lauantai 9. helmikuuta 2013

Perjantait on parhaita päiviä viikossa!

Perjantait on niin mahtavia päiviä viikossa! Ne on nimittäin meidän agitreenipäiviä ja ovat myös jatkossa! :) Meidän kouluttajat Iida ja Johanna ovat ihan huippuja ja taitavia, mutta myös meidän ryhmä on ihan huippu! Tässä ryhmässä on ensimmäistä kertaa näkynyt se ryhmäytyminen ja siellä tsempataan, yhdessä "koulutetaan" ja keskustellaan vaihtoehdoista ja ehdotellaan ja kokeillaan. 

Noh, mutta palaan eilisillan treeneihin vielä lopussa, kun ensin lineaarisesti käyn meidän kotitokotreenit parilta päivältä:

7.2. kotitreenit

Mun piti mennä torstaina alkuperäisen suunnitelman mukaan treenaan hallille Riikan ja koirien kanssa, mutta meidän jätkähän ei nukkunut vaan huuusi, kyllä huuusi melkein koko yön, niin päätin olla menemättä kauemmaksi treenaan ja lepäillä aamupäivä. 

Kotona kuitenkin treenailtiin vähäsen:

Nala
- kaket ihan hyviä ja tarjoaa tosi nätisti "perua" eli S-I, myös seisomiset nättejä
- tunnari: hätiköinti vielä, ei keskittynyt edelleenkään, mutta oikeitakin tuli

Mila
- metsku: vaikea vieläkin.. nuoleskelee vaan kapulaa ja ottaa vain kädestä. 
- kaket: erityisesti "peru" alkaa kehittyä, kun pitää Milan oikean takatassun päällä sormea.. Yritän tällä saada päästyä siihen, että voisin kohta ennen "perun" tekemistä käyttää sormea takatassun päällä ja sanoa "muista", mutta katsotaan päästäänkö tuohon. :)

Nemo
- avo-kaket: pylly nousi aika helposti!

8.2. kotitreenit & iltatreenit hallilla

Nala
- tunnari: kodinhoitohuoneessa 12 kapulaa kolmessa rivissä, oma ihan lähimpänä mua alanurkassa - Tästä huomasi, että Nala haistelee, mutta vähän laiskasti, sillä nappasi oman kapulan kummaltakin puolelta viereiset ensin ja sitten vasta löysi oman... 
Kaksi uutta toistoa "oma" muualla, niin ekalla löysi omat

Mila
- seuruuta: hyvin skarppina, kun tehtiin käännöksiä, tämän lisäksi seinän vieressä treenattiin pakittamista, ja ekaksi yritti heittää peppua sivulle päin, mutta sitten pakki löytyi ja ihan kivasti alkui peruuttaan :)
- tunnari: nätti ja ekalla käskyllä lähti etsimään :)
- metsku: vaikeaa, vaikeaa - edelleen otti vain kädestä! kissanruokakaan ei ole auttanut! En tiedä, pitäisikö rauhoittaa nuo treenit, sillä nyt siinä häärää yksi vauva ja kaksi muuta koiraa kyylää herkkuja, niin paineistuukohan tuo Mila niistäkin??
- kaket esteen takaa: seiso-maahan -vaihdot alkoi löytyä jo ihan kivasti! :) ja sain vähän käsimerkkejäkin mukaan, kun este edessä :) Mutta vielä olin kyykyssä lattialla, eli vielä ei toivoa päästä seisomaan, sen verran on epävarmuutta

Nemo
- piilopaikkamakuu: ookoo, pari kertaa kurkkasin, ei ongelmaa pysyä ainakaan kotona :)
- seisomisen loppukävelyt: ekalla kerralla antoi kivasti kävellä taakse, mutta sen jälkeen alkoi kääntyä perään eli ei muuta kuin helpotettiin. Nenään käsi näyttämään stoppia ja vielä takaisin mennessä annoin "seiso" käskyn, ja tämä tuntui auttavan :)
- noutoa sisällä: pari kertaa vielä lähtemisongelma virittelyn jälkeen, mutta tämä kun saatiin kuntoon, niin eikös sen jälkeen palautuksessa alkanut poikittaan! :D on tää toko vaan vaikeeta, kun aina jokin menee pieleen :D

Illan treenit

Nemo aloitti "kisanomaisella" ja olisi hyllyttänyt esteelle nro2 :D eli vauhtilähdössä olin jo myöhässä takaakiertoon ja koira hyppäsi 2:n väärään suuntaan. Käyttämäni & suunnittelemani ohjauskuviot voisin käydä läpi Milan kohdalla, joka teki ns. nolla-radan :)

Tämän jälkeen seuraava moka tuli, kun olin tekemässä 8-putkelle pakkovalssia ja meinasin kaatua, jolloin myöhästyin putken persjätöstä ja ysille heitin sitten vahingossa koiran väärään suuntaan, loppu menikin ihan ookoosti.

Tämän jälkeen Mila radalle: 
1 istutin odottamaan, kutsuna 1:n takaa 
2 takaakierto - päällejuoksu + persjättö 
3 (huom. kaksi putkea vierekkäin U-putkina) liikuin suoraan sisimmäisen putken sisäkurvia
4 takaakierto + päällejuoksu
5 - 6 linjasin linjat turvallisemmaksi
7 sivuttaisirtoomista työntämällä
8 pakkovalssi
9 takaakierto + päällejuoksu
10 keinun kiersin oikealta puolelta, jotta koira ei olisi niin epävarma suorittaessaan kohti tyhjää seinää
11 päällejuoksu
12 - 13 sivuttaisirtoamista
14 niisto
Milalla ihan kiva rata :) ei sinänsä ongelmaa!

Välissä rataantutustuminen ja käytiin vähän eri vaihtoehtoja läpi

Nemo uudelleen radalle:
1 Nemo istumaan, kutsuna
2 takaakierto + päällejuoksu 
3 liikuttiin suoraviivaisesti blokaten ulompi putki + takaaleikkaus (tässä kuitenkin jäin odottamaan 2-esteelle turhaan koiraa, jolloin koira ohjautui sisemmän putken väärään päähän - kun itse lähdin liikkumaan paremmin, koira meni oikeaan putkeen
4 takaaleikkauksesta jäin jo koiran jälkeen, jolloin koira ei lähtenyt enää takaakiertoon.. kun laitoin töppösiin vauhtia, onnistui :)
5 -7 ei ongelmia
8 lähetys pimeään putkeen, hyvin haki ja nopeastikin vielä!
9 pakkovalssi-jaakotus ja tosi kivasti onnistuikin ja sopi Nemolle! 
10 vietiin namia Nemon kanssa yhdessä keinun päähän, jolloin sain treenattua vasemmalta ohjaamista ja sitä, että Nemo meni yksin keinun, kun mä lähdin irtoomaan sivuttain
11 otin kutsuna hypyn vierestä ja törkkäsin hypylle. Tää oli ehdottomasti vaikeinta Nemolle, että pitäisi irrota sivuttain, kun itse liikun eteenpäin, lopulta treenattiin lelun (mun hanskan) kanssa lähettämistä ja palkkaamista vain hypystä
12 persjättö, kun koira ponnaamassa
13 - 15 samalla tavalla 14 esteelle vaihtoehtona myös whisky-leikkaus, mutta meidän tarttee harjoitella sitä ennen kuin pystyy ottaan radalle

Milalla uudestaan
1 - 2 ok (mitä nyt 2:lla oli vähän laaja kaari, kun näki namialustansa keinun päässä!) 
3 saman virheen tein kuin Nemolle
4 - 7 ok
8 putkelle lähetys pimeään päähän ja menikin vielä ihan hyvällä vauhdilla. Tämän en ihan uskonut onnistuvan! :)
9 tein edelleen päällejuoksun
10 edelleen ohjasin oikealta, koska Milan epävarma keinu ei kaipaa lisää epävarmuutta, vaan treenataan eka keinu kuntoon ja sitten vasta aletaan treenaan jotain uusia juttuja :)
11 irtosi paljon paremmin sivuttain 11 - 15 onnistui ihan melkein paremmin sisäpuolelta ohjattuna, koska irtoilee sivuttain ja liikkuu hyvin :)

Nalan treenit viereisellä kentällä
- seuruu: käyntiseuruu oli ihan kivaa.. sitten hidasta käyntiä, joka oli parempaa, kuin maanantaina Hannan treeneissä.
- juoksuseuruu: tässä Nala ihan villiintyi ja yritti lähteä suorittamaan esteitä.. pieni tiuskaisu ja suoraan juoksu alkoi sujua. Käännöksissä Nala jotenkin oli ihan hukassa, vaikka yritin pysähtyä teputtamaan.. no ei muuta kuin nakkia käteen ja tehtiin käännökset imuttamalla, ja saatiin näin ihan hyvät käännökset :)
- istumisessa tein kävelyt, josta kisapalkan kautta luoksetuloon
- luoksetuloon suoraan kisakiitoksesta ja hyvin meni kuitenkin maahan :) luoksetulossa tein läpijuoksun ja varsinkin lopussa alkoi hidastaa, kun oli sitä mieltä, että olin unohtanut jotain. Kuitenkin ihan nätti vierelle tulo :)
- Metallinouto oli törkeen nätti!
- Kaket: ihan ookoo, mutta maasta-istuminen täysin kadoksissa!!! :( Kauan ne olikin kunnossa! :/
Noh, mutta jospa tää paketti tästä kasaantuisi vielä joskus!

Huipputreenit oli illalla joka tapauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti