torstai 29. elokuuta 2013

Mila Salmen opeissa

Mila oli ensimmäisen kerran varmaan 8-9kk Salmen toko-opeissa. Viime kerrasta on oikeesti tosi kauan aikaa, joten ihan hyvä oli tsekkauttaa Milakin välillä, vaikkakin Nalan EVL ehkä tarttee apua enempi.

Ensimmäiseksi seuruuta. Alkuun ilman apuja, mutta sitten kun käännöksissä pakka aina levähti ja Mila alkoi ihan kunnolla keuliin, niin Salme kehotti ottaan namin käteen ja käyttään kättä apuna, jolloin meno selkeästi parani.

Istumisessa kävelen vielä melko hitaasti, mutta se oli kuulemma oikein nappi ja ekan kerran kokeiltiin myös taaksemenoakin, eikä siinä ollut mitään ongelmaa :)

Luoksetulossa otettiin ensin huomaamattoman takapalkan kanssa kädellä stoppi. Kävi juuri niinkuin aattelinkin, että Mila töpötti ihan kunnolla ennen kun stoppasi kokonaan. Sitten uudelleen otettiin takapalkalla, mutta suullisella käskyllä. Mila ravasi mutta stoppasi ihan hyvin, jonka jälkeen Salme käskytti maahanmenoon asti, jolloin käskystä pysähtyi seisomaan ja toisesta meni maahan. Luoksetuloon Salme kehotti ottamaan ainostaan yhden toiston / päivä, jolloin yhtenä päivänä seisomisesta takapalkalle, toisena maahanmenosta ja kolmantena suoraan vierelle. Kokeillaan tätä.

Ruutuun lähetyksessä bongasi ruudun nätisti, mutta sitten lähti haahuileen vasemmalle useaan kertaan. Siirryimme paaaaljon lähemmäksi, n. 10 metriin, jolloin vasta irtosi ruutuun asti. Salme kehotti palaamaan n. 100 treenikerran verran suorapalkkaukseen ja harjoittelemaan seisomisen kuunteluharjoituksia muuten. :) Ja tehdään vielä lisäksi paljon lyhyeltä matkalta, koska Mila on kovin epävarma ruudusta vielä, bongauksen se osaa kyllä hyvin. :)

Hyppynoudolla halusi takaisin tullessa kiertää esteen, joten laitetaan este nyt sellaiseen paikkaan, ettei Mila pääse kiertämään hyppyä.

Metsku oli kuulemma ihan riittävän hyvä. :)

Tunnistusnouto oli kuulemma oikein hyvä! Varma haistelu!

Kaukoissa palataan nyt siihen, että oon kyykyssä antamassa käskyt ja kontaktin avulla annan käskyn ilman käsimerkkejä. Lähdetään sitten ilman käsimerkkejä kasvattaan matkaa. Teknisesti kaukot on hyvällä mallilla. :)

Lopuksi vielä kun jäi aikaa, niin katottiin Nalan ohjatun noudon merkkiä. Salme laittoi huomaamatta namin merkin taakse ja oikein nätisti Nala meni suorilta merkille, eikä ollut yhtään karkaamassa kapuloille. Jee!! Salme kehotti laittamaan ohjatussa fokusin mielummin merkille kuin kapuloille. Eli tällä mennään! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti