maanantai 3. lokakuuta 2011

Jälleen upea viikonloppu takana! :)

Lauantaina oli Salme Mujusen tokokoulutuksen aika ja tsekattiin, missä mennään Nalan voittajan liikkeissä. kyllä VOI-luokka kutsuu, toivottavasti jo ensi vuonna! ;)

Seuraamisessa erityissyyniin lähtee täyskäännös ja käännös oikealle, joista tehdään valmistavalla askelluksella tiiviimpiä.. Jos keskityn koko vartalollani ja ajatuksellani käännöksiin, käännöksistä tulee nättejä, mutta jos en panosta niihin, Nalan paikka hajoaa...

Eli kaksi viikkoa treenataan erityisesti käännöksiä liikkeestä ja paikallaan. :)

Ruudulle minun pitäisi hommata vihdoin ne nauhat, koska ne kuulemma huomattavasti helpottaisi koiran tekemistä.. Lisäksi pitäisi hommata jokin ruskea kynnysmatto, jolle voisi heittää namia ja saman tien ottaa ruudusta takaisin luokse ja sitten taas lähettää vauhdista ruutuun. Sitten kun Nala innostuu mun luokse tulosta, niin sitten siirrytään vasta kauemmaksi.. Esim kissanruokaa itselle ja huonompaa namia ruutuun. Alkuvalmistelut ja ruudun tsekkaus ja sinne suuntaan meno onnistuu, mutta sitten alkoi ignoorata minun käskyjäni, kun lähestyi ruutua.

Metallinoutoon vain kissanruoka palkka, muuten hyvässä mallissa. Salmen neuvomana koiralle ei kannata tehdä vauhdista palkkaamista, vaan viereen ja siitä kissanruoka.

Hyppynoudolla ekaksi meinasi vieraalla kapulalla tulla hypyn ohi. Tämän jälkeen tehtiin sitten kerran sitä, että Nala jätettiin istumaan kapula suussa ja mentiin toiselle puolelle kutsumaan. Omalla kapulalla onnistui selkeästi paremmin. Eli nyt tehdään omalla kapulalla ekaksi takaisinhyppyä kissanruokapalkalla ja AVO-tyylistä noutoa oudoilla kapuloilla.

Tunnarissa Nala kuulemma lähtee tekemään hyvin aaltoisella vireellä töitä ja sillä ei selkeästi ole liike vielä hallussa. Eli nyt rauhoittavalla äänellä kerrotaan Nalalle, että viedään oma, ja sitten ehkä jopa namia oman tunnarin taakse. Ehdottomasti pitää vahvistaa tunnarin tuontia kissanruualla, sillä se on epävarma osuus ja sitten kun Nala on ottanut oman kapulan suuhun, niin välttää "oma"-sanaa, koska se saa Nalan palaamaan muiden tunnarien luokse tsekkaamaan..

Kaukoissa m-s -vaihtoa vaikeutetaan viemällä eteen. Ja nyt pitää nimetä vaihdot ja pysyä tarkkana, että vaihdot menee oikein, sillä tämä on se pohja.. :)


Milan kanssa tehtiin seurauksen käännöksiä, ja ihan nätisti Mila teki seurauksen käännökset, mutta erityisesti täyskäännös on edelleen hankala. Ja pari metallin nostoa maasta, jotka onnistui nätisti..

Sisällä hallissa käytiin tekemässä tekemässä AVO:n hyppyä ja kaikki meni tismalleen nappiin! Nopeat istumiset, vau!! :)

Tämän jälkeen kerta AVOmainen nouto Milalle uudella kapulalla, ja ensin kerran vähän hitaasti nosti, mutta sitten innostui. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja kokeilla VOIn hyppynoutoa ja ihan täydellisiä palautuksineen, vaikka kapula lensi noin kolme metriä sivulle päin hypystä, niin pikkuinen Mila itsenäisesti suoritti hypyn kautta! Ohhoh! <3 Aika pähee pikkueläin!!

Tokotreenien jälkeen vähän agia Milalla ja Nemolla.

Nemo muistuteli kontakteja ja keppejä ja ihan ookoosti meni :)

Mila teki puomin alasmenokontaktia ookoosti! Tämän jälkeen tehtiin keinua, ja aluksi helpotettuna. Vauhti pysyi ookoona. Sitten vähemmän avustusta, edelleen ok. Sitten Mila suoritti ihan itsenäisesti pari kertaa keinun ja edelleen ihan ok:sti meni, ja loppuun edelleen helpotettuna.. Mutta hyvältä alkaa vaikuttaan!

Sitten vähän rataa, mikä nyt ei oikein onnistunut, että vähän jäi keinusta sellainen huono vire päälle. Vähän aikaa pidin Milaa häkissä, kun laitoin sille ohjurit ja saman tien jätin kaksi ohjuria pois. Yllätyksekseni huomasin, että se meni vauhdikkaasti ja molemmilta puolin. Otin kolmannen pois, ja vieläkin meni hienosti. Sitten vielä 4. pois ja vieläkin toimi! JES!!

Upeat treenit lauantaina!!


Sunnuntain agikisoja:

Tuomarina Mikkelin MAH:n kisoissa Jari Tienhaara. Kolme melko haastavaa 1-luokan rataa, mutta ihan hyvin meni ja tuntuu, että oma ohjaus on alkanut vihdoin löytää linjoja!

Radat olivat haastavia, mutta kaksi nollaa myö tehtiin - 1 per koira!


 
 A-radalla Nala aloitti tekemällä puhtaan radan! Vaikka lopussa meinasin lopettaa ohjaamisen, niin saatiin kuitenkin työllä tehtyä 0! Aika -0,80! Eli meidän toinen LUVA-0!

Nemon jätin ihan turhaan keinulla työskentelemään itsekseen, hölmö minä, jolloin se tuli keinulta alas ennen puolta väliä.. Muuten rata sujui nätisti ja puomin alasmenokin oli melko ok! :)

Eikä kepeiltä virhettä vaan annoin sen suorittaa!!
B-rata (vasemmalla) meni erityisesti Nalalta melko huonosti, sillä se oli vetäissyt odotellessaan vähän lihapullia.. huoh... Noh, kolme kielto renkaata ja siitä sitten hylky... Sitten rupesi kiertämään esteitä, niin lähdettiin pois viimeisen putken kautta..

Nemo teki tällä radalla elämänsä kolmannen nollan, mutta harmittavasti nopeus ei riittänyt, joten n. 3 sekuntia ylitettiin ihanne- aika. Kolmannella radalla Nala osallistui, jotta molemmille jäisi parempi mieli ja vaikka hitaasti menikin ja teki 2 kieltoa, niin ihan kiva mieli jäi... Ja erityisesti lopussa Nala sai vauhtia..

Hypärille ei edes osallistuttu Nemon kanssa, kun sillä se LUVA sieltä hyppyradalta on..

Noh, ihan hyvä maku jäi molempien koirien tekemisestä ja erityisesti Nemon kepeistä!! :)

Tuloksena siis A-radalta Nalalle LUVA, Nemolle 5
B-radalta Nalalle hyl, Nemolle 0 yliajalla
C-radalta Nalalle 10 ja yliaikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti