tiistai 16. heinäkuuta 2013

Agia, tokoo ja jälleen pentujen tsekkausta

Lauantaina 6.7. illasta käytiin spitzi-porukalla treenaamassa tokoo. Kivaa, kun tuoltakin yhdistyksestä on löytänyt usea spitzi-ihminen palon tokoon :)

Nemo teki 3 minuutin piilopaikkamakuun Riemu-japsin kanssa, ei moitittavaa. :) Treeneissä Nemolle luoksetuloa takapalkalla, ihan ookoo oli, vaikkei tiennyt takapalkasta. Hyvin on alkanut hahmottuun tuo luoksetulo liike Nemolle. Vielä extrana nakkiheittoja, joista nopeat stopit. :)

Nouto on suuri mysteeri! Joko se karkaa kapulalle, jättää menemättä, tiputtaa kapulan ennen luovutusta tai sitten luovuttaa poikittain... Ongelma!


Seuraavana aamuna 7.7. mentiin treenaamaan kaverin kanssa JATtilalle agia ja tokoa. Agissa Nemo pääsi rallattelemaan kivan radan ja menokin oli mielestäni ihan mukiin menevää. Mitä nyt pieniä ongelmia  lähdön kanssa, kun ei hirveästi olla tehty noita istumasta lähtöjä. :)
Erityisesti poikittaiseen suuntaan olevat hypyt 2 ja 4 on Nemolle on haastavampia, ja aluksi meinasi olla tässäkin radalla, mutta kohta ymmärsikin idean. :)

Rata on muunneltu Salme Mujusen yhdestä kisaradasta :)

Ulkona Nalalle uudella ruudulla (keltaiset nauhat, oranssit tötsät) ruutu -> aivan hukassa!

Tunnari liikkuroituna -> kävi matkalla syömässä namin vierestä ja sitten palasi nätisti tunnarille ja hyvin löytyi oma. 

Viime viikon aikana tein koirille pieniä kotipiha- & Killeritreenejä.. Nalan kaukot menneet "hukkaan", oma tuttu ruutu löytyi suht ookoosti.. Jännittää, miten meidän käy! Nemolla ongelmana kaukot ja nouto. Noudossa ongelma on tuo, mistä jo mainitsin (joitakin onnistumisiakin sattunut!), kaukoissa ongelmana on sammakkojalat! Nemo siis heittää mun kävellessä jalkansa taakse, joten siitä istumaannousu on lähes mahdotonta.. :/


Perjantaina 12.7. Nemon agitreenit

Ekana kisanomaisesti, hyllytettiin heti 3-esteelle.. Nemo juoksi kolme kertaa peräkkäin putkeen! Mutta sitten kun odotin 2-esteellä Nemoa ja vein yhdessä puomille, niin haki oikeaan kohtaan. 5-esteen työntö onnistuin, kun käytin kunnolla kroppaa. 7-esteelle tein japanilaisen ja se toimi ihan kivasti. 10-pituudelle persjättö. Muuri oli hidas, kun ohjasin oikealta puolen, mutta sitten kun kokeilin vasemmalta + persjättönä, niin meinasi olla haastavaa ajoittaa, kun meinas juosta sitten muurin ohi. 

Kepeille meni oikeaan väliin, mutta ei taipunut, kun en vetänyt toisella kädellä (eli tarvitsi "niistoa"). 17-putkelle heitin ja lähdin juoksemaan ja niin vain kerkisin tekemään persjätön ja 18-esteelle pakkovalssin. Haastava, mutta hyvä treeni. :)

Sunnuntaina 14.7. käytiin treenaamassa kaverin kanssa, joka myös osallistuu samoihin kokeisiin ens tiistaina, joten saatiin hyvin treenattua paikkamakuuseen menoa ja siellä oloa. :) 

Nemolle ja Pongolle eka n. parin minuutin piilopaikkamakuu, ei ongelmia. Sitten Nalan ja Pongon. Nalan meno oli vähän liian vallatonta jo paikkamakuuseen viedessä, eli enemmän pitää kokeissa ottaa hallintaan. Itse maahanmenoon ennakoi treenikaverin käskyyn ja sitten vielä kerkesi ponkaista sieltä ylös. Sitten 4 minuutin hyvä paikkamakuutreeni (ei nimittäin olla tehty täyspitkää paikkamakuuta varmaan kohta puoleentoista vuoteen :D), ei kuitenkaan ongelmaa.. :) Sitten vielä vähän kuuntelutreeniä paikkamakuun aloitukseen ja ok. 

Nalalle ekaksi lyhyt seuruu, istuminen, luoksetulo ja ruutu sekä tunnari liikkuroituna. 

Seuruu ookoo, vaikka satoi! Tää on ihan huippuedistyminen! :)
Istuminen ookoo :)
Luoksetulossa ponkaisi taas ylös maasta, mutta itse stopit ookoo (mitä nyt itse käskytin aivan liian aikaisin seisomisen) - tästä kisakiitos ja suoraan ruudun lähtöpaikalle.
Ruudun valmistelussa katsoi tosi pitkään luoksetulon lähtöpaikkaa, mutta tsekkasi myös ruudunkin. Olin kuitenkin varma, että hakeutuu etsimään luoksetulon takapalkkaa (mitä ei kylläkään ollut). Tästä huolimatta hyvä meno ruudulle, ainoastaan stoppiin joutui antamaan kaksi käskyä. 
Tunnari ookoo.

Nemolle liikkuroituna seuruu, luoksetulo, nouto ja kaukot.

Ekaksi seuruussa aina kun tuli käännös tai nopeuden muutos, niin homma levähti ja Nemo karkasi, mutta sitten vähän muistuttelua ja homma näytti melkein seuruulta :)
Luoksetulossa jätin salaa takapalkan, mutta tuli ihan puhtaasti LÄPI! Tätä ei oo kyllä tehnyt pitkiin aikoihin! :/ Sitten toinen näkyvällä takapalkalla. Tämä oli hyvä, eikä välittänyt käskytyksistä. Toinen vielä piilopalkalla ja tämäkin ookoo. Nyt peukut pystyyn!
Nouto: Ongelma! Ei ekalla yrittämällä kyllä yhtään ottanut häiriöö käskytyksestä, mutta tiputti kapulan melko kauas. Sitten alkoi jo varastella ym. Tämä kyllä pelottaa kokeissa!
Kaukot: Samaa ongelmaa, kuin mitä viikon treeneissä..

Katsotaan miten käy, viikko kokeisiin!

Ai niin.. kävin katsomassa pentuja 5.7. ja tässä pari kuvatusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti