maanantai 24. syyskuuta 2012

Japsien tokopäivät ja pientä lisätreeniä

Perjantaina oli Nemon ja Milan agitreenit. Milan keinu oli kehittynyt selkeesti. Päällejuoksut oli parantunut itsellä ainakin vähän! Eli treenit on tehonnut! Milalla oli ongelmana musta putki ja kaksi kertaa kääntyi putkessa takaisinpäin! Tuota pitää treenata! Lisäksi Milan puomia pitää treenata itse jäädessä taaemmaksi ja irrotessa sivuttain.

Nemon ongelmana on, että jos loppupalkka on kerran viety, niin se ei kykene ajatteleen muuta!! Toisena oli, että kolmella peräkkäisellä hypyllä ei osaa rytmittää keskimmäistä hyppyä (tämä esiintyy siis loppupalkan ollessa esillä).. hyppysuoratreenejä pitää teettää Nemolle!


Sunnuntaina japsien tokopäivää vieteltiin Jyväskylässä. Kouluttajana oli Salme Mujunen. Nala ja Mila osallistui meidän poppoosta ja paikalle muuten oli saatu 5 japsia ja se on jo hyvin!

Nala aloitti. Seuruupätkä, johon tuli kaikki voittajan vaihtelut ja käännökset. Muuten kuulemma oli todella hienoa seuruuta, mutta itse en keskittynyt koiraan juoksuosuudella, jolloin vähän levisi seuruu. Mutta tuolla seuruulla olisi saanut Salmen kokeista kuulemma 9 seuruusta, jes!!! Tehtiin pari juoksupätkää ja kun itse keskityin koiraan, niin sekin meni hienosti. Tähän Salme antoi kotiläksyksi pitää motivaatiota yllä :)

Luoksetulossa valui kummassakin stopissa ja maahanmenon teki tällä kertaa seisomisena! Noh, palattiin takapalkkaukseen, jolloin saatiin nopeasti korrektimmat, lähes täydelliset stopit!! oho. Mutta nyt pitää tarkkana, että kehu ja vasta sitten vapautus, jos karkaa jatkossa takapalkalle, niin autoon jäähylle. Luoksetuloa pitäis nyt treenata päivittäin ja vaihdella vapautusta takapalkalle alkumaahanmenon, seisomisen ja maahanmenon kanssa.

Ruutu oli huono!!! Nala paineistui ruudusta ja vältti katsomasta edes ruutuun. Tässä mentiin siihen, että joka kerta palkka ruudusta ja vähennetään painetta.

Kaukoissa tehtiin noin 5-10 metrin väliltä liikkuroituna. Eka oli istuminen, johon nousi vasta toisella käskyllä. Muuten meni vaihdot ihan nätisti. Molemmissa seisomisissa ihan pientä liikkumista. Tähän tehdään jatkossa kuuntelutreenejä sekä eka asennosta palkkaavia treenejä, sekä kolmen liikkeen sarja-treeniä. Kuuntelutreenissä ollaan kyykyssä lähellä ja katsekontaktista annetaan käsky ja katsekontaktista kehu ja vasta sitten palkka.

Mila oli sitten. Seuruussa Milan ylävartaloirtoo, johon otetaan palkkaus jalasta kiinni. Istumiseen treeniä edestä.

Luoksetulossa vaihdetaan suulliseen käskyyn. 10 metristä tehdään, kunnes on jämäkkä, sitten vasta lisätään matkaa!

Ruutua läheltä ja joka kerta palkalla, niin että Mila tietää, että palkka on siellä.

Hyppynoutoon erilaisten kapuloiden pitoa ja sitten avo-noutoja vasta ja sitten vasta hyppynouto, sillä Milalle oli vastenmielistä ottaa kapuloita suuhun. Metallinoutoon sain käskyn ostaa  uusi pienempi kapula. Tunnarissa pitotreenejä.

Kaukoissa AVO-vaihdot kuntoon 15 metristä ja seisomista treenataan ääripalkkauksella / vähän vähemmän houkuttelevalla namilla kuin nakki (ei keskity tekemiseen). Yritetään päästä mahd. pian takapalkkaukseen..

______________

Tänään sitten parkkistreenit

Nalalle luoksetulon seisomisesta takapalkalle vapautusta. Ihan nättejä stoppeja ja kootulla laukalla tuloa.

Ruudussa ekalla lähetyksellä meni etsimään luoksetulon takapalkkaa, ja sitten vasta näyttäessä meni ruutuun. Selkeää painetta siis, eikä ruutu vedä! Tämän jälkeen ihan nättejä ja kivoja ruutuja.

Kaukoissa joka toinen aloitus istumalla ja joka toinen seisomaan ja heittopalkka. Ihan nättejä :)
Metalli oli nätti, palautus laukalla jopa!! Istuminen kerrasta nappiin!

Milalle seuruuta palkkaamalla paljon jalan vierestä. Ehkä lopussa parani jo meininki.. Luoksetulo löysä, ruutuun meni kyllä, mutta vähän rauhallisesti. Jäävät tehtiin maahanmeno ja seisominen, ihan jees. Kaukot 7metristä super!

Nemolle luoksetuloja 7 metristä, käsi&suullisella käskyllä stoppaa, pelkällä suullisella tulee viereen. Nouto oli ihan kiva, mutta vieläkään ei pidä kapulaa, kunnes saan otettua eli loppukäännöstreenejä vielä. Vauhtinoudot on jo kivannäköisiä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti