keskiviikko 27. helmikuuta 2013

"Vuoden tokojapsi", "Vuoden TokoSpitzi", "Vuoden AgilitySpitzi"

Milalla oli viime vuonna aivan mahtava harrastusvuosi. Agilitykisoissa päästiin korkkaamaan viralliset kisat, mistä saatiinkin jo 2 x luvaa + 3 ylimääräistä hypärinollaa.. Vauhti kehittyi ihan huikeesti! Eli alettiin löytää virettä treeneihin ja kisoihin. Suuri kiitos siitä kyllä kuuluu täysin meidän ryhmälle kouluttajineen + treenaajineen! :)


Tokokokeissa käytiin saaden kaksi AVO1-tulosta, mm. toinen Milalle haastavassa ympäristössä (kun oli piirinmestaruudet ja paljon hälinää). Tokossa vähän tuli takapakkia, kun kehätekeminen alkoi syksyllä muuttua vähän epävarmemmaksi (johtui ehkä omasta jännityksestä), mutta treeneissä koira teki edelleen 100 lasissa :) Mutta tajusin tässä joku päivä, että Milan sai 183p ja KP avoimesta vain 2 viikkoa ennen mun synnytystä, eli ihan hyvin :D

+ sit se BH!

Hieno vuosi, kerta kaikkiaan! Mutta nuo tittelit kyllä kruunasi meidän harrastusvuoden :) Eli Suomen japaninpystykorvayhdistyksen "Vuoden Tokojapsi" ja K-S Spitzit ry:n "Vuoden TokoSpitzi" ja "Vuoden AgilitySpitzi" :)
Ai niin, Riikka haastoi meidät vastaamaan kysymyksiin

1. Mikä on harrastamistanne lajeista suosikkisi?

hmm... Mä luulen, että itse tykkään vuoronperään eniten tokosta ja sitten taas agilitystä.. mutta on ne molemmat mun suosikkeja :)

2. Mikä on isoin tuho, minkä koirasi on tehnyt?

Nemo tuhosi yhden asunnon tapetin syömällä sitä, joten vuokratakuusta jäi saamatta tuolloin 300egee.. Nala on tuhonnut meidän parketin, ja uuden lattian hintaa en osaa vielä arvioida, mutta kallis rempasta taitaa tulla :P

3. Mitä koiraharrastuslajia koirasi harrastaisi, jos se saisi valita vain yhden?

Nemo valitsisi ehdottomasti agilityn ellei nakinsyöntiä lasketa lajiksi?
Nala saattaisi valita mejänkin, kun se on niin kovin jännää, tai sitten lajina olisi toko, kun se on niin hauskaa, ja siinä voi pelleillä lukemattomilla eri tavoilla!
Milasta en oikeastaan osaa sanoa, kumman valitsisi tokon vai agilityn, varsinkaan nyt kun se on alkanut agilityynkin syttyä...

4. Millainen koiranohjaaja olet?

Huono? Keskeneräinen? Laiska? :D

5. Mikä koirassasi on parasta?

Nemossa se, että sille me omistajat ollaan maailman paras asia ja se sitten nuolla lutkuttelee iltaisin monta tuntia käsiä ja jalkoja tai sitten se saattaa köllöttää kainalossa.
Nala on maailman vajaaälyisin ja pellein koira ja vaikka hyyyvin monesti se ärsyttääkin, niin se on myös sen paras piirre.
Mila on vaan niin kiltti ja herttainen :)

6. Mikä on koirassasi haastavinta?

Nemossa se, että se vähän pomottelee lapsia ja inhoaa turkinhoitoa.
Nalassa se, että välillä se pistää ihan läskiksi treenattavat asiat.. :D mutta myös remmirähjääminen on ärsyttävää!
Milassa remmikäytös, kun se saattaa näpsiä meidän muita koiria, kun tulee vastaan tietynlaisia koiria ja Milan päässä alkaa keittää.

7. Minkä rotuista koiraa et ottaisi?

En varmaan ottaisi koskaan lyttynenäistä koiraa tai sitten sellaista näyttelypuuhkaa, millä ei voisi harrastaa mitään lajia. En nyt halua yksilöidä rotuja, ettei kukaan vedä herneitä nenään :)

8. Kuinka päädyit nykyiseen rotuusi ja tuleeko sinulle samanrotuisia jatkossakin?

Japsi mulle tuli, kun exäni halusi sen rotuisen. Japsi minulla varmaan tulee aina olemaan - kun on sydämeen tullut japsinkokoinen aukko ja siinä rodussa on jotain niin ihanaa ja samalla niin haastavaa, niin pakkohan sellainen on omistaa! Muutenkin rotuna terve, niin hyvällä mielellä voin ottaa.

Mitteli mulle tuli, kun kaverilla oli combo japsi-mitteli ja ihastuin mitteliin siinä samalla. Mua vähän jännittäisi ottaa mitteliä, kun niiltä on löytynyt kaikenlaisia vikoja tässä muutaman vuoden aikana, ja kun itsellekin sattui tuo d/d-lonkkainen ja vähän selkäongelmainen yksilö, niin ennakkoasenteita on uutta samanrotuista kohtaan... Ja kun vain 1 voi olla yhtä ihana kuin Nala itse, niin en usko, että sitä koloa mikään toinen yksilö voisi täyttää... <3

9. Mieleenpainuvin hetkesi koiraharrastuksen parissa?

Tokokokeissa menestymiset tällaisten pörröjen kanssa, Milan pärjäämiset parin yhdistyksen "Vuoden"-kisoissa, Nemon nouseminen 3-luokkaan ja se, että tällainen alkeistasolla oleva ohjaaja onnistunut kouluttamaan koiransa sellaiselle tasolle, että ollaan ylipäätään joskus ylitetty kisakynnyksiä :)

10. Paras koulutus/kouluttaja, jonka opissa olet ollut ja miksi?

Tokossa mä tykkään kolmesta kouluttajasta Salme Mujusesta, Hanna Närhestä (Training Tracks) ja Riikka Pulliainen.
Kaikki ovat erilaisia kouluttajia ja opettavat eri tavoilla, mutta kaikki on hirveen tsemppaavia, helposti ymmärrettäviä ja taitavia kouluttajia.

Agilityssä olen tykännyt ACE:n kouluttajista Harri Kataisesta ja Tiia Vitikaisesta, kun osaavat kouluttaa hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi ja ovat kovin tsemppaavia.

11. Jos koirasi olisi biisi, mikä se olisi?

Muille en tiedä, mutta Nalan biisi olisi se TikTakin "Mennään minne vaan, meitä kukaan ei voi saavuttaa" :DHaastan Suvin, Marian ja Sannin

1. Miten sinusta tuli koiraihminen?
2. Millä perusteella valitsit koirarotusi?
3. Leikitään, että ottaisit uuden koiran ja se ei saisi olla samanrotuinen kuin koirasi, minkä ottaisit?
4. Miten hemmottelet koiraasi?
5.Ikimuistoisin hetki koirasi kanssa?
6. Mistä olet luopunut koirasi takia?
7. Paljonko käytät keskimäärin rahaa koiriisi kuukaudessa?
8. Mitkä ovat tavoitteesi koiriesi kanssa?
9. TOP 5 kauneimmat koirarodut (eikä tarvi olla sellaisia, joita välttämättä itse ottaisit)
10. Milloin koirasi on onnellisimmillaan?
11. Miten motivoit koiraasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti