keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kototokkoo...

Kävin koirien kanssa lähikentällä treenaamassa tokoa juniorhandlerin nukkuessa päikkäreitä.

Alkoi pieni kuuro juuri saavuttuamme kentälle, mutta päätin siitä huolimatta treenata. Rakensin Nalalle keskelle kenttää ruudun ja aloitin Nalan kanssa. Palkkana toimi superpalkka, eli kissanruoka. Sade ei haitannut Nalaa, päinvastoin! Se oli aivan intoa piukassa :) Se juoksi heti vapauduttuaan ruutuun ja sen jälkeen takaisin viereen. Ensimmäinen ruutuun lähetys nappiin! Toinen sivu: ruutuun meno banaanina ja vähän huti ruudusta. Noh, tehtiin varmaan 5 ruutuun lähetystä kaukona, kun ei meinannut kuunnella seis-käskyä, vaan touhusi omiaan. Lopulta löysi ruudun, mistä kehu ja takaisin viereen. Seuraava lähetys ruutuun ja se oli aivan nappi! Kolmas sivu: Täysin nappi kerrasta! Neljäs sivu: ei meinannut tsekata ruutua, vaan pää vähän pyöri (matkaa oli tosin noin. 40-45 metriä). Autoin kädellä ohjeistamalla eteenpäin, jonka jälkeen lähetys. Jostain syystä lähtemiseen vaati kaksi käskyä, mutta sitten muuten aivan nappi ruutu! JES!!! Tämä on ollut niin suuri ongelma jossain vaiheessa, mutta nyt alkaa selkeästi 1-aivosoluisen mittelin päässä loksahtaan :) Toisena tehtiin metallinoutoa vauhtinoutona sekä lopuksi perusnouto itse vähän peruuttaen. Palkkana jälleen kissanruokaa. Vauhtinoudot onnistuivat hyvin, ja laukka saatiin molempiin suuntiin, mutta vierestä lähettäessä KARKASI! kaksi kertaa, mikä nyt ei ollut ongelma, vaan se, ettei edelleenkään laukannut, ellen peruuttanut taaksepäin.. Jotain nyt pitää keksiä tuolle raville, ehkä vain niitä vauhtinoutoja lisää...

Milalle tsekattiin AVO-luokka. Seuraaminen ihan ok, kunnes seurautin kohti futismaalia, ja siinä alkoi jätättään ja tuijottaan maalia. Pieni muistutus tekemisestä ja hyvin meni. Liikkeestä maahan oli ok. Luoksetulossa valui sen metrin-puolitoista.. Eli noita stoppeja pitää vahvistella ennen koetta. Mutta sitten liikkeestä seisominen, kaksi kertaa meni maahan ja yritti vielä kolmannenkin kerran mennä, kunnes nopea korjaaminen seisomiseen ja sitten onnistui seisominenkin. Höh, tuota pitää paljon vahvistaa Milalle.. Nouto oli ihan 10 arvoinen. Kaukot olivat todella hyvät, kunnes mun lähtiessä palaan viereen ponkaisi istumaan.On nimittäin vähän palkkailtu siitä istumisesta ja sen kyllä huomaa :D Tokohyppyä ei ollut, niin sitä ei pystytty tsekkaan..

Sitten Nemolle vielä noutoja loppuun. Ekalla vauhtinoudolla lähti innokkaasti kapulan perään, mutta rallatteli aina sen luo ja juoksi ilman sitä innokkaana takaisin. Noh, tehtiin sitten yksi nosto läheltä ja superpalkkaa, eli kissanruokaa. Tämän jälkeen kaksi vauhtinoutoa, hyvät nostot ja laukalla palautus! Jes! Yksi perusnouto (karkasi :D), mutta ei osannut vielä pitää kapulaa niin kauan, että annan kiitos-käskyn, vaan tiputti sen jalkoihin. Palautusta pitää siis treenata vielä :) Loppuun yksi onnistunut vauhtinouto vielä :) Tämähän edistyy!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti