lauantai 2. marraskuuta 2013

Tokkoo, kuinka ollakaan?

Tällä viikolla jäi agit väliin, koska mun sairastelu ei ota loppuakseen! :(

Lauantai aloitettiin klo 11 Killerin kentällä K-S Spitzien tokotreeneillä. Nemo osallistui meidän neideistä näihin treeneihin. Aloitettiin ryhmäliikkeillä ja Nemokin osallistui paikkamakuuseen.

En oikeastaan ollenkaan viritellyt Nemoa paikkamakuuta varten, kun käskyttelin samalla, joten en tiedä, että johtuiko siitä vai mistä, mutta Nemo nousi istumaan mun poistuessa viereltä. Mietin, että yhdistikö luoksetuloon, kun siinä on nyt joutunut jonkun verta käymään korjaamassa maahan-läsähtämistä...??

Noh, mutta korjattuani maahan, itse makuu ja piilosta tulo sujui nätisti ja tyttö oli rauhallisesti. Lisää pitäis saada ryhmämakuita ennen kolmen viikon päästä olevia kokeita.. Toinen maahanjättö sujui ihan nätisti, ei ongelmaa! :)

Sitten tein lopuksi luoksetuloa ja noutoa. Luoksetulon eka stoppi aivan nappi! ja sitten pari seuraavaa suoritusta olikin sitten stopin ennakointia, joten ens treeneissä sitten tarttee kaiketi aloittaa tekemällä kerran stoppi ja sitten läpijuoksua. :)

Nouto olikin täysin nappi, siihen ei korjailuja tarvinnut! :)


Spitzitreenien jälkeen oli Muuramen seudun kennelkerhon järkkäämät täsmäkoulutukset.

Osallistuin Nalan ja Milan kanssa tähän, jotta saisin vähän erilaisia näkökulmia ruutuun, seuruuseen ja vähän pyysin apua myös ohjattuunkin. :)

Aloitettiin Nalan kanssa ohjatulla ja tekemisessä näkyi, ettei Nala reagoinut kuin vasta toiseen tai kolmanteen käden liikkeeseen, mutta nouti kyllä ihan oikean kapulan. Vinkit: !) treenataan merkkiä omana treeninä sisältäen häiriökapulat, lelut ym., 2) Kauimmaisen kapulan hakua, eli kapulan ohittamista. 3) Suuntamerkkeihin reagoimista ensin läheltä ja sitten kauempaa, niin että päästään sinne 10m, 4) Merkiltä kaarella liikkumista jatin hallilla siivekettä hyväksi käyttäen

Paljon hyviä vinkkejä!

Sitten Mila kehiin ja seuruuta. Seuraavia treenejä seuruuseen: Perusasentopalkkaus on mulla väärin, eli palkkaan liian eteen (tarkkana palkkaus punttia pitkin alas), opetellaan palkan otto selän takaa, etuviistoihin ristiinaskeleet (Mila ei hallinnut kroppaansa vaan oikaisi suoraan) ja sitten heti jos lähtee keuliin, niin käännös ja stoppi. Milan paikka pysyy lähellä silloin kun se ei keuli, joten ehkä aaltoilukin tulee kuntoon, kun keulinta saadaan kuriin!

Sitten ruutuun. Näytin noin 10-15m, ja Mila lähti tosi nätisti eteenpäin, mutta jäi haisteleen. Kokeiltiin niin, että annan niin kauan seis-käskyä, että katsoo. Tämän jälkeen kerran annoin kaksoiskäskyn, niin tämän jälkeen oli tosi kuuliaisena heti ekasta käskystä. Hyvä vinkki oli, että paikkaa ja hallintaa ei voi treenata samalla kertaa (eli eri treeneissä treenataan sitä keskelle hakeutumista), sitten loppuun näytin 25 metristä, jolloin parin metrin päässä kääntyi katsomaan. Otin takaisin sivulle ja kouluttaja kävi silittämässä maata, jolloin Mila lähti innokkaasti, mutta vaati 3 seis-käskyä, että katsahti, jolloin tuli heittopalkka. Ei enää palkkaa maahan. Sitten tehdään eteenmeno harjoituksia kentän toisesta päästä toiseen päähän, jotta saadaan itsevarmuutta. Ruudusta ja eteenmenosta nyt pitäis saada kivoja juttuja!

Treenivinkkinä tuli myös, että ruutuja voisi olla neljä ja sitten koira lähetetään keskeltä johonkin ruutuun.

Sitten Nalan ruutu. Otin tsekkauksen ruutuun ja merkille ja karkasi juoksemaan, eikä sitten meinannut millään kuunnella takaisin käskyä.. Noh, lähetys merkille ja sitten ruutuun. Tosi nätisti meni merkille ja nätisti myös ruutuun, mutta sitten seisahtaminen ja maahanmeno ei oikeastaan ollenkaan onnistunut.

Erikseen tullaan treenaamaan kaukaa asennon vaihtoja (myös kulmittain), ei ruutubongauksia, vaan ainoastaan merkin tsekkaus ja siitä lähetys. Ruutu voi olla kahdessa suunnassa merkistä, jolloin pitää lähteä käden suuntaan. :)

Paljon hyviä vinkkejä omiin treeneihin!! :) Kiitos kouluttajille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti