torstai 13. lokakuuta 2011

Tiia Vitikaisen kurssilla torstaina 13.10.

Tässä on viikon aikana treenattua vaikka ja mitä ja miten paljon, mutta treeneistä kirjaaminen on kyllä jäänyt....

Maanantain spitzitokoilut

Mukana Mila ja Nala ja seuranamme Hanne ja Pirjo-mitteli. Mila treenasi perusjuttuja vähän.. vähän seuruuta ja vähän jääviä.. ja siinäpä se oikeastaan olikin :D

Nala teki vähän ohjauttua ja seuruuta ja jääviä sateessa ja sitten vähän luoksetuloa.. Ihan olin tyytyväinen tytsyjen treeneihin sateesta ja märästä maasta huolimatta.

Maanantaina Milalla oli agility

Treeneistä on jopa radanpätkää, niin ei tarvitse hirveästi siitä sen enempää hölöttää :D Mitä nyt kepit menee neljällä ohjurilla!!


Keinu se on edelleen kesken, mutta kovasti harjoitellaan :)


Tiistain Training Tracks tokottelut Hannan kanssa

Tiistaina treenit aloitettiin harjoittelemalla voittajan paikkamakuu  jonossa kehäänmenojen kera. Nala meni ihan nätisti vapaana ja meni ensimmäisestä käskystä maahan ja pysyi hyvin pienestä härdellistä huolimatta :) Ihana Nala! Se oli hyvin valppaana, mutta rauhallisena haistelematta kertaakaan :)

Tämän jälkeen metallinoutoa sheban kanssa vauhtinoutona, ja saatiin koiralle laukkapalautus! :) Tätä lisää -> jatkossa tullaan vaihtelemaan palkan aikaa, eli joskus liike loppuun asti ja joskus yllättäen kesken palautuksen :)

Tunnari oli todella hyvä! Nyt se malttoi haistella ja ekalla kerralla se pudotti oman kapulansa ja nosti sen uudelleen, mutta tästä ei kuulemma kannata vielä ottaa stressiä vaan harjoitellaan tunnaria läheltä ja sitten toiseksi palautuksia yhdellä kapulalla :) ja vaikka ihan perusnoutoa tunnarilla :)

Ohjattua tehtiin kolmella kapulalla niin, että ohjasin Nalan itse merkille ja sitten palattuani samalla paikalle lähetin. Siirrettiin keskimmäistä kapulaa vielä vastakkaiseen suuntaan ja välillä otin vielä oikean kapulan suuntaan sivuaskelia... Tätä jatkossa niin, että yhdessä viedään kapulat ja hetsataan oikeaa sitten suoraan jätän koiran merkille ja hakemaan omaa :)

Mila treenasi seuruuta, missä pääpaino oli oikealle käännöksissä ja minun oma liikkeeni. Eli mun nyt ehdottomasti pitäisi alkaa auttaa koiraa katsomalla ensin käännössuuntaan ja sitten vasta kääntymällä. Minusta on hirveän vaikeaa luottaa siihen, että koira tulee mukana, vaikken sitä näekään...

Tämän lisäksi kaukoja, jotka oli ihan hyvin kehittynyt viime kerrasta eli pienen pieni jalkojen siirto oli maahanmenossa. Mutta palkkaus ja silitys pyllystä oikeissa vaihdoissa ja palautus omalle paikalle liikkuessa.

Luoksetuloa heittelytreenillä - ja sama jatkuu! Nyt pitäisi heittelyssä heittää joka tapauksessa nakki vaikka koira ei pysähtyisikään :)


Torstain agiliitelyt Tiia Vitikaisen (ACE) opeissa


Teemana oli linjaaminen ja sitähän tehtiinkin! Kellotettiin parin kolmasluokkalaisen kanssa aikoja linjaus vrt valssi + niisto ja ensimmäisen neljän esteen jälkeen eroa oli linjauksen eduksi 0,4 - 0,5 sekuntia eli aika paljon noin pienellä pätkällä!

Tehtiin Nemon kanssa valkoisia pylpyröitä ja aluksi tuntui, ettei mistään tule mitään, mutta kun saatiin yhteinen homma toimimaan ja sain itseni toimimaan, niin Nemohan meni ja teki!

Linjaus 1 - 2 väliin sekä 3 - 4 väliin
6 takaakirto ja valssi (missä Tiia käski harjoitella ottamaan kiintopisteen rimasta eli jakaa rima esim kolmeen tai useampaan osaan ja sitä myöten lähteä kääntymään siitä poispäin, tämän avulla voi harjoitella rataantutustumisessa suunnan, mihin kääntyä :)

7-kohtaan tuli joku puolipolvijaakotus?, eli siinä tuli ristiinaskel ja pyörähdettiin koirasta poispäin, mutta tämä kuitenkin toimi!

Linjausta ysille ja 10:lle ja sitten kepeille, missä Nemo haki ihan itse oikean välin vaikka minä yritin ohjata 2-väliin :D

12 - 16 -esteet olivat ehdottomasti meille vaikein kohta.. linjaus 12-13 väliin ja 14 esteen juurella ja siitä lähetys 15-esteelle ja sitten pakkovalssijaakotus 16-esteelle, joka tuli minulle aivan uutena, mutta opin sen lopulta!! :) 21-esteelle tuli lähetys keilaamalla ja sitten läheltä 22-estettä vedettiin koira mukaan! 27-esteelle jälleen pakkovalssijaakotus ja oltiin maalissa!

Eka kerta meni harjoitellessa ja sählätessä... mutta sitten toisella kertaa "0-rata", mitä nyt Nemo kävi 14-esteen takana syömässä hiekkaa, minkä varmaan potkaisin sinne :D muuten kuulemma oli ihan sujuvaa, ja Nemon vauhti alkoi kuulemma olla jo ihan hyvääkin :)

Ja vielä loppuun Tiia antoi palautteen, että kehityskelpoinen koirakko :)

1-luokan treenit

Nala meni Nemon sijaiseksi Ainon koulutukseen ja menimme sellaisen kahden kerran rataantutustumisen perusteella vähän ehkä jopa hankalaakin rataa, missä oli A:n alla putki ja Nala valitsi mun huonosta ohjauksesta johtuen A:n, sitten lopussa se ohitti kaksi hyppyä, eli olisi pitänyt työntää enenmmän niille.. Muuten rata oli oikein sujuvaa ja Nala kuunteli tosi tarkkaan, mitä haluan siltä, vaikka oli hakeutumassa välillä väärille esteille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti