sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Rally-toko-viikonloppu

Eilen ja tänään oli Jyväskylässä rally-tokokisat, joihin Nemon kanssa oltiin ilmoittauduttu. Tuomarina toimi Tiia Hämäläinen molempina päivinä. Kisat järjestettiin Taitavien Tassujen hallilla Seppälässä.

Lauantaina oli kuuma ja aurinkoinen päivä. Hallissa oli kovin kuuma. Treenaukset olivat olleet Nemolle kovin vähäiset, mutta mentiinpä siitä huolimatta kokeilemaan :)

Lauantaina 28.7. rata näytti tältä


Olin ottanut lähdössä taluttimen aivan liian kireälle, joten meillä lähti useita pisteitä taluttimesta.

Pistevähennykset
Lähtö -1 talutin
1. -1 talutin
2. -1 kontr (koira estää tai häiritsee ohjaajaa)
3. -1 talutin
5. -1 talutin, -10 ratavirhe (koira istui kaksi kertaa eli Nemo korjasi istumistaan)
6. -1 talutin, -3 ratavirhe (suoritin tehtävän uudelleen)
7. -3 ratavirhe (suoritin tehtävän uudelleen, kun Nemo meni istumisen kautta maahan), -10 (sama virhe uudelleen, eli istumisen kautta)
9. -1 kontr
10. -10 ratavirhe (en tiedä, mitä tässä käännöksessä oli tapahtunut...)
11. -1 kyl (koira koskettaa tai nuuskii kylttiä, merkkiä, estettä tai henkilöä eli Nemo kävi nuuskaisemassa kylttiä), -1 vino (erittäin vino asento, yli 45astetta eli Nemo tuli eteen vinoon)
13. -1 kontr, -1 talutin

Yhteensä -47 pistettä, aika 2:38:50 eli kokonaistulos 53p.ja täten hylätty < 70 pistettä. Kommentteja tuli, että talutin löysälle ja tarkkuutta tehtävissä!

Ihan jännittävä kokemus ensi kerraksi, kun ei oltu käyty katsomassa, eikä oltu missään mölleissäkään käyty kokeilemassa. Moni noista virheistä oli mun syytä, kun oli nuo säännöt vähän epäselvät, mutta oli Nemokin vähän vielä kesälomalla.. :D

Sunnuntain rata näyttikin sitten tältä


Mun mielestä oli haastavampi rata, mutta paremmin se silti meni kuin eilinen (vaikka oltiin edelleen vähän hukassa!)

3. -1 kontr, -1 talutin
4. -1 talutin
6. -10 ratavirhe (istui uudelleen.. eli jälleen sama virhe kuin eilenkin. Mietin tuolla tehtävällä, että korjasikohan se sitä istumista ja niin siinä sitten kävi, että korjasi. Noh, virheistä oppii! :)
7. -1 kontr, -1 puutteellinen yhteistyö (Nemolta meinasi tuosta pyörityksestä mennä ihan totaalisesti motivaatio, mutta jatkettiin matkaa! :)

Virhepisteet -15, aika 2:23:38 ja kokonaistulos 85p. eli meidän ensimmäinen hyväksytty tulos rally-toko -uralla! :)

Hankalaa oli tällainen erilainen tekeminen ja jotenkin ei koira, eikä ohjaajakaan osannut oikein suhtautua oikealla tekemisellä tähän, mutta katsotaan, jatketaanko lajin parissa touhuamista vielä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti