sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Tokoa ja vähän itsenäistä agia

Torstaina oli jälleen tokotreenit kera Katja&Bongon ja Maria&Vertin :) Nala pääsi treenaamaan ja sen kanssa tehtiin seuruuta pieni pätkä, luoksetulo ja ruutu. Seuruu alkaa olemaan ihan nättiä ja pää pysyy oikeaan suuntaan tähdättynä :)

Luoksetulossa tuli ensimmäisellä kerralla reippaasti seisomisen läpi, seuraava meni jo paremmin, mutta jostain syystä se maahanmeno siinä seisomisen jälkeen on aivan hurjan vaikeaa! Oon kovasti vahvistellut nakin heittelyllä tuota, mutta ei tunnu yhdistävän millään luoksetuloon.

Ruudussa ensin treenattiin seuraamaan tuloa kissanruokaan ja kyllähän se vauhti alkoi löytyä :) Sitten ruudun hakua. Ekalla kerralla lähti huitelemaan, mutta sitten seuraavat meni jo huomattavasti paremmin. Pitäisi nyt saada siitä ekasta ruudun hausta yhtä varma kuin muistakin. Mutta kaipa tuo on edistynyt.

Treenien jälkeen Milalle lyhkäisesti omaa treeniä. Vähän tokoa ja vähän agia. Tokossa seuruuta ja luoksetuloa, käsi toimii edelleen ihan ookoosti. Agissa pieni treeni, missä puomia, rengasta, keppejä ym. Ja kyllä se on vaan taitava koira!! Vau! Keinulla tehtiin kissanruoka-imutuksella, niin saatiin vähän säpäkkyyttää keinuun ja vähän jopa innokkuutta! Tätä lisää!! Eli jokaiseen agitreeniin kissanruoka ja imuttelen keinua nyt ainakin viisi treenikertaa ja katsotaan sitten, missä ollaan helmikuussa? :)

Perjantaina omaa tokotreeniä pihalla. Nalalle seuruuta, liikkeestä istumista, luoksetuloa ja kaukoja. Seuruu ookoo, liikkeestä istuminen ok, luoksetulokin oli ihan ookoo, kaukoissa ongelmana edelleen oikean liikkeen tekeminen - vaihdot ovat jo hyvät! :)

Milalle seuruuta, liikkeestä maahanmenoa, luoksetuloa. Seuruussa vähän edistää, eli itse saa kävellä melko hitaasti. Liikkeestä maahanmenoon pitäisi saada nopeutta, luoksetulossa eka stoppi on hyvä, mutta jos tekee toisen, niin silloin tulee vähän läpi. Eli pitäisi saada kaikista yhtä jämäkkiä!

Sunnuntain tokovuoro lämpimässä hallissa.
Mukana oli ainoastaan Mila, kun muut juoksee.. Seuruuta - ok,
Liikkeestä maahanmenoa peruuttamalla. Jos ei mennyt, toruin kevyesti. Jos meni, mutta mielestäni hitaasti, vain suullinen kehu, ja jos meni hyvin, niin palkkasin kehulla ja nakilla, mielestäni alkoi löytyä vauhtia.
Luoksetuloa pari takapalkalla - ok, ja noin 10 kertaa nakkiheitoilla, alkoi parantua! :)
Liikkeestä seisominen seinän vieressä jämäkällä käskyllä - JES!
AVOn kaukot alkoi parantua! Nousi istumaan melko säpäkästi!

Noutoa, kerran hyppy, hyppynoutoa, metallinoutoa. Nouto jes! Hyppy jes! Hyppynouto peruskapulalla hyvä! Metalli ihan ookoo, vielä pitäis löytyä vauhtia. Mutta sitten hyppynouto metallilla :( Mila tiputti kapulan laskeutuessaan, ja sen jälkeen tuli ramppikuume hypylle metalli suussa.. ei mennyt matalaakaan hyppyä! :( Voi vitsit.. Toivottavasti tuosta ei nyt tule täysin mahdoton tehtävä. Tämän jälkeen kuitenkin meni hyppynouto peruskapulalla ja metalli maasta noutaen... Mutta ärsyttipä, kun pisti hyppään metallin kanssa sen verran korkean hypyn, että siitä tuli harmia!

Itsenäisesti vielä sivussa tunnari kahdesti, joista molemmilla oma ja alkoi löytyä intoakin kapuloille menoon :) Kaukovaihtoja vielä ja olihan ne ihan ok! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti