maanantai 24. elokuuta 2015

Yksi ovi kun sulkeutuu, toinen avautuu

Yksi heinäkuinen aamupäivä, kun yksi tie saavuttiin omalla tavalla päähänsä. Nala kävi röntgenissä ja eläinlääkäri totesi todella pahat nivelrikot lonkissa ja alkava nivelrikko kyynärässä.. en tiedä, oliko  peräti selässäkin jotain, kun siihen ei kovin paljoa eläinlääkärin kanssa enää keskitytty.

Eläinlääkäri ehdotti joko jatkuvaa kipulääkitystä tai vaihtoehtoisesti reisiluiden päiden katkomisen leikkauksessa. Päädyin lääkitykseen. Koira on varmasti kipee jatkossakin, mutta nyt särkylääkkeen vaikutuksesta se on selkeästi virkeämpi ja iloisempi taas. Katsotaan, miten kauan herneaivoni saan pitää, mutta se on tosiasia, että harrastaminen on rajoittunut pienimuotoisiin seuruupätkiin, hajuharjoituksiin ja pieniin temppuiluihin.

Kun kuvittelin, että harrastamisesta tulee aivan tylsää, kun Nala jää eläkkeelle, niin Mila se alkoi yllättää todellakin!


Tokokokeet

Muuramessa 21.7. ei vielä näytetty täyttä osaamistamme, ainakaan kaukoissa ja istumisessa, mutta muuten tekeminen oli kyllä hyvää (jos ei lasketa haukkumista?!)

Makuu 10
Seuruu 8
Istuminen 0
Luoksetulo 7,5
Ruutu 8
Hyppynouto 9,5
Metalli 9
Tunnistusnouto 9.5
Kaukot 0
Kokonaisvaikutelma 9

218p. 3-tulos ja 1.sija

Tuomari Veijo Kinnunen tykkäsi Milasta ja sen innosta paljon. Myös noutoja kehui lopuksi. :)


Rally-tokokisat

Mila korkkasi rally-kisansa aika pienellä treenimäärällä. Keskityttiin treeneissä erityisesti saksalaiseen täyskäännökseen sekä eteenistumiseen. Muuten aika vähäistä treeni oli.

Vähäisestä treenistä huolimatta Mila korkkasi kisauransa 98 pisteellä, ALOhyväksytyllä tuloksella ja 3.sijalla! :) Vähennys tuli yhdestä vinosta eteenistumisesta ja lopuksi juoksuosuudessa vähän venäytti paikkaansa yli 0,5 metrin päähän, kun huomasi Hannen radallalla sihteerinä :)

Nemo nollasi touhun tuhmailemalla, mutta hauskaa sillä ainakin oli :) Ja itseäkin ennemminkin nauratti touhu...

Lisäksi starttasin lapinporokoiran Narun kanssa rally-kisat tuloksella 87p. ja ALOhyv.
Kuvat Sirpa S


Agilitykisat

Kesätauon jälkeen ollaan kisattu Milan kanssa nyt kolmissa kisoissa ja yksissä epävirallisissa kisoissa.

Vaasassa 8.8. tulos hyl ja yliaika5
Kuopiossa 16.8. tulos hyl ja yliaika0

Joukkuejatpailut 18.8. nolla ja joukkue pronssille kisaavien radalla :)

Ja sitten Laukaassa 23.8., missä Mila totaalisesti yllätti mut!

Tulokset -3,27, 1.sija ja SERT-A
sekä -5,83 ja 3.sija!

Eli voittonolla, tuplanolla ja serti. En usko tätä vieläkään tapahtuneeksi! :)

Olin jo melkein luopunut toivosta agin suhteen, mutta onneksi Mila osoitti, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu... ja toiseksi "never give up" :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti