maanantai 4. helmikuuta 2013

Training Tracks -opissa tokoa

Olipa kivaa, kun Hanna (Training Tracks) pääsi kouluttamaan meitä pitkästä aikaa! :)

Nala aloitti liikkuroidusti VOIVOIn liikkeillä, ainoastaan istuminen jäi välistä.

Seuruu: Seuruussa ihan kuulemma ookoo:ta menoo, mutta lähdetään treenaan täyskäännöstä paremmaksi ja muutetaan se käännös oikealle. Seuruupaikka leviää pitemmällä suoralla sivuttain, joten siihen lähdetään jumppaileen eri mittaisia seuruupätkiä. Ei suuria ongelmia tässä.

Luoksetulo: Ekalla maahan, nätti seisominen, seisoi toisellakin stopilla, mutta meni toisesta käskystä maahan. Viimeisestä käskystä teki pienen silmukan taaksepäin, mutta tämän jälkeen tuli nätisti viereen. Kehujen jälkeen lähti tohottomaan olettamalleen loppupalkalle, eikä meinannut millään tulla luokse... Tuttua Nalaa!

Ruutu: Ei keskittymistä ruudun bongaukseen ja kun tsekkasi ruudun, käskytin ja saman tien koira juoksi kohti luoksetulon lähtöpaikkaa, niin tuttua Nalaa! Pari kertaa tehtiin niin,  että käveltiin niin kauan kohti ruutua, kunnes oikeesti näytti elkeitä ruutua kohtaan.

Luoksetuloon Hanna kehotti ottamaan etu- sekä takapalkan, jotta takapalkan vahva veto saadaan purettua, ja koira alkaisi kuuntelemaan. Tämän lisäksi voisi tehdä sellaista treeniä, että tekee luoksetulon viimeistä osioo ja sitten kisakehun kautta ruudun bongaukseen.

Hyppynouto: Ookoo, vähän mälläsi. Hanna neuvoi, että jos puuttuu mälläykseen, pitää palkata reippaasti ja vaikka leikkiä välillä, niin ei paineistu.

Metallinouto: Ei mitään moittimista, laukalla kummatkin pätkät.

Kaukot: I-S-M-S-I-M, kaikki vaihdot ekalla ja peppu siirtyi jonkun 5-10cm, eli vähän lisätreeniä kumpaankin seisomiseen :)

Nyt Nalalle kunnolla häiriötä ja ketjuttaa osina liikkeitä. :) Ja katseet jossain vaiheessa kokeita kohti!

Milan treenit

Seuruu: pieni pätkä, jonka jälkeen Hanna vinkkasi treenimään Milan kanssa yllätyksellisempiä treenejä. Eli vaikkapa: perusasento - käännös oikeaan, liikkeelle mars / käännös vasempaan, liikkeelle mars / täyskäännös, liikkeelle mars. Tai vaihtoehtoisesti: perusasento - liikkeelle mars - käännös oikeaan, liike seis / käännös vasempaan, liike seis / täyskäännös, liike seis.

Ruutu: "koske"-läpyskällä. Tällä kertaa Mila ei meinannut oikein löytää ruutua ja kävi katsomassa hämääviä kohtia. Noh, kyllähän sieltä ihan hyviäkin suorituksia tuli, mutta sitten tehtiin ihan läheltä kunnolla hetsattuna, ja Mila teki ihan nätisti. Yksi toisto vielä häiriöesineillä ja heti oli vaikeampaa. Hanna kehotti aloittamaan tekemällä pari helppoa toistoa läheltä, sitten lisätä häiriötä, mutta tehdä edelleen lähellä... Ja sitten lisäämään matkaa.. Tällä on ideana, että saadaan pidettyä Milalla itsevarmuus tekemisessä ja näyttämään, että voi tehdä häiriöstä huolimatta.

Luoksetulo: heittelin nakkeja käsikäskyllä seisomiset. Jatkossa yritän heitellä kauemmaksi ja tehdään stopit ennen kuin Mila kerkiää kiihdyttään. Tämän lisäksi vähän parampaan asentoon stoppaava käsi :)

Loppuun vielä hyppynouto: Isommalla kapulalla, nätti otto, mutta lähti kiertämään estettä. Hyvin Mila nouti kapulaa, mutta ei meinannut hypätä sen kanssa, joten pari kertaa kapulan kanssa otettiin hyppyä edestakaisin. Treeniksi kotiin: laitetaan oveen este ja treenaillaan siinä, niin ei mahdollisuutta kiertää.


Kotitreeninä:

Milalle kotona metallitreeniä kissanruualla. Varovaista, mutta toi kuitenkin. Kaukoista S-I -vaihtoja edelleen kädellä vieden.

Nemolle kaket ja maahanmenoa. Kaket ihan ok, maahanmenoon pitäisi saada vauhtia, jos aikoo avoimeen.. Mutta meidän pikkupojalla oli kyllä hauskaa, kun katseli Nemon hurjastelua ja nakin etsintää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti