maanantai 12. maaliskuuta 2012

Nemo siirtyi agilityssä ns. kuninkuusluokkaan eli 3:iin! :)

Aivan mahtava viikonloppu takana kaikin puolin. Lauantaina matkustimme Annan ja Pipsan kanssa Varkauteen agikisoihin ja sunnuntaina ajelin yksikseni Tuusulaan toko-oppeihin.

Lauantain agikisat

En ehkä vieläkään usko tätä, mutta alle vuoden kisailujen jälkeen Nemo on nyt 3.luokkalainen :) Osallistuttiin Nemon ja Milan kanssa Varpsien agikisoihin. Ihania nuo huiskut, kun ne tekee pääsääntöisesti, mitä niiltä pyytää :D Neljä rataa ja neljä nollaa, joista kolme oli vähän yliaikaisia, mutta silti! :)


Milan A-rata 0 ratavirhettä ja +3,42 yliaikaa, 1.sijoitus. Tässä ei oikein ollut tekemisen meininkiä kummallakaan, itse ohjasin aivan liian pehmeästi koiraa, joten oli vähän löysä suoritus.

Tässä video radasta


Milan B-rata 0 ratavirhettä ja +0,70 yliaikaa, 2.sija! Tämä oli kyllä niin lähellä! Sinänsä harmittaa, kun olin miettinyt ennen rataa, että karkaisiko se sille suoralle putkelle, mutta olin tullut siihen tulokseen, että eihän se nyt karkaa, kun ei se ennenkään ole karannut! :O Tämän lisäksi Mila ei näköjään kestänyt vedättämistä puomille, jolloin meinasi tulla ohi. Noh, siitä olisi se alle sekunti tullut.. mutta tämä on tätä jossittelua.. Mutta kyllä ne luva-nollat Milallekin tulee! :)

Video B-radasta

Nemon A-rata 0 ratavirhettä ja +1,92 yliaikaa, 4.sija. Tässä oli aika sama juttu kuin Milan ekassa radassa, ettei itsellä ollut ihan hirveää taistelumeininkiä, vaan vähän löysäilin ja niin löysäili Nemokin, lisäksi en uskaltanut Nemon antaa tehdä, vaan varmistelin paljon..

Video A-radasta

Nemon B-rata, 0 ratavirhettä ja -1,97 ajalla puhdas nolla, SERT! ja nousu 3.luokkaan!!! Tämä rata oli mielestäni ihan ok-suoritus kummaltakin ja Nemo näytti pistävän kaikkensa peliin. Itse olen vähän pettynyt valssiin tuolla renkaan jälkeen eli vein melkein putkesta ohi. Tässä vähän jo uskalsin vedättää, mutta vielä pitäisi enempi! Tämä oli jotenkin aika uskomaton päivä, vaikka juokseminen alkaakin olemaan jo vähän raskasta.

Nemon B-rata


Sunnuntain tokoilut Riikka Pulliaisen ja Katariina Kainulaisen opeissa Tuusulassa

Lähdin ajelemaan sunnuntaina klo 7 kohti Tuusulaa kyydissäni nukkuvat pikkukoirat Nala ja Mila. Niistä ei siis hirveästi ollut seuraa. Oli vähän jännä-matka, kun tiellä oli sellainen loskakerros, mutta päästiin ehjänä perille.

Paikalla oli 11 koirakkoa ja kuunteluoppilas. Osallistuvista koirista 10/11 oli mitteleitä, eli mahtavan paljon saatiin mitteli-ihmisiä paikalle, olin aivan yllättynyt suoraa sanottuna! :) Kivaa, kun mittelistä on tullut selkeästi monelle tokoharrastuskoira :)

Paljon opin uusia juttuja muita seuratessani ja aion jotain näistä jipoista kokeilla. Erityisesti metallinoudosta tuli hyviä vinkkejä, joita aion käyttää, että saataisiin mielekkäämpi kuten perusnouto, kuten että kasa metallikapuloita ja niitä sitten kantamaan ja jokaisesta superpalkka :) Hyppynoudosta vinkki, että harjoittelee vaikeammin kuin mitä kokeissa aikoo suorittaa eli heittää vähän piiloon ja sivuille. Noudosta yleensäkin, ettei aina perusasennossa tarvitse ottaa käsin kapulaa, vaan joskus voi vapauttaa lelulla tai nakilla ja koira saa tiputtaa :)

Nala kävi näyttämässä ruutuaan ja eihän se sitä selkeästi osaa vielä, kun on uusi paikka ja uudet merkit. Noh, se siis selkeästi alussa merkkasi sen, mutta lähti huitelemaan ihan muille maille. Eli tähän harjoiteltiin alustalle lähetystä ja tämän jälkeen testattiin yhden treeneissä olleen lelua, johon sai nameja sisälle.. eli oli sellainen pehmeä kuminen. Tästä lelusta Nala selkeästi tykkäsi ja oli kovasti itse kaivamassa nameja pois. Tehtiin sillä tavalla pari kertaa, että mentiin Nalan kanssa oven taakse ja tultiin paikalle valmistellen, että tehdään ruutu ja tsekkautin Nalalle selkeästi ruudun ja tehtiin tämä eri suunnista. Ihan hyviä suorituksia oli tällä tavalla. Lisäksi Katariina kehoitti vaatimaan Nalalta enemmän keskittymistä tsekkaukseen.

Mila teki luoksetuloa ja kerroin, että ollaan aika lailla kaikki testattu (namiheittelyt, namikupit edessä ja takana, takapalkka), mutta aina se valuu.. enkä tahdo sellaista luoksetuloa. Ensinnäkin käsimerkki pois ja suullinen käsky. Ja lisäksi tehdään jatkossa namiheittelyjä ja sellaista peliä, että hyppyytetään esim tokohypylle ja takaisin tullessa stopataan. Tämän lisäksi voi juoksuttaa esim putkista tai agihypyiltä, mitä nyt mieleen juolahtaa :) Eli kunhan päästäisiin siitä laatikosta pois :)

Seuraavalla kiekalla Nala näytti niitä kaukoja. Noh joo.. se edistää ja se ei osaa vielä erottaa käskyjä ja minä saatan tehdä eri tavalla käsimerkit joka kerta. -> Lisää veivaustreeniä (kaukot esim. 3 kertaa päivässä) Sitten niin, että pidetään nakkia esillä stabiilissa paikassa ja sitten kokonaan ilman käsiä Nala osaisi tehdä vaihdot. Tämän lisäksi vaihdetaan istu-käsky -> II-käskyksi, jotta erottaa istu-stå -erot. Ja vielä se seiso-istu -vaihdon kanssa tarkkana, että vaatisi Nalalta aina sitä, että etutassut liikkuu taaksepäin, eikä toisin päin, eli aina samalla tavalla perusarjessakin.

Lopuksi Milalle tunnari. Eli ongelmana on ollut se, että koira lähtee tosi vaikeasti kapuloille ja tuo hiljaa kapulan mulle. Noh, taas siirryttiin laatikosta pois ja tehtiin jotain ihan hullua :D Hypyn kautta kapuloille ja (tästäkin huolimatta keskittyi ihan törkeen hyvin haistelemaan) ja hypyn kautta tunnarin kanssa takaisin! Selkeästi Mila syttyi jutulle ihan hirveästi :)

Kiitokset vielä Riikka ja Kata!! :)

2 kommenttia:

  1. Onnea vielä tätäkin kautta kolmosiin noususta! Hyvältä näytti myös Milan radat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, eiköhän tuosta Milastakin tule oiva kisatoveri (nyt ehkei itsellä enää riitä vauhti, niin hidastelen sen menoo vaan, mutta syksyllä sitten :) )

      Poista