torstai 15. tammikuuta 2015

Agiagi-tokotoko...

Nopeasti menee viikot, kun käy lähes päivittäin treenaamassa niitten kanssa. Mutta täytyy sanoa, että ne kyllä jaksaa ja innostuu jokaisesta treenistä. Eli ilmeisesti jollain tasolla olen tehnyt oikein, kun motivaatio toimii treeneistä toiseen. :)

Keskiviikkona oli Milan agilityt ja mulla oli mukana extrana Viiu itsenäisesti treenattavaksi. Viiu on ihana shelttityttö, joka rakastaa kyllä sydämensä pohjasta agilitya. Ihana, opettavainen typykkä.


Milalla oli keppisulkeiset ja erityisesti pääsääntöisesti keppien haku onnistui hyvin, mutta epävarmuutta tuotti se, että jos piti suorittaa yksin kauas. Paljon itsevarmuusharjoitusta kepeille lisää! Se on tällä hetkellä mussa kiinni ja vahvasti ja siitä johtuu keppien keskeytys.. Aloitukset on kyllä vahvoja, vaikken kisoissa siihen luotakaan vielä täysin.


Ainoastaan alakulman oikealla reunalla ollut hakeminen oli extrahaastavaa, kun kouluttaja oli istunut aikaisemmin alareunan hypyn takana, niin sitten ekan välin hakemisen jälkeen Mila kääntyi takaisinpäin hypylle. Noh, mutta hyvää työtä ja tästä on suunta vain ylöspäin, kun nyt otan nämä keppiasiat taas työn alle! :)

Viiu teki sitten viereisellä kentällä radan, jonka sille suunnittelin.


2 - 3 keilaus pimeeseen putkeen 
(harjoiteltiin myös pakkovalssia tähän, mutta olin myöhässä 4-putkelta)
7 jaakotus
9 - 10 persjättö ja 10:lle takaakierto
toisena harjoittelin "shelttivippausta 10:lle, hyvin toimi!

Kivaa oli treenata ja juosta sai ihan tosissaan! :)

näkyvyyttä agin jäähdyttelylenkillä :)

Tänään käytiin treenaamassa lämpimässä hallissa parin tunnin treenit. Toki aktiivista treeniä oli max puol tuntia, mutta teki kyllä hyvää! Nala aloitti ohjatulla noudolla. Edelleen liikkurin käskyt selkeesti vaikutti siihen niin, että pää kääntyi, mutta tällä kerralla haki kyllä molemmat puolet hyvin. Treenattiin vielä niin, että Nala seisoi merkillä ja Riikka huuteli "käskyä". Muutaman kerran pääsin puuttumaan pään pyörittelyyn, mutta sitten päästiin siihen, että Nala liikutti muutaman kerran korvaansa äänen suuntaan ja lopuksi katse pysyi jo nätisti mun suuntaan. :) Lisäksi treenailtiin ihan pelkkää merkille menoa. Tässä on totaalisesti jäänyt kriteeri pitämättä ja ihan omaa syytä. Pitää vaan muistaa nyt tehdä paljon yhdessä merkille menoa, ettei Nala paineistu merkistä. 

Paikkaistumiset ja -makuut ryhmässä. Istumiseen jäi hyvin, mutta kahdesti jouduin puuttumaan haisteluun, kerran maata ja kerran ilmaa. HÖH! Paikkamakuuseen laskettaessa Nala meni taas kahden ekan käskytykseen. höh tähänkin. Makuussa haukkui kerran. Makuun jälkeen tehtiin vielä häiriökäskytystä ja nyt pysyi jo taas paremmin. Ihanaa, kun on niin paljon treenikavereilla noita vapaakortteja, niin tulee käytyä nyt enemmän kimppatreeneissä, koska häiriöissä Nalalla on nyt ne suurimmat ongelmat. :)

Loppuun Nalalle vielä jääviä peruuttaen, tunnarin haistelua ja kaukoja. PS. Sain ahaa-elämyksen seuruun peruutteluun! Olen ottanut liian pitkiä askelia ja liikkunut kuin zombi vetäen vasenta jalkaa toisen viereen, kun voisin liikkua ihan normaalisti taaksepäin. :D

Milalle lähdettiin tekemään heti tunnaria. Hyvin haki oman, vaikka vire oli korkealla. Ja se mistä olin erityisen ylpeä Milassa, oli että kun unohdin hajustaa kapulan piilottaessa vieraiden hajuisten esineiden sekaan, niin se ei mennyt nostamaan kapulaa kuin vasta sitten, kun tajusin asian! Vau! Toisena asiana se, että pistin Milan haistelemaan kapulariviä alhaalta ylöspäin ja heti ekaksi oman, niin se tajusi haistella heti alusta lähtien ja nosti heti oman. Hyvä Mila!!!
Väliin stoppeja säntäilyn yhteydessä. Näissäkin pitää muistaa nyt se kriteeri. Mulla suuri ongelma itsellä muistaa, että pienellä pystykorvallakin pitää pitää kriteereistä kiinni. Helposti sitä tuudittuu näitten kanssa, että no menkööt, kun se teki sinne päin. 

Loppuun kaukoja kovassa häiriössä Hannan ja Riikan jutellessa Milan takana puolen metrin päässä. Tää oli todella hyvää treeniä Milalle, sillä aluksi pää pyöri kumpaankin suuntaan nonstoppina, mutta saatiin rauhoitettua päätä eteenpäin. Erityisesti namit tassujen etupuolelle tarpeeksi kauas auttoi varmasti asiaan, jolloin fokus oli eteenpäin. Mila kykeni kovassa häiriöss jopa ihan nätteihin kaukoihin. Pätevä tyttö! :)

Kyllä niistä hyviä tulee, kun vaan muistaisin nyt A) palkata vaan riittävän usein B) pitää kriteereistä C) treenata häiriöissä jatkossakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti