tiistai 10. joulukuuta 2013

Kun äidillä on vapaapäivät

Meidän pikkuherra on ollut kahtena päivänä hoidossa, vaikka itsellä on ollut vapaat. Tämä oli ihan hoitotätien toive, koska miekkosella olisi ollut niin valtavan pitkät tauot muuten hoidosta, että olisi ollut taas hankalaa mennä ensi viikolla.

Noh. Miten tämä äiti käyttää vapaansa? (kipeäkin kun vaihteeksi on, ei voi mennä edes hiihtämään tai liikkumaan muuten joten...)

Ollaan käyty tekemässä pari pitkän kaavan tokotreeniä Killerillä.

MA -treenit hallissa. 

Nalalle ruutu + merkkitreeni. Merkki on aivan superhienolla mallilla. Nala selkeästi tykkää tehdä merkkiä. Palkkailin aina väh. 3:sti merkiltä ja sitten lähetin ruutuun. Ekalla kerralla kyllä lähti ruutuun, mutta korvat oli jälleen hukassa, joten ekalla kerralla jäi pyörimään ruutuun. Toinen toisto olikin jo hyvä. Tämän jälkeen tuli useita todella hyviä suorituksia sekä merkiltä, että ruudulta.

Nalan kanssa tehtiin lisäksi pari maahanmeno harjoitusta, ekaksi n. 15 metrin päästä kulmittain, tämä oli ookoo! Ja sitten ihan kauimmaisesta nurkasta ja sekin toimi.

Kokeiltiinpa sitten vielä kävelyt, joista ekalla kerralla karkasi viimeisellä suoralla, possu! Toinen kerta oli tämäkin hyvä ja tuli nätisti suoraan asentoon. (onni on pieni koira! ;)

Milalle seuruu, istuminen, ruutu ja kaukot. Seuruussa meillä on selkeä ongelma: käännös oikealle. En tiedä, miten mun pitäisi kääntyä, että Mila lukisi sitä, vaan todella helposti irtoo sivuttain. Äh. Harjoitteluun kotitreeneihin. Tämän lisäksi uutena ongelmana aluksi oli sivuttain seuruu, eli perä lähti leviämään, vaikka kovasti etupäätä yritti pitää lähellä. Selkeesti treenitauko näkyy.

Istumisessa oli aluksi vähän muistuttelemista (teki mm. innokkaan maahanmenon), mutta kyllä se istuminenkin löytyi.

Ekalla ruutuun lähettämisellä jäi pyörimään eteen, mutta otettuani sivulle ja siitä uudet pongaukset. Ja niin pääsi pieni valkoinen toivottuun pisteeseen. Kivasti alkaa toimia, vaikkei Mila ollut nähnyt ruutuun lähetystä Nalalta tai sille ei ollut sitä etukäteen näytetty.

Kaukoja tein pituuden palikan takaa. Ekaksi sarjaa I-S-M n. 7m:ssä ja sitten tein matkan pidentämistä sarjalla S-M-S. Pääsin melkein 10 metriin, milloin vasta Milalle tuli ongelma, ettei pystynyt toimimaan. Toimi kuitenkin kivasti! :) Jee.

Nemolle rally-tokoliikkeitä ja kaukot. Mä tajusin taas, miten se voikaan olla pienelle innokkaalle koiralle niin äärettömän vaikeaa tuo rally-toko. Nemon nimittäin tekee hirmuisen herkästi mieli käydä istumassa, hyppiä liikkeiden aikana mua vasten, haukkua yms. Haastetta tulee olemaan saada Nemolle kaksi ALO-tulosta ennen toukokuun virallistumista... Innokas se kyllä on. :D

Kaukot oli tosi kivat, vaikkakin ekalla lävähti itsenäisesti maahan (tosin odotinkin aika kauan ihan tästä syystä, että pääsen korjaamaan!) Mutta sitten alkoi malttiakin löytyä, kun ekasta pääsi muistuttamaan :)

Nalalle vielä loppuun ohjattu-treeni. Aluksi merkki kapuloiden keskelle. Hyvin lähti hakemaan kummastakin suunnista kapuloita. Kertaakaan ei hakenut väärältä puolen, jee!! Myös n. 3-4 metriä takanapäin olevia kapuloita haki nätisti! Kerran lähti käymään ruudussa, joka oli oikealla takaviistossa, mutta pienestä torumisesta lähti seuraavalla kerralla nätisti kapulalle. :) Sille on selkeästi alkanut tulemaan aivoihin liikettä! Kaaret näyttivät näteiltä, että eiköhän me joskus saada tääkin liike valmiiksi.


TI-päivän treenit parkkiksella

Nalalle ruutu- merkkitreeniä, seuruuta, jääviä ja luoksetuloa. Harjoiteltiin ruudun suuntia kahdella ruudulla ja merkki välissä. Ekalla kerralla lähti nätisti vasempaan suuntaan ruutuun, mutta ekaa oikeaa tehdessä kokeili siinäkin kohtaa vasenta ruutua. Pieni muistutus sai pienen koiran kuitenkin lähtemään oikealle ja löytyihän se ruutu sieltäkin. Useita kivoja toistoja kumpaankin suuntaan, hyvin kuunteli ja seurasi kättä.

Tämän jälkeen otettiin väliin merkkiäkin ja siitäkin palkkauksia, ja voi että miten se onkaan taitava pieni otus. Kerran meinasi vähän karata ruutuun, mutta jostain kumman syystä olen oppinut pitämään hermoni kylmänä, joten nätisti "höpöhöpöt" ja lähetys merkille. :)

Seuruu oli pysynyt kivana, mitä nyt kerran pompahti käännöksessä, mistä heti huomautin ja seuraava olikin tosi nätti. Myös juoksusta käännökset onnistui!

Luoksetulo oli Nalamaiseen tapaan kiva (paitti se eka kerta, jolloin kävi ensiksi syömässä takapalkkansa! :( hyi sitä!) Mutta stopit on vaan niin hienot, ja välilaukat on just makeet! Vierelletuloa pitää vähän muistutella, sillä meinasi jäädä n. 10 cm jalasta irti.

Milalle ruututreeni, ohjatun suuntia lätkillä, luoksetulo. Ekalla kerra ruutu oli vähän hukassa. En tiedä, johtuiko valkoisista ruutunauhoista lumella?? Pikkuisen lähemmäksi ruutua ja hyvin hakeutui ruutuun! Toiseen ruutuun lähetys ekan ruudun edestä olikin hankalaa, koska Milan mielestä edessä ruutu oli takana.. Tietenkin. :D Mutta tässäkin auttoi liikkuminen vähän eteenpäin. Hyvähyvä! Ja sitten pinkein nauhoin, keltaisin törpöin varustettu ruutu vielä toisesta suunnasta ja kerralla täydellinen! JEEE!!! Meidän ruutu saattaa olla kohta valmis?

Noh, kun olen tässä huomannut, että saatetaan jo päästä keväällä käymään voi-luokassa ja jos nyt sattuu 1-tulos tulemaan, niin pitäähän sitä sitten syksyllä mennä jo EVL:ään, niin alettiin harjoittelemaan noudon suuntia lätkällä. Mila odottamaan merkin taakse (en kuitenkaan nimennyt merkkiä Milalle mitenkään, vaan laitoin sen seisomaan sen taakse). Nätisti lähti oikealle lätkälle, vaikkei ikinä oltu tehtykään. Vasemmalle lähetys olikin ekalle kerralla haastavaa, sillä Mila oli sitä mieltä, että on yksi ainoa suunta ja se on oikea. Noh, näytin Milalle vasempaakin, niin johan alkoi löytyä kummatkin suunnat. Hieno Mila!!

Luoksetulo se on se murhe. Eka stoppi oli nätti, mutta näin, että itse himmasi vähän ennen käskyä. Väliin maahanmeno harjoituksia ja vielä tarvitsee selkeästi käsiapuja. Tämän jälkeen uusi luoksetulo alkuineen, mutta silloin Mila stoppaili ihan itsekseen jo. Eli pari läpijuoksua ja erillisenä stoppeja nakkien kanssa.

Nemolle jälleen rally-tokoa ja noutoa ei Nemon omalla kapulalla. Rally-liikkeet jälleen työn alle. Paremmin käyttäytyi jo kuin eilen, mutta edessä istuminen on sille todella haastavaa. Ilman nakkia ei suostu istumaan suorassa vaan menee vinottain. Tätä pitää treenata. Saksalainen täyskäännös ja 360-asteen pyörähdykset alkaa jo sujua. :)

Loppuun rohkenin testata luosetuloa toisella kapulla, nimittäin Nemon oma kapula (maailman pienin noutokapula) on jossain kateissa. (toki seuraaviin kokeisiin - syyskuussa - on aika hurjasti aikaa, niin hyvin kerkiää etsiä) Mutta kokeilin kuitenkin naapurilta saatua kapulaa ja kappas Nemohan toi sen. Ja ihan nätisti. Ekalla kerralla joutui vähän muistutella perusasentoa ja loppuunasti pitoa, mutta kyllä, tämän jälkeen Nemo toi Nemon tasolla täydellisiä noutoja muutaman kappaleen. Ihana!

Voi että miten onnellinen sitä voi ollakaan kahdesta hyvästä tokotreenistä pienien pystykorvien kanssa. :)

Äidin ihanat vapaapäivät. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti