torstai 17. marraskuuta 2011

Keskiviikon räpellyksiä

Treenattiin Anskun ja Aatun kanssa Killerin parkkiksella tokoa Milan ja Nalan kanssa.

Mila aloitti seuruukaaviolla, pääsääntöisesti ihan ok seuruuta, mutta Anskun ohi kävellessä alkoi epäilevästi tuijottaa Anskua ja rupesi säheltämään jotain.. Erikoista.. eli pitäisi olla paljon "häiriötekijöitä" Milalle, koska on niin nuori vielä. Pitää vielä olla tarkkana sen kanssa, että antaa ensin "seuraa

Liikkeestä maahanmenoon Mila reagoi heti, mutta se menee melko madellen maahan, mutta koska sille ei voi naksutella, koska lamaantuu, niin ei silläkään saa tehostettua tekemistä, mutta Ansku vinkkasi, että tekis maahanmenon saalistamiseksi, eli palaisi heti koiran viereen ja veisi nakin lähelle koiran nassua ja antaisi saalistaa sitä. :)

Liikkeestä seisomisessa Mila tepsuttaa parin askeleen verran. Tähän kokeillaan lelupalkkausta eli heti käskyn jälkeen lentää lelu.

Tämän jälkeen Nala vuoroon. Nala teki voittajan seuruun, mutta sillä oli hirveästi jotain ylimääräistä energiaa, koska ei käyttänyt pyllyään vaan pomppi menemään... Nalan kanssa pitää taas harjoitella lähtöjä, koska se on Nalalle todella suuri tekijä sen seuruuseen, että miten lähtee liikkeelle... Tähän itselle sellainen huomiolappu otsaan! :D

Liikkeestä istuminen onnistuu hyvin ja on napakka.

Kaukoissa nyt pitää keksiä, että miten saa seiso-istu -vaihdon toimimaan kunnolla, koska tällä hetkellä se edelleenkin vetään persuksensa maahan niin nopeasti kuin pystyy jolloin liikkuu 5cm eteenpäin. Mutta ehkä voisi opettaa, että se vähän peruuttaisikin taaksepäin, esim askeleen ja sitten istuu, niin josko se ois Nalan helpompi muistaa..

Mila teki seuraavalla kiekalla luoksetuloa ja kaukoja häirittynä. Luoksetulossa otetaan Milalle vartaloapu mukaan pysäytykseen ja lähdetään pikkuhiljaa pienentään siitä. Jos tämä keino toimisi Milalle. :) Se ainakin eilen teki kaksi todella näpäkkää pysähdystä, ja koska Milan kanssa ei tarvitse alkaa pelkäämään ennakointia, niin ei tarvi miettiä läpijuoksuja. :)

Kaukot tehtiin niin, että Ansku seisoi Milan takana ja liikkui ja kahisutti vaatteitaan. Ekalla istumisella Mila nousi istumaan, katsoi taaksensa ja liikkui noin 20 cm ja meni takaisin istumaan. Loput oli hyviä. Seuraava suoritus ja Mila ei katsahtanutkaan Anskuun päin! Vau! Mieletön keskittyminen pikkulikalla <3

Seuraavalla kiekalla harjoiteltiin Nalan kanssa tunnaria, hyppynoutoa ja ruutua. Hyppynoudossa erityisesti minä harjoittelin heittämään suoraa ja sopivan mittaista heittoa, koska mun tekeminen on ollut vaikeinta liikkeessä. Opin joustamaan jaloista, jolloin heitoista tuli huomattavasti suorempia. :)

Tunnari-liike liikkuroituna. Ensimmäisellä kerralla meni nätisti ja haisteli vähän aikaa ja vei yhden kapulan Anskulle viereen. Ja kun Ansku ei ottanut kapulaa, niin tiputti sen siihen eteen.. Ihan kuin Nala olisi näyttänyt, että "tämä kapula haisee tälle, niin vien sen sille" :D Tämän jälkeen lähti uudelleen ja toi oikean mulle. Toinen suoritus nappiin! :)

Ruudulla Nala bongasi itse törpöt, mutta rupesi tarjoamaan ruudun törppöjä jokaista erikseen merkkeinä ja kävi jopa yhdellä luoksetulon törpölläkin.. Ja sitten kun turhautui, niin alkoi tönimään törppöä ja työnsi naamaansa sinne sisälle :D Noh, kävin näyttämässä Nalalle ruudun ja sitten meni nätisti, muttei kuunnellut ekalla käskyjä ja laitoin Nalan seisomaan ruudun keskelle ja kehuin. Noh, sen jälkeen kolme hyvää ruutua. Tähän Ansku ehdotti, että treenien alussa veisi Nalan ruudun keskelle ja palkkaisi siitä ja treenin lopussa tekisi ruudun. Kokeillaan tätä siis!

Sitten sisälle halliin... Nemo aloitti tekemällä seuraavan radan

Nemo teki hyvän radan, mutta en vienyt okserin takaakierrolle tarpeeksi pitkälle, jolloin vinosti hypätessään okserilla tiputti molemmat rimat. Muuten ihan nappisuoritus!! Ihana Nemsku <3 Ja siis valitsi putken A:n sijaan ihan niin kuin pitikin.. Vitsit, tykkään nykyään Nemon tekemisestä! Lisäksi keinu oli ihan ookoo nopeudeltaan ja erityisesti kepit vasemmalta ohjattuna!

Sitten Mila. Renkaan hyppäsi ensin sivusta ja olin, että ohhoh... Tämän jälkeen tehtiin pelkkä rengas ja sitten onnistuikin radan yhteydessä. Hyvä kontakti 3-A:lla. Mutta sitten, kun tehtiin 11-A, niin roiskaisi suoraan läpi.. Eli selvästi Mila ei vieläkään ymmärrä sitä, että vaikka alkaisi "kuumeta", niin suoritetaan samalla tavalla...

Kepeillä aluksi 8 verkkoa, osa kunnolla irti ja osa tiiviisti. Kepeillä ollaan menty paljon takapakkia ja niin tuntui nyttenkin, että ne verkot, mitkä oli irti, niin niitä piti siirtää kiinni keppeihin, koska tuli välistä. Noh, vihdoin alettiin saamaan onnistuneita suorituksia kummaltakin puolelta ja otettiin 1 verkko pois ja sitten 2 verkkoa pois ja edelleen toimi! Eli jes! Vähän valoa tunnelin päässä!

Keinulla pari kertaa ihmetteli ja seisoi alussa vaikka kuinka kauan, mutta sitten pikkuhiljaa alkoi meno parantua, ja selvästi helpotti, että kävelin aavistuksen sen takana syöttäen nakkia. Ahne koira, kun on, niin nakki auttaa kaikkeen! :) Eli nyt nakki-imutuskuuri keinulle, niin josko se siitä :)

Ja sitten vielä illalla pääsi Nemo ja Mila uimaan Koirasporttiin! Tytöt uivat yhtäaikaa. Nemo teki hyvin noutoja, mutta sitten protestoi mulle pitkänmatkan uintia, kunnes Ansku meni Nemon kanssa yhtäaikaa.. Mila teki hyvän pitkänmatkan uinnin ja jaksoi vielä noudellakin :) Urhea pikkukoira raskaan treenin jälkeen :) Nemon kunto on selkeästi huonontunut ja siksi varmaan protestoi tuota pitkää matkaa "mamma hukun ihan just" -asenteella... :D Voi, voi pientä Nemoa - ei auta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti