Ekana Nalalle ohjattua kolmella namikupilla 2 metriä taaempana. Nala hyvin hakeutui oikeaan suuntaan ja ihan ookoosti alkoi reagoida nousevaan käteenkin.

Ohjatun jälkeen tein kaukoja meidän omalla, isän tekemällä tokohypyllä, niin että laitoin Nalan makaamaan ihan hyppyyn kiinni. Menin suoraan 20 metrin päähän. S-I-M-I-S-M vaihto meni todella hienosti, mutta sitten I-alkava sarja tössäsi S-M-vaihtoon. Ilmeisesti se oli edennyt sen verta seisomisessa, ettei mahtunut tekemään kunnon maahanmenoa tai jotain sinne päin. Pitää kuitenkin tehdä lisää näitä treenejä Nalalle, jotta seisomiset ei lähde käsistä! :)

Milalle stoppeja etupalkalle lähettämällä, tää tapa vois toimia sille! :)
Milallekin kakeja ja ne alkaa pelittään ihan SIKA-hyvin!!! Apua, kohta meillä on voi-luokka kasassa.. Huih! :)

Nemolle vähän hömpöttelytreeniä, mm. luoksetuloa palkka nurmeen piilotettuna, toimi! :) Hyppy oli ookoo!


Torstaina ajeltiin pikkujätkän kanssa hallille. Siellä oli kunnon ryhmätreenit menossa. Kun olin liikkuroinut jotain liikkeitä muille, otin Nemon esille ja otettiin paikkamakuut. Nemo oli ollut rivin rauhallisin, vaikka takana oli melko äänekästäkin agia menossa.

Sitten vaihteeksi hömpöttelytreeniä Nemolla. Vähän lyhyttä seuruuta, peruuttaen jääviä kuunteluharjoituksena ja sitten parit kaukon vaihdot. Aluksi Nemo meinasi taas läväyttää jalat sivulle, mutta parilla huomautuksella muisti pitää jalat alla, sitten pistin pienen pörrön kovasti töihin, nimittäin tein loikkimiskaukoja eli itse loikin samalla kun annoin käskyjä. Nemo tuntui keskittyvän hyvin touhuun.

Tämän jälkeen Nala kehiin. Satu liikkuroi meille ohjattua kupeilla ja Nala meni lähes joka kerta halpaan. Ekaksi se tuijotti mua, mutta aina keskimmäisellä katsahti sopivasti Satua, joten lähes joka kerta se oli ekaksi menossa keskimmäiselle, joten ei edes yritetty siirtää taaemmaksi. Äh.

Ruutuun tehdessä Nala lähti säntäilemään vähän överisti sinne suuntaan, missä oltiin treenattu ohjattua. Avustettuna löysi kyllä lopulta ruudun. 1 häiriö merkki ei haitannut mitään ruudun lähellä. Loppuun vielä haettiin ruutuun keskelle joka suunnasta. Tämä toimi.Illan agitreeneissä oli oikeasti pitkästä aikaa ihan hyvä fiilis radalla. Vähän tuli suurta kaarretta, mutta sain pidettyä itseni liikkeessä ja 3 ja 12 tekemäni persjätöt toimi. Lisäksi Nemo irtosi 5 ja 12 takaakiertoon todella hyvin tällä kertaa ja uskalsin lähteä irtoomaan.

2 pakkovalssi
3 persjättö
3-4 linjaus
6 putkijarru
7 vastaanottovalssi
8 takaakierto-persjättö
10 päällejuoksu
11 törkkäys ja yllätys! Nemo ei mennyt takaakiertoon! :)
12 takaakierto-persjättö
14 saksalainen
18 takaakierto-valssi
21-24 pyöristys

23-okserilla Nemo tuli ekalla kerralla ohi. Aluksi aattelin, että käänsin liikaa, mutta nyt jälkeenpäin epäilen, että se jo alunperin jännitti hypätä vinossa kulmassa okseria. Toisella kerralla Nemo rysäytti ihan kunnolla sitä päin! :/ Tämän jälkeen ei meinannut millään hypätä sitä ja laskettiin jo ihan alatasoille okseri,  jolloin se edelleen jännitti sen hyppäämistä aivan järkysti. Noh, loppuun vielä lyhyt kiva pätkä. 

Joka tapauksessa joku agilityilon pilkahdus näkyi! jei! :)


Tänään oli Katja Ojansivu kouluttamassa Jatilla agia ja tokoo. Osallistuttiin Nalan kanssa tokoon ja kyllä kannatti. Jälleen uusia ideoita suorittaa ohjattua ja ruudunkin säntäilyyn ehkä saadaan ideaa. 

Ekalla pätkällä otettiin ohjattu, jossa Katjakin totesi ongelmana olevan liian tiukat käännökset taaksepäin. Laitettiin kaksi lätkää Nalan tasolle merkille, mistä lähetys lätkälle. Ekalla meni vähän huti, mutta uusinnalla alkoi löytyä. Tämän jälkeen siirrettiin lätkiä pikkuhiljaa taaksepäin, jonnekin 3 metriin asti, kunnes tehtiin niin että palkkasinkin lelulla, jonka Nala sai tuoda mulle. Näin molemmat puolet ja sittén Katja vaihtoi lätkän tilalle kapulan ja ekalla kerralla Nala vähän hämääntyi, mutta nosti sitten kuitenkin. 

Eli treenaillaan nyt hetki niin, että aluksi kaksi lätkää ekoilla kerroilla koiran tasolla ja sitten viedään taaemmaksi. Tällä pyritään saamaan kaaret kuntoon. Ja Katja kehotti jättämään keskipalikat ja alustat pois niin pitkäksi aikaa, kunnes saatu kaaret hyviksi. 

Toisella pätkällä ruutu. Kentällä oli PALJON häiriömerkkejä ja Nala todella näytti ongelmansa ja säntäili päättömästi merkeille. Jopa lähempää. Alkuun vähennettiin merkkejä ja mentiin lähemmäksi ruutua. Ja sitten siirrettiinkin ruutu keskelle kenttää. Aluksi ilman häiriötörppiä ympärillä niin, että Nala vain sai mennä lätkällä varustettuun ruutuun ja sai aina palkkaa. Tämä alkoi näyttää hyvälle ja Katja kävi aina välillä ottamassa lätkän pois ja paikka pysyi edelleen hyvänä. Sitten alettiin lisäämään häiriö merkkejä ja edelleen lähetyksiä läheltä ruutuun. Hyvin pystyi edelleen ohittamaan merkit, vaikka niitä oli matkallakin.
Jos Nalalla jatkossa on häiriötörppöjä ja se tarjoaa vääriä, niin vähennetään häiriötä - nyt olisi parempi saada paljon onnistuneita suorituksia. :) 

Tämmöisen treenin lisäksi myös ruutuun lähetyksessä Nala lähteen kääntyyn vähän liikaakin mun käsistä, eli pitäisi tehdä samanlaista lätkätreeniä kuin ohjatussakin. 

Myös muiden "ongelmia" seuratessa sai omiin treeneihin ihan todella hyviä vinkkejä ja muistuttelua treenimetodeista. :)

Katjan treenien jäkeen otettiin vielä porukalla ryhmäpaikallaolot kahteen otteeseen. Nemolla molemmat ihan rauhallisen oloisia. Ekassa vähän haki, että pitääkö päätä ylhäällä vai alhaalla, niin sitä vaihteli pari kertaa ja pariin otteeseen tassua siirsi. Toinen oli vieläkin rauhallisempi. Nyt tuntuis siltä, että eiköhän Nemon paikkamakuu alkais olemaan koekunnossa jälleen! Itsevarmuus on hirmuinen verrattuna lokakuuhun. :)

Treeninä vielä niin, että käveltiin reunaan ja kävin nakkaamassa luoksetulon takapalkan, mutta tehtiinkin välissä kaukot. Muutama pyllyn pieni nosto, mutta ei kuitenkaan pahoja. Pienellä muistuttelulla kuitenkin sieltä tuli priimaa jälleen. :) Sitten otettiin se luoksetulo ja ihan superhieno stoppi! (vaikken usko, että takapalkasta oli tietoa! ;)

Loppuun vielä seuruun fiilistelyä. Se alkais oleen toko-Nemo mun makuun <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti