tiistai 15. toukokuuta 2012

Valmennusrenkaan tokokoulutuksessa sekä Nemo hyllyttelemässä agikisoissa

Valmennusrenkaan koulutus

Lauantaina oli Kennelliiton Tokovalmennusrenkaan järjestämä tokokoulutus Laukaassa Vihtavuoressa. Kouluttajiksi oli tullut paikalle Oili Huotari ja Katja Kiviaho.

Koulutuksen alussa oli pientä luennon poikasta ja sitten pieni näytös Katjalta ja Zeniltä

Aloitettiin Nalan kanssa Oilin opeissa. Nala teki ruutua ja tunnaria. Ihanaa, että meidän ongelmat tuli esiin molemmissa. Ruudussa Nala löysi ekalla heti ruudun, mutta kun annoin seis-käskyn liian myöhään, niin Nala meni takareunaan ja annoin uuden ruutuun-käskyn, jolloin tuli tämä Nalan ongelma esille, eli juoksi mun luokse... Tästä Oili ei tykännyt yhtään eli ei tykännyt siitä, että annoin Nalan tulla mun luokse, vaan sanoi, että koira pitää pysäyttää ja pistää koira töihin etänä. Oili kehotti opettaa Nalan bongaamaan ruutu jo kävellessä lähtökohtaan. Tätä bongausta pitää harjoitella. Tämän lisäksi tehdä paljon ruutuun siirtymiä, koska ne oli nyt hukassa, kun ei olla tehty pitkään aikaan. Nala mielellään juoksee, jos se on epävarma. Kerran annetaan mahdollisuus korjata ruutuun, mutta jos ei löydä, niin näytetään oikea paikka Nalalle.

Toisena otettiin Oilin kanssa tunnari, ja siinähän meillä on ollut viretila ongelmana. Ja tämähän näkyi hirveänä rallatteluna tunnareille. Eli Nala ei osaa virittää itseään tietylle viretasolle. Tähän vinkkinä oli, että stoppaisin Nalan, kun se menee liian kovaa tunnareille ja toiseksi voisi tehdä monta tunnarikasaa esim. kolme ja mennä kaikki kolme tunnarikasaa peräkkäin.

Nala sai kuitenkin asenteestaan kehuja Oililta. :)

Tauon jälkeen menin Katjan oppeihin, missä käytiin luoksetulo ja hyppynouto. Luoksetulossa ongelmamme on ollut ihan hulvaton juokseminen takapalkalle. Nyt koulutuksessa itse stoppikin valui hirveästi. Noh, Nala teki sen luoksetulon, niin kuin aina, eli lähti takapalkalle huudosta huolimatta. Nalan luoksetulo pitää nyt jakaa kahteen eri treeniin eli kuuntelemiseen ja sitten tekniikkaan. Eli kun Nalalle on annettu seis-käsky, niin sitten tehdään kaikkea muuta ja käsketään Nalan kuunnella. Jos Nala lähtee taaksepäin, niin se haetaan takaisin seisomiskohtaan, mutta ei palkata siitä. Takapalkan koira voisi saada esim. treenikaverilta kädestä. Tekniikkaa voisi Nalan kanssa treenata esim. nakkiheittelyllä tai toiseksi juosta pakoon ja kääntyä ja antaa seis-käskyn.

Hyppynoutoon Nalan sai ohjeita, että tekisi vaikeampia noutoja treeneissä ja lopulta niin vaikeita, ettei kokeiden hyppynouto tunnu missään, kun on niin helppo.

Kaukoihin kysyin alussa apua, kun Nala arpoo liikkeitä. Tähän saatiin kuunteluharjoitus -vinkki eli että tehdään kaukot ilman käsiä tai sitten välillä pelkillä käsillä ja joskus voisi jopa tehdä jotain ihan muuta samalla kun antaa käskyjä esim. hyppimisiä samaan tahtiin kun käskyttää. :)

Ihan huippukoulutus oli ja saatiin mielestäni ihan hirveästi koulutuksesta irti :) Vähän jännitin, että mitä saadaan pienelle pörrölle kouluttajilta, mutta hyvää tietoa tuli! :)


Sunnuntaina äitienpäivänä oli JATin agikisat

Nemo "osallistui" Anskun kanssa, mutta kisat olivat pienelle, valkoiselle pörrölle liikaa. Se otti yleisöstä liikaa häiriötä kummallakin radalla ja etsi vain minua. Toiselta radalta Nemo jopa karkasi etsimään minua! :( Ei pörrö vielä kestä tuollaista häiriötä.

Maanantaina agilitykoulutusta

Mila oli juoksutauolla agitreeneistä, mutta Nala meni korvaamaan Milaa. Treenasin ensin Nemon kanssa ja asenne oli täysin eri kuin sunnuntain kisoissa, missä Nemo oli vain eksyneen ja ahdistuneen oloinen. Nyt Nemo uhkui intoa ja se raivokin löytyi :)Treeni oli ihanan haastava jopa Nemolle ja harjoiteltiinkin 4-5 ja 6-7 -esteillä pieniä, mutta vauhdikkaita käännöksiä ja ihan hyviäkin suorituksia oli osaksi. Tein molempiin kohtiin ennakoivat valssit ja otin 7-hypyn päällejuoksuna vastaan.

Nalan kanssa tuo rata oli ihan hirveää, mutta lopuksi keksittiin Nalalle sopivin tapa, eli käytin ajan tehdessä 5-6 -väliin linjauksen ja otin välistävedolla 7-hypyn. Tämän jälkeen työnsin 9-putkeen. Tuo sopi Nalalle ehdottomasti parhaiten. :) Kepeillä Nala teki ihan hirveästi virheitä kolmosvälissä heti, kun oli liukastunut kyseisellä kohdalla, eli Nala otti itseensä, ettei onnistunut ekalla.

Maanantain spitzi-tokoilut

Treenattiin Sinin ja Riemun kera Killerin suurella kentällä. Ihanan paljon tilaa treenata luoksaria ja ruutua, mutta laitoin ihan Nalan kiusaksi luoksetulon merkit suht lähelle ruutua. Eli treenataan kyllä jatkossa haastavampia treenejä, että päästään eteenpäinkin, ettei aina kosahda möllitokoissa / tokokokeissa johonkin jännäjuttuihin.

Mila aloitti treenaamalla seuruuta, luoksetuloa, noutoa ja kakeja. Seuruu on ihan ookoota, eikä ihan niin hirveästi ollut edistämistä! :)

Luoksetulossa tehtiin nakkiheittelyjä ja edessä stoppailuja.

Noudot toimivat nyt hyvin, eikä lopussa tule enää siirtymiä / hyppelyjä, jesjes!!

Kaukoissa on uutena tai ehkä vanhana ongelmana palannut ekan istumisen jälkeen lakoominen maahan, jos kestää maahan-käskyn antamisessa liian kauan, nooh, eiköhän tuo ole helppo korjata vain, kun vähän pitkitetään palkkaamista. :) Muuten korrektit kaket :)

Tiistain omatoimi-agilityt ja -tokot

Ansku treenasi Nemolla pari kiekkaa ja hienosti pörrö lähti Anskun matkaan ja oli ihan vauhdikas jälleen. Pussin huomasin olevan melko hidas, niin treenasin Nemon kanssa lopuksi palkattuja pusseja sekä kepeillä treenattiin irtoomista eteenpäin ja sivullepäin, hyvin Nemo kesti tämän.. Olin ihan yllättynyt :) Nemo jopa kiristi kepeillä vauhtia, kun vedätti enemmän ja enemmän :) Pitääpä joskus kellottaa nuo kepit ja kontaktit ja katsoa, että missä mennään.

Nalalle kuuntelutreeniä kaukoissa ja tunnareilla sekä vaikeita hyppynoutoja.

Kaukoissa ei ekaksi toiminut pelkillä käskyillä, mutta pari kertaa, kun kävin korjaamassa Nalan asennon, niin alkoi kuunnella!! :O ohoh! Tunnareilla meni aluksi vähän sekaisin, kun stoppasin sitä tunnareille, ja toi vähän sähläten ensimmäiset kuonon alle osuneet, mutta sitten parani ehdottomasti ja laukkasi hienosti kootusti tunnareille :)

Sitten lopuksi vaikeita hyppynoutokulmia. Eka vaikeampi, niin Nala heti oli ohittamassa hyppyä, mutta sitten autoin, niin onnistui vähän vaikeampikin kulma, jes! Näitä ehdottomasti lisää :)

Vielä tiistaina päästiin uimaan ja Nalakin nykyään jaksaa olla ihan hyvin altaassa puoli tuntia! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti