maanantai 26. maaliskuuta 2012

Nala kakkosiin ja steriloitavaksi sekä Milalle luva

Tässä on useana päivänä tullut treenattua sekä agia että tokoa. 

Sunnuntaina 18.3. vietin päivän vanhan liiton agikouluttajan Pertti Vilanderin agikoulutuksessa. Nemo oli lisäksi siellä ongelmakoirana. Joitain ihan hyviä vinkkejä tuli koirien kohdalla, kuten että vietikkäillä koirilla olisi hyvä olla mahdollisimman paljon takaaohjausta, jolloin keskittyvät enemmän. Nemolle oli neuvoksi, että sitä pitäisi kannustaa lähes koko ajan, jolloin se on vauhdikkaampi. Tämän lisäksi olisi hyvä palkata Nemoa eteenpäin heittämällä esim. palloa lähettäessä esteelle. 

Illalla sunnuntaina kävimme tapamme mukaan Annan ja Riikan kera treenaamassa lämpimässä hallissa. Mila treenasi luoksetulon stoppia Annan kutsuessa taaksepäin samalla kun stoppasin. Nala treenasi istumista ja luoksetuloa. 

Maanantaina 17.pvä oli Nemon ja Milan agitreenit, jotka menivät ihan ookoosti :)

Torstaina oli tokotreenien aika. Nala treenasi luoksetuloa, noutoja ja tunnaria. Luoksetulot oli aika nappeja, tykkäsin! Hyppynoudot oli hyviä ja metskunoutokin oli ihan hyvä :) Tunnari oli täysin nappi :) Tosin se luovutus oli huono. Muutama perusasennossa pitotreenejä. Ja illalla vielä Nemolla ja Milalle parkkistreeniä. Milalle erityisesti stoppeja naksuttimella, kokeillaan nyt tuokin vaihtoehto vielä :D Ei tunnu löytyvän Milalle tuohon stoppiin apuja. Nemolle seuruuta ja jääviä, ja ihan innokkaana.  

Perjantaina Citymarketin parkkiksella Nalalle ruututreeniä. Hyvin bongaili ruutua eri suunnista. Ja ihan hyviä siirtelyitä ruutuun. Pitäisi vihdoin hommata ne ruutunauhan jostain kaupasta, esim. Biltemasta. 

Lauantai sujui 3.luokan agikisoissa töiden merkeissä.

Sunnuntaina 25.pvä pääsi vielä viimeisen kerran pitkään aikaan itsekin kisaamaan. 1.luokan kisoihin osallistui Mila ja Nala. Mila aloitti hienolla "melkein nollaradalla". Se oli todella upea rata Milalla ja itselläkin ohjaus sujui, kunnes tuli toisiksi viimeinen este ja vedin itse ohjauksella Milan pois ja sieltä kielto ja -0,87 s aliaikaa. Eli vauhti oli agiradaksi todella hyvä :)

Noh, samalle radalle Nala ja ihan kivalla vauhdilla Nala eteni. Pikkuisen oli laajoja kaaria joissain kohtia, mutta tästä huolimatta 0-rata ja -2,53s, mikä tarkoitti sitä, että sai SERTin ja nousi 2.luokkaan!! :)

B-rata oli hyppyrata, joka oli lisäksi todella kiva sellainen. Milalla oli edelleen tosi hyvä vauhti ja itsekin sai pidettyä homman kasassa. Tulos 0 ja ajalla -5,82, mikä tarkoitti sitä, että oli Milan ensimmäinen LUVA-0!! :)

Viimeinenkin rata oli melko kivan tuntuinen Milalta, ohjasin vain yhden esteen ohi ja lopuksi se hypättiinkin väärältä puolen eli tulos HYL siltä radalta. 

Kuitenkin todella kivat kisat ja olin tyytyväinen molempiin koiriin :)

Su-iltana olin vielä nopeat tokotreenit. Nalalle ruutua, Milalle hyppynoutoa ja metallinoudon pitoa, Nemolle liikkuroituna liikkeestä maahan, luoksetulo ja liikkeestä seisominen loppupalkalla ja lopuksi käskytettynä hyppy. Liikkeestä maahan hyvä, luoksetulossa vähän pomppasi vasten, liikkeestä seisomisessa valui, mutta toisella jäi nätistä. Hypyssä hyppäsi "viereen"-käskyllä hypyn yli, mutta toinen oli nappi :)

Tänään kävi Nala Keski-Suomen eläinklinikalla tähystyksellä tehdyssä sterilointileikkauksessa. Leikkaus ja nukutus oli sujunut hyvin. Kohdussa oli kuitenkin ollut märkää, mistä syystä Nalalle oli  tehty kolmas reikä ja siltä oli viety kohtukin pois. Ihan hyvä, että tuli leikattua, jos olisikin tullut märkäkohtu.. Se olisi voinut olla kohtalokas sairaus sairastaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti