keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syttynyt lamppu ohjatussa noudossa

Tänään käytiin läheisen Lindströmin parkkiksella tekemässä iltatokoiluja. Perun kaikki puheeni niistä, että ihanaa, kun on tuon rotuisia, jotka pystyy olemaan päiviä ilman treenejä. Tänään Nala nimittäin kanteli ja rummutti niitten ruokakuppeja ja sitten alkoi jyrsiä poikamme lelua.. Nälkäänkään ei ollut kuolemassa, kun oli saanut päivällä ruokaa.

No, ei auttanut kuin lähteä treenaamaan. Rakensin ruudun ja laitoin merkin n. 20 metrin päähän ja namin valmiiksi ruutuun. Ensin oikealle lähetys. Ihan kivasti bongaili sekä merkin että ruudun. Tämän jälkeen vasempaan suuntaan. Vasen on selkeästi tässäkin asiassa kuitenkin helpompi Nalalle kuin oikea.. Mistä lie johtua. Merkille lähetin kummastakin suunnasta n. 5 metrin päästä. Merkkiin tarvitsee kuitenkin vielä paljon asentohiomista, vaikka hienosti merkin hakeekin.

Tämän jälkeen ohjattu nouto. Jätin Nalan odottamaan ja kävin viemässä ensin oikean. Tässä liikkeessä Nalan mielestä ei oo merkkiä olemassakaan, vaikka sinne veisi vierestä. Joten kädellä ohjasin merkille ja peruutin taaksepäin pari-kolme metriä. Katsetreeni selkeästi auttoi, sillä Nala alkoi jo kääntään poskea, kun nostin kättä ja sitten lähetys ja hienosti haki oikean! :) Vasen ja toinen oikea edelleen hienoja!! :) Merkki vaan kysymysmerkkinä.. Pitäisköhän sitä laittaa lätkä merkin taakse vai jatkaako kädellä ohjaamista.. Fokusin haluan kuitenkin pysyvän kapuloissa..

Tämän jälkeen Z:aa. Istu-seiso-maahan. Istuminen jäi ekalla kerralla seisomiseksi, mutta muistuttelun jälkeen ookoo. Mukaan Nala lähti tosi kivasti. Seisominen oli hyvä! :) Ja maahanmenossa kyynärät jäi ilmaan, muuten ookoo. Maahanmenossa tarttee nyt nopeaa palkkausta, että heittää kyynärät alas asti.
Loppuun vähän kaukojen hiontaa.

Vakavasti näyttää siltä, että ens vuodeks vois saada Nalan koekuntoon! ;)


Milalle ruutua. Kaks ekaa suoritusta oli törkeen hyvät! Hienosti irtosi eteenpäin. Sitten tein eri suunnasta ja epävarmuus iski. Tän jälkee Mila alkoi helpommastakin suunnasta tönöttää mun vieressä, ja kun sain lähtemään pyörähti vähän väliä ympäri.. Vielä silloinkin jäi aluksi tönöttämään, vaikka kävin viemässä namin Milan nähden ruutuun.

Metskunoudossa suuhun ottaminen oli vähän haastavaa, mutta sitten kun mallasi suuhunsa, niin palautti laukalla. Tuohon pitää harjoitella nopeampaa palautusta esim kissanruualla lähempää.

Seuruu oli tosi kivanoloista, eikä sellaista Milamaista aaltoilua ollut kyllä ollenkaan! Jee. :) Myös hidas seuruu oli parempi kuin mitä oon ennen treenaillut... :)


Sitten Nemo! Voi mikä riemu pääsi irti! Se on kyllä hauska, miten se on vanhemmiten syttynyt tokoon ihan eri tavalla ja sillä näyttää oikeesti olevan hauskaa! :) Ihanaa!!! :) Seuruu oli tosi kivanoloista, vain pari vilkaisua ympärille, mutta huomattavasti vähemmän kuin normisti. Ja sitten vielä palkkasin, kun palautti nopeasti itse kontaktin takaisin! :)

Maahanmenoon harjoiteltiin nopeutta. Ja ihan kiva ajatuksenmuutos tuli, kun vähän vaadin enemmän.

Luoksetuloon huomaamatta jätetty takapalkka ja vaikka tulikin jonkin matkaa läpi, niin kuitenkin pysähtyi ihan ookoosti. Toinen suoritus oli kuitenkin paljon parempi, kun oli tiedossa takapalkka.

Ällällä oli hauskaa, kun touhuili parkkiksella omiaan ja kävi heittämässä isoon viemäriin tavaraa mun huomaamatta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti