maanantai 16. maaliskuuta 2015

VOI-luokan korkkaus

Tokokoereissu Pieksämäellä meinasi alkaa vähän epäonnisesti, onneksi kaikki kuitenkin päätyi loppumaan hyvin. Lähdin Vaajakosken ABC:n liikenneympyrästä ajelemaan Lahden suuntaan ja kuuntelin rallatellen radiota keskittymättä yhtään, mihin ajelen. N. 11km liikenneympyrästä heräsin ja tajusin, että nyt ollaan menossa pahasti väärään suuntaan. Onneksi vielä kerkesin kokeeseen, vaikka viimeinen ilmoittautunut olinkin. 

Koe alkoi EVL:llä klo 9 ja koirakoita oli 15. 


Paikallaolot meni Nalalla nätisti, ainoastaan yksi haistelu ja tassun siirtely istumisessa.

Seuruu oli vähän jähmeä kummaltakin. Erityisesti juoksuosuus tökki ja jätätti siinä kohtaa.

Z:ssa Nala ennakoi ekaa jäävää tekemällä itsenäisesti seisomisen. Lisäksi oli pientä häröilyä siinä liikkeessä.

Luoksetulon stopit valui, kun oli vähän turhan vauhdikas.

Ruutuun meno ja merkki oli hyviä, mutta kesken ruudun Nalalle tuli jokin aivopieru ja varmaan yhtäkkiä kuvitteli tekevänsä merkkiä ja nousi merkin taakse.

Nala kiersi hypyn kapulan kanssa. 

Kaukoissa Nala tartti ekaan maahanmenoon tuplakäskyn ja lisäksi edisti.

Tulos EVL0 ja 170p. Ei kuitenkaan mitään katastrofaalista. :)


Milan kanssa korkattiin samoilla bensoilla ja jännityksillä VOI-luokka. Ilmeisesti kahden vuoden koetauko teki vähän herkemmän, sillä tartti paikkamakuussa kaksoiskäskyn maahanmenoon.

Luoksetulon stopit valui, mutta omaan silmään se oli ehkä meidän paras luoksetulo IKINÄ! :D

Ruudun stoppi ois saanut olla terävämpi, mutta omaan mieleen ruutu oli superhieno. Lähti nätisti etenemään laukalla ja suuntasi keskellä ruutua ja kuunteli heti ekaa käskyä. 

Mila otti tunnarista liian löysän otteen kulmahampaalla ja tunnari vahingossa tipahti matkalla. Mila kuitenkin nosti itse kapulan takaisin suuhun.

Kaukoissa Mila unohti istumiset ja sitten vielä edisti. Taatusti silläkin oli vaikutusta, että menin laskeskelemaan mielessä, että jos saadaan jotain pisteitä, niin olisi tullut 1-tulos. 

Lisäksi tajusin kokeen jälkeen, että jos Mila olisi onnistunut sen bravuuri-liikkeissä, kuten paikkamakuussa ja tunnarissa, niin sekin olisi riittänyt 1-tulokseen. Mutta ei siinä, kokemuksena mun mielestä molemmin hirmuisen hyvä ja tekeminen oli tasaista ja vire kesti hyvin pitkän kokeen loppuun asti. :)

Milan tulos 241p. 2-tulos ja 2/9.sija

Tyytyväinen olen kuitenkin kummankin tekemiseen ja niistä näki läpi kokeen, että tekemisen meininkiä oli ja ne nautti molemmat!
Sunnuntaina kouluttelin 9 koirakkoa Keskisuomalaisen parkkiksella. Taas oppi uutta itsekin, vaikka koulutti vaan muita. Samalla tulee itsellekin sellaisia ahaa-elämyksiä, etten miksen ole tehnyt taas itse pitkään aikaan tuotakaan.. ym. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti