perjantai 3. elokuuta 2012

Tokoa ja agia

Torstaina ajelin Aholaidan kentälle kera koirien ja pikku-kepon. Treenikavereiksi saatiin Anne ja bc Roki :) Nala aloitti ruudulla.. Hirveällä riemuhepulilla ruudun sivusta menossa jonnekin, kunnes karjaisin seis ja ohjasin uudelleen ruutuun. Toinen kertakin oli vähän haperoiva ja oliihan rajalla. Kolmas kerta ok. Toisesta sivusta nappiin..

Seuruu oli ihan ookoo, mutta täyskäännökset löysiä ja väljiä, joten paneuduttiin niihin. Hyvin alkoi peräpää löytyä! Pari istumista - molemmat ok! Luoksetulossa napakat stopit ja on oikeasti oppinut odottamaan, eikä enää säntäile taaksepäin. Toki noita stoppeja voisi vieläkin hioo napakammiksi, mutta jospa tuolla voittajasta saisiihan pisteitä. :)

Milalle paikkamakuu Rokin kanssa ja itse piiloon. Kerran liikautti tassuja, hyihyi! :P Mutta sitten otti selkeesti häiriöö ötököistä ja yritti välillä napata niitä suuhun ja höristeli korviaan... Suurempien pään pyöritysten aikaan kävin piilosta esillä, jolloin rauhoittui joksikin aikaa..

Sitten jäävät: maahanmeno ok, seisomisessa jälleen ekalla kerralla maahanmeno loput ok. Oon varma, että itse annan joko äänellisesti tai kropalla jonkun "merkin", mistä syystä Mila lakoaa maihin, eli tähän pitää keskittyä ens viikon lauantain kokeissa! :) Luoksetulossa ekalla jämäkkä stoppi, kun suullinen ja käsimerkki. Toisella toistolla lähti perään ja vähän valui! Eli tarkkana jättö-käskyn kanssa saa olla..

Sitten noutoja.. Ekaa outoa kapulaa nosti vähän aikaa, muuten hyvä. Seuraava outo kapula nousi hyvin. Metallin kanssa oli suuria ongelmia nostossa, kanto ihan ookoosti, paitti osaksi ravasi. Oman kapulan nouto oli nätti.

Kaket superhyvät! Treenien päätteeksi Mila vielä tarjosi noutokapuloiden tuontia, jotta saisi lisää herkkuja :D

Illan agitreenit, vierailemassa Ainon agitreeneissä Nemon kans

Ratana oli tämännäköinenTreenin pääasiana oli keppien aloitus ja siirtyminen seuraavalle esteelle. Tein 2-esteelle merkkaavan valssin ja keppien aloitukseen pakkovalssin ja ohjasin kepit vasemmalta.. Keppien loppuun flippi, mutta yllätyksekseni Nemo lähtikin pujottelemaan keppejä takaisin päin. Aino ehdotti, että ohjaisin kepit oikealta puolelta, vedättäisin ja tekisin tiukan valssin ihan keppien edessä. Kerran töpeksittiin keppien aloitus, ja sitten itse töpeksin lopetuksen irtoamalla tekemällä turhan persjätön, kun jotenkin jännitti, että sotken koiran, mutta lopulta onnistui. 6-7 väliin pakkovalssi. Ekalla kerralla vedin Nemon 7-hypyn väärälle puolen ja 8-muurilta koira irtosi väärään päähän putkea. Noh toisella yrittämällä onnistui takaakierto-päällejuoksu sekä muur-putki, kun liikuin reippaasti sivuun. Toisella suorituskerralla radalta puhdas rata! :) 3-esteellä meno oli vähän tahmeaa, mutta pitää nyt parina itsenäistreenikerralla treenata tiukkoja käännöksiä superpalkalla, jos sais noihinkin kohtiin yhden vaihteen lisää :)

Tänään omaa tokotreeniä eteisessä


Nalalle kaukoja. Testasin n. 10 metrin etäisyydeltä, miten paljon Nalaa liikkuu eteenpäin. seiso-istu-maahan-istu-seiso -sarjalla Nala liikkuu n. 7 cm, ja istu-alkuisella sarjalla puoli koiranmittaa tai no vähän alle, mutta aika paljon kuitenkin... Tietty tuolla varmaan jotain pisteitä irtoo, jos kaikki vaihdot menee ekalla käskyllä, mutta kun sekään ei oo aina varmaa.. Mä inhoon kaukoja!! Onneks nuo on nyt ees vähän helpottunut, ja kun saan Nalan peruuttaan kunnolla seiso-istu -välillä, niin se pelastaa paljon.

Milalle oikein onnistuneita jääviä, hyvähyvä! :) Myös seuraamista vähän pistettiin kuriin, kun tahtoo vähän irrota sivu- ja etusuuntaan..

Nemolla AVOn kaukoja.. Vielä ei kestä yli 2metrin etäisyyttä, mutta idea on selkeästi löytynyt, eikä pylly liiku! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti