tiistai 31. heinäkuuta 2012

Harvoin osataan, mutta ei tälläkään kertaa...

Olin eilen huiskupörröjen kanssa agitreeneissä ja saatiin ihan yksityisopetusta, kun muut oli perunut helteen vuoksi. Päädyttiin hinkkaan hyppytekniikkaa ja kontakteja sekä motivaatiota, ettei koirille tulisi niin kuuma.

Aloitettiin hyppytekniikalla, neljällä esteellä ja 5 kengänmitalla. Nemolla on huono hyppytekniikka ja nyt syksyn tavoitteena on parantaa sitä, että se olisi taloudellisempi ja jottei Nemon tarttisi niin jännittää sitä hyppyä. Eli Nemo hyppää esteet niin, että ensin suoristaav jalat, mutta juuri ennen hyppyä vielä vatsan alle. Hyppytekniikka harjoituksessa Nemo hyppäsi suorin jaloin, mikä nyt on jo edistystä viime kertaan verrattuna. Meno oli melko vaikean näköistä, mutta se pystyi kuitenkin pitämään oikean tekniikan, vaikka vaihdeltiin viimeisen hypyn korkeutta 20-35cm välillä. Selkeästi Nemo kuitenkin joutui keskittymään paljon!

Sitten Milan tekniikkatreeni. Sillä on todella taloudellinen hyppytyyli ja hyppää kovin kevyesti hypyt oikealla tekniikalla. Tehtiin muutama treeni Milalle ja jätettiin siihen, koska sillä ei tuntunut olevan ongelmaa :)

Sitten Nemon toinen kierros hyppytekniikkaa. Muutettiin hyppyjen matkaa 5 kengänmitasta neljään, sillä Nemo on tiivis rungoltaan. Vieläkin haki vähän tekniikkaa, mutta muutaman kerran jälkeen hyppyihin tuli jopa vauhtia ja jätettiin tekniikka hautumaan. Jes, jotain valoa! :)

Sitten seuraavat päänvaivat, eli Milan kontaktit mun jäädessä taakse. Argh! Aivan jotain kamalaa ja toivotonta. Eihän sillä ole mitään hajua siitä onoffista, jos itse olen takana. Joko se meni läpi tai sitten se jäi hillumaan sinne korkealle ja katseli, että koska minä tulen. Tähän ei löydetty ratkaisua vielä eilisillä treeneillä, mutta Niina kehotti kokeilemaan lähinamialustaa, jos sillä saisi koiran menemään itsenäisesti alas. Kokeillaan siis tätä varmaan lauantaina / perjantaina omissa treeneissä :)

Tämän jälkeen motivaatiotreeneihin ja voi PIIP sanonko! Muuri+hyppy+L-putki+hyppy. Näin yksinkertainen rata, eikä kummallakaan onnistunut. Tarkoitus oli treenata irtoomista, vedättämistä, ja saada motivaatiota. Noh, molemmat saivat ihan hyvin vauhtia menoon, mutta Nemo haki putken väärän pään, vaikka oikea olisi ollut suoraan edessä ja Mila kiersi toisen hypyn, vaikka hyppy oli suoraan linjassa muurin ja putken kanssa... Ehkä ollaan liikaa pyöritelty koirien treeneissä, kun kumpikaan ei uskonut, että eteen tarkoittaa eteen, eikä kiertää jostain... Huoh! Ehkä me treenataan ihan perusjuttuja parina kertana ;)

Nalan tokoilut: Seuruuta, ihan hyvää pätkää oli. Vähän ehkä tekniikka hajosi, mutta ilme oli ookoo :) Liikkeestä istuminen ok. Luoksetulon stoppeja treenattiin putkella, seisomiset ok, maahanmenoista ensimmäiset kolme ei onnistunut, kun ei kuunnellut kunnolla. Lopulta nekin ookoo. Kaukot ei vieläkään mene eteenpäin, tai meneehän ne sillä, että Nala liikkuu eteenpäin, mutta muuten ei edisty touhu!

Tänään otettiin Nemolla ja Milalle vähän kotiAVOiluja

Milalle muutama jäävä, ja ihan hyvin oli mielessä kuten myös luoksarin stoppi.. ei ongelmaa. Kaket meni täysin nappiin! :)

Nemolle myös jääviä ja seisominen pitää saada jämäkämmäksi, maahanmeno ihan ookoo. Luoksetulon stoppi kädellä ja käskyllä oli aika hyvä, nyt pitää miettiä, ottaako sille käden vai käskyn käyttöön..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti