maanantai 18. helmikuuta 2013

Salmen toko-opeissa

Sunnuntai aloitettiin tokoilemalla Killerillä. Menin vähän ennen meidän koulutusvuoroa, jotta kerkiäisin treenailemaan pientä Nemon ja Milankin kanssa.

Nemon kanssa seuruuta, joka oli aivan liian edistävää ja "omatoimista", joten siirryttiin askel-perusasento-menoon.
Liikkeestä maahan: Maahanmeno oli vähän hidas, mutta kävelyt kesti.
Luoksetuloon nakkiheittelyjä, ne toimii, mutta kokeillessani takapalkalla stoppia, niin ei toiminut ja lopulta keksi vielä varastaa takapalkalle...
Liikkeestä seisominen: seisominen ekalla meni pitkäksi, mutta kesti kävelyt. :)
Noudossa lähti hyvin ekalla käskyllä, mutta juoksi kapulalta ilman kapulaa luokse. Pari kertaa sai muistutella palautuksessa, että muistaa pitää kapulaa suussa, mutta ihan alkaa edistyyn! :)
Kakeissa pylly on nyt alkanut nousemaan!! ARHG... mitäköhän tuolle nyt tekisi.. taidetaan palata ihan alkeisiin jälleen..

Milan kanssa palikkaseuruuta. Eli piirsin itselleni kaksi neliöö maahan ja seuruutin niiden väliä ja tein erilaisia käännöksiä. Aluksi kontakti meinasi valahdella muualle, mutta muistuttelun jälkeen muistui ja kontakti pysyi ihan nätisti.
Stoppeja ja ne olivat vähän huonommat kuin mitä viime aikoina olleet.. äh, koskahan nämä tulee valmiiksi, vai tulevatko koskaan!

Salmen tokokoulutus Nalalle

Seuruu: kerroin ongelmana, että Nala helposti alkaa pomppimaan, jos vire on korkealla. Seuruu oli kuulemma ihan tosi nättiä, vain vähän pomppuja peruuttamisessa ja täyskäännöksissä. Lisäksi lopussa askelluksissa pientä ääntämistä.
- Täyskäännökset käännetään nyt tästä lähtien teputtaen oikeaan. Salme sanoi, että teputtaen pienen koiran kanssa näyttää nätimmältä, kuin painonsiirron kautta tehty käännös.
- Pomput eivät kuulemma ihan hirveän pahoja, mutta itseltä hillityt käskytykset askeltamisiin

Liikkeestä istuminen: Tämä oli Nalalta nyt täysin hukassa. Pitääpä muistutella! :) Edestä toistoja ja toiseksi, pitää vakinaistaa joku äänenpaino "istu"-käskyyn.. Käskytykseni kuulemma vaihtelee.

Luoksetulo: Eka seisomisstoppi vähän luisui, kun laukkasi niin täysillä. Lisäksi maahanmenoon vaadittiin kaksi käskyä.
Toisella toistolla ihan nätit stopit ja kuulemma 9 tasoinen luoksetulo.

Ruutu: kerroin heti alussa, että ongelmamme on luoksetulon vahva takapalkka ja jos luoksetulo lähtee ruudun suunnasta, niin Nala sata varmasti säntää sinne.
Nala katsahti ruutuun, minkä jälkeen lähetys. Nala lähti sinne luoksetulon aloituspaikalle etsimään takapalkkaa, niin kuin olin aatellutkin. Toistettiin varmaan viidesti, että käytiin viemässä luoksetuloon takapalkka ja sitten siirryttiin ruudun lähtöön ja lähetys ruutuun. Ensimmäiset kaksi tai kolme kertaa meni ekalla kerralla katsomaan takapalkkaa, mutta sitten pikkuhiljaa tajusi, ettei saa mennä ja meni suoraan ruutuun, vaikka katsahtikin luoksetulon suuntaan. On se vaan tiukka tavoistaan!

Hyppynouto: Ei suurempaa ongelmaa, mitä nyt palautti kapulan vähän taakse..

Tunnari: tehtiin nakkiavulla, eli rauhoitettiin haistelu nakilla. Otti kyllä molemmilla kerroilla oman, mutta toisella vei tunnarin Salmelle. Salme ohjeisti tähän, että jos lähtee viemään kokeissa jollekin toiselle tunnaria, niin käskyttää nouto-käskyllä luokse. Toiseksi jos treeneissä tekee noin, niin kukaan ei saa nauraa, ettei Nala innostu siitä. Kotiläksyksi saatiin päivittäinen tunnari-treeni.

Kaukot: Aluksi vaati (en tiedä, johtuiko häiriöstä vai pitkistä treeneistä) useita käskyjä.
Tehtiin I-S-M-S-I-M 10metristä. Toiseen toistoon vähän innostin, jolloin koiran pienestä pompusta näki vireen nousun. Hyvä jättö ja hyvä istuminen + palkka. Toiseen toistoon innostus ennen liikkeen alkua ja istu-seiso (käskytin iloisella ja korkealla äänellä) ja palkka. Eli jos vire on korkealla, niin koiraa käskytettävä rauhassa ja maltilla ja jos se on matalalla, niin sen verran innostusta, että Nala tekee pienen pompun, niin kuuntelee nätisti käskyt.
Tekniikasta saatiin positiivista palautetta, että tekniikka on todella hyvässä kunnossa, kun kesti iloista ja nostavaa käskytystä. Ja Salme vielä sanoi, että ollaan tehty hyvää työtä ja että näkee, että alla on tuhansia toistoja! JEE, kiva kuulla positiivista palautetta omasta tekemisestä! :) Onhan noita kaukoja ihan oikeesti tahkottu, tahkottu ja tahkottu! Mutta ei ne varmasti valmiit ole!


Tänään treenattiin lyhkäiset kotitreenit pikkumiehen päikkärien aikana

Nala
- tunnarit läheltä. Kolme kertaa toi oman, ei haisteluongelmaa
- istumista, vieläkin teki osaksi seisomista.. Pitää tarkastella kävely ja käskytys ihan tosissaan!
- kaket S-alkuisesti.. ihan ookoo :)

Mila
- kaukoja: ihan hyviä toistoja, mutta voi jestas, mikä hössöttäjä tuo koira onkaan.. Jalat steppaa joka suuntaan, kun on niin kivaa! :D Noh, onneksi vähän saatiin hillitympiäkin toistoja ja osaksi S-I -vaihtoja muistuttelemalla täppäämällä takatassua ja sanomalla "muista" :)

Nemo
- piilopaikkamakuu 2min, ihan ookoo
- maahanmenoihin treenattiin vauhtia ja palkkasin vain riittävän nopeat :) Välillä Nemo oikein paiskasi kyynärpäät maahan, kun innostui tekemisestä, eli kyllä tuokin koira osaa, jos vain haluaa ja siltä vaatisi! :)Mila aloitti lauantai-iltana karvanlähdön... iiiks! Se yleensä tarkoittaa juoksuja parin kuukauden sisään! :)

1 kommentti:

  1. Haaste teillekin :) http://tuikeviimarieha.blogspot.fi/2013/02/haastetta-meillakin.html

    VastaaPoista