sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lauantain aksat ja sunnuntain tokot

Lauantaina oli Ainon vetämänä viimeinen kerta 1-luokan treenejä. Ryhmä on ollut superkiva, ja kouluttaja on ollut hyvä. Jos kerran kaksi nousi jakson aikana kakkosiinkin, niin on kouluttajan täytynyt hyvällä asenteella potkia meitä eteenpäin! :P Voi kyllä sanoa, että ollaan Nemon kanssa edistytty ihan oikeasti, tai ainakin siltä musta tuntuu... :)

Rata oli tämännäköinen
Ensimmäinen virhe tuli 5-esteellä, kun lähdin turhan aikaisin kaarrattaan kohti 6-putkea. Noh, toisella kerralla uudestaan ja yllätyksekseni Nemo meni putkeen, eikä A:lle!! (Tuossa putki-puomi /putki-A -erottelussa on nyt treeneissä tullut huomattua, että kun itse maltan odottaa sen sekunnin putken suuntaan, niin Nemo menee putkeen, ja jos hätiköin, se valitsee toisen) Seuraava virhe tuli 9-esteeltä, jonka itse suoritin radan unohdettua takaakiertona :D Mutta sitten, kepit! Useita kertoja ohjasin sen toiseen väliin, eli pitää treenata itselle sekä koiralle tuollaista kulmaa, että koiran pitää hakea oikea väli, vaikka itse lähtee vähän oikaisemaankin. 14-esteelle harjoiteltiin poispäinkäännöstä (eli vähän kuin sylkkäri, mutta päinvastoin) Ekalla kerralla se meni vahingossa ihan oikein! Mutta sitten seuraavilla kerroilla meni vähän aikaa, että Nemo kuunteli minua. Lisäksi suoritukseen vaadittiin multaa tosi paljon vasemman jalan ja kankun käyttöä, että lähti kääntymään musta poispäin. Mutta kai se sitten lopulta onnistuikin :) S-putki oli musta ja jostain syystä 17-este aiheutti ongelmia, ja Nemo ei meinannut haluta mennä sinne?? :O Eli treeniä mustalla putkella! Loppupätkä menikin ihan ookoosti, sen kanssa ei ongelmaa.
Milan kanssa kokeilin samaa rataa, ja ihan nätisti suoritti, mutta taisi reppana olla turhan väsynyt koirien ja T:n parin tunnin metsälenkistä, kun ei oikein syttynyt.. Samoin kuin tehtiin tokoa lopussa (VIRHE!!), niin koira oli ihan naatti.. Olisi pitänyt lopettaa tarpeeksi ajoissa.. :( Muistutus itselle, jos koira näyttää väsyneeltä, älä treenaa tokoa! Tulee vain hammasten kiristystä ja pahaa mieltä kummallekin :( Noh, lopetettiin Milalle mieluisaan liikkeeseen eli noutoon, niin saatiin kummallekin hyvä mieli :)

Sunnuntain tokoilut hallilla

Tein kaikille kaksi kierrosta, kun oltiin tyttöjen kanssa keskenämme. Nala aloitti seuruulla ja istumisella. Seuruussa keskityttiin lähtöihin ja kontaktiin. Joitain ihan ookoo-lähtöjäkin oli. Istumisen teki pääsääntöisesti oikein, mutta vielä tuli pari seisomista, eli oma käskytys on tässä liikkeessä A ja O! Että kun oppisi käskyttämään samalla tavalla... :/

Nemo teki seuruuta, liikkeestä maahanmenoa ja luoksetulo. Seuruussa ihan ookoo-pätkiä, Nemo jopa vaikuttaa innostuneelta. En jaksa ALOa varten hinkata hyvää paikkaa, kunhan motivaatio pysyisi. Liikkeestä maahanmenoissa oli mielestäni aavistus jämäkkyyttä, voikohan pitää paikkansa?? Ja lopuksi vauhdista luoksetulo ja teki nätin lopun, niin oli hyvä päättää siihen :)

Milalle seuruuta ja luoksetuloa stoppeineen sekä kaukot. Seuruussa oli ihan ok-menoa. Välillä edisti, jos ihan kokonaan nostin pään maasta pois. Nyt oli juoksussakin kuitenkin joku maltti ja oikea paikka pysyi, hyvä! :) Luoksetuloon mietin, että jos vaihdan suullisen käskyn, kun kuitenkin sama toistuu ruudussa, merkissä, seisomisessa.. Niin josko se tajuis paremmin. Tehtiin takapalkalla (sekä koiran että itseni takana) ja selkeästi se veti Milaa taas liikaa, kun alkoi ravaamaan ja stoppaamaan itse, jos en antanut käskyä.. En tiedä, mitä tuolle koiralle pitäis tehdä.. äähh! :( Tuo luoksetulon stoppi on syvältä!! Noh, kaukot oli lopussa nätit ja hienosti istui, mutta ilmeisesti olin vähän tehnyt lauantaina sille maahanmenolle hallaa, kun tyttö ei meinnanut mennä maahan, onneksi sekin saatiin kuntoon.

Nalan toisella kierroksella tehtiin ruutua, metallinoutoa ja kaukoja. Ruutuun meni ekalla vähän ohi, eikä kuunnellut stoppikäskyä, vaan haahuili. Otin koiran pois ja uudelleen, ja sen jälkeen oli ruutuunmenot nappeja :) Nala tekee ihan hyvällä ilmeellä tuota ruutua :) Jee! :) Metallissa hyvät palautukset, mutta pitäisi ottaa kissanruoka käyttöön, jotta saataisiin ravi laukaksi! :) Loppuun ne voi-voi -kaukot... Treenattiin erityisesti vaikeimpia vaihtoja eli eka maahan-istu ja istu-seiso... Tein jälleen niin, että jokaisen jälkeen kävin palkkaamassa, että sain rauhoitettua vaihdot. Ainoastaan kerran Nala teki omin päin maahan-seiso -vaihdon. Mutta edelleen vaihdot oli teknisesti hyviä, mutta vaatii vahvistusta juuri noille vaikeimmille vaihdoille, muuten tuo alkaa olemaan paketissa ;) VOIVOI, täältä tullaan!! <3

Nemolle seisomista, kaukoja ja hyppyä. Kaukoissa oli liimaantuneena maahan, mutta saatiin me ne etutassutkin sieltä liikkeelle, kun vähän lyhennettiin matkaa... Liikkeestä seisominen oli ihan ookoo ja lopuksi jätin seisomaan ja tein viereen paluun, niin hyvin pysyi senkin. Hypyssä ei meinannut millään irrota hypylle, vaan vaati useita käskyjä, joten vähän kyselyä ja innostusta ennen käskyä, ja heti palkka hypystä. Toimihan se lopulta :)

Milalle toisella kierroksella hyppyä, hyppynoutoa ja ruutua. Hyppy on kyllä todella nätti, ei siinä ole mitään. Hyppynoudolla olisi painavan kapulan palauttanut mielummin sivusta, mutta ohjattuna teki lopulta hypynkin kautta. Enää ei ole noudon palautuksissa pylly noussut, jes!! :) Muutaman noudon palkkasin suoraan hypyn jälkeen. Sitten ruutu. Voivoi, kun Mila on niin liimaantuneena muhun tuossa ruudussa, ettei pelkkä ruutu houkuta sitä yhtään, ellen innosta ennen lähettämistä. Noh, tuolla innostuksella kyllä saatiin se tunnarikin toimimaan, että voihan sitä kokeilla. :) Pitää vaan muistaa nyt itse, että pitää ruudun kivana koiralle, ettei se nyt vaan paineistu siitä.. Pitää välillä pitää jotain täppialustaa siellä tai namialustaa... joka saisi koiran innostumaan asiasta.. :)

Kutakuinkin sunnuntain treenit olivat ihan hyvät ja hyviä juttuja oli kaikilla kolmella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti