tiistai 6. maaliskuuta 2012

Tokoa, ACE:n koulutusta ja räpellystä agilitykisoissa...

Viime viikoilla oli tytöillä ns. lepoviikko treeneistä. Ainoastaan torstaina oli tokotreenit Nalalle ja agilitytreenit Nemolle ja itsenäiset Milalle.


Torstain tokotreenit hallilla:

Torstain tokossa Nala teki seuruuta häiriköitynä ja istumista käskytettynä. Häiriköity seuruu meni oikein hyvin ja Nala vähän näytti ärsyyntyneeltä muista käskyistä. Pikku-virkamiesmitteli vain mulkaisi pahasti erikoisia käskyjä antavia Mariaa ja Katjaa :D Hauska Nala :)

Liikkeestä istuminen tehtiin liikkuroituna ja ekalla jäi seisomaan, mutta sitten hyvä istuminen (noh, vähän avustin...)

Ruutu oli hyvin hukassa ja Nala kävi jopa puomia tarjoomassa, että käviskö tämä, mutta sitten kun vaihdettiin lähetyssuuntaa, niin ruutu löytyikin.. erikoista!! Ehkä pieni ottaa vähän liikaa vielä häiriötä muista esteistä ruudun matkalla.

Tunnari oli ihan nätti. Lähti hirveällä raivolaukalla, mutta sitten rauhoittui heti tunnareille päästyä. Ajattelin jo siinä lähtiessä, mitenköhän mahtaa mennä, kun vielä aluksi ohitti juuri oman kapulansa, mutta Nala hienosti laski itse vireensä ja haisteli rauhallisesti koko ringin ja otti nätisti oman. Palautuksessa ihan pientä mälläystä, mutta ei pahaa.. Hyvä Nala <3

ACE:n koulutus, kouluttaja Harri Katainen:

Ensimmäinen rata suoritettiin ilman käsiohjausta... Ihan hyvin kuulemma käytin jalkoja, mutta tällä tavoin ohjattuna Nemolla oli suuria hankaluuksia mennä putkiin ja juosta suoraa, kun helposti meni ohi. Eli vahvistellaan paljon Nemolle suoria vedätettynä ilman ohjausta (koska on nopeampaa juosta kädet sivulla) ja putkia, jotta lukitsisi paremmin.
Seuraavalla kierroksella sai vähän käyttää käsiä, mutta minä se unohdin radan :D Muuten meni ihan hyvin. Loppuun vielä vahvisteltiin vedättämistä ja Harri kehotti käyttään Nemolle namikuppia lopussa, että koira saisi muillekin esteille kuin kontaktille sellaisen palon tehdä töitä :)


Agilitykisat Lempäälässä 3.3. ja 4.3.2012

Nämä oli ehkä järkyttävimmät kisat koko historiassa.. Räpelsin, sähläsin...äääh.. ei tästä tuu taas yhtään mitään..

Lauantain 3. päivä radat menivät jotenkin näin.. en ihan tarkkaan muista kaikkia, kun yhteensä 9 starttia juoksi viikonlopun aikana.. A-radat tuomaroi Anne Viitanen ja B-radat tuomaroi Kari Jalonen.

 Mila osallistui ainoastaan 1A-radalle. Ensimmäinen virhe tuli 10-esteellä, kun Mila oli kovaa vauhtia menossa puomille ja ohitti esteen. Toinen virhe tuli esteeltä 18, jossa en enää ohjannut, ja koira meni ohi... Tämä oli kuitenkin ehkä Milan paras rata kaikin puolin viikonlopun aikana, sillä koiralla oli intoa ja vauhtia. Ja se suoritti nätisti kontaktit.
 1B-radalla oli ensimmäisenä Nala, jonka kanssa sähläsin ja ähelsin saaden lopulta nollan, mutta yliaikaa tuli 0,13 sekuntia!! ;( Voiko typerämpää yliaikaa tulla :( Sijoitus 2.

Milan kanssa tällä radalla tehtiin kielto pussille ja kepeille ja lopulta se hyllytti 16-esteelle. Kuitenkin vauhtia oli edelleen, mutta ohjaus oli pahasti myöhässä ja luotti liikaa koiraan..

 Nemon 1A-rata näytti kutakuinkin tältä. Mielestäni rata oli ihan ookoo, enkä tiedä olisiko vauhtia voinut saada muualle kuin kepeille, jotka olivat melko hitaat.. Hyvin kuitenkin haki tuon 90-asteen kulman. 0-rata, mutta yliaikaa 2,49 sekuntia ja 4.sija.

Sunnuntain 4.3. radat. A-radat tuomaroitsi Marjo Heino ja B-rata tuomaroitsi Henri Luomala.

 1A:lle osallistui jälleen ainoastaan Mila. Mila oli tosi väsynyt. Muuten ihan ookoo tekemistä, mutta kepeiltä tuli ennen viimestä väliä pois, mistä 5vp ja vähän yliaikaa.
 1B-rata oli suurin piirtein tämännäköinen. Mila suoritti ensin melko hitaalla vauhdilla, mutta sai ensimmäisen puhtaan ratansa ajalla 7sekuntia yliaikaa. Eli tässä näkyi selkeästi väsymys.. Olin kyllä tyhmä viedessäni sen radalle.

Nala teki ihan hyvää Nala-rataa, mutta joutui kovasti ponnisteleen hypyillä. Vauhtia kuitenkin ihan oli ja iloinen mielikin. Mutta harmillisesti ei vedättämällä noussut puomille vaan juoksi ohi.
 Nemon 2A-rata. Ihan hyvää rataa kepeille asti, mutta hyllytettiin putkelle :D Noh, vähän roiskaisi A:n kontaktin huolimattomasti, mutta en korjannut sitä.. En tiedä, miksi.
Nemon 2B-rata meni myös ihan hyvin, kunnes muurilta lähti juoksemaan puomille ja hyllytti sinne.. Nemo oli vähän vallattomalla päällä... A:lta vielä roiskaisi alas, mistä Nemo sai kantokyydin ekan kerran pois kentältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti