keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Agilitya ja tokoa, vaihteeksi...

Maanantaina oli Milan agitreenit, jossa nyt rata meni ihan ookoosti, mutte kepeillä on tapahtunut yhtäkkiä suuri takapakki, eli ei enää muka tajuakaan keppejä, vaan ollaan jouduttu palaamaan neljästä ohjurista reippaasti taaksepäin.. :(

Keinulla keinuteltiin ja läpsittiin tassuja keinulle, mutta lisää tarvitaan hyviä kokemuksia Milalle, jospa se keinu sieltä talven aikana löytyisi, niin kuin ne kepitkin :) Muutenhan tuo koira olisi ihan valmis kisakoira :) Ihana ja aina iloinen ja häntä vain heiluu kontakteilla! :)

Aavistuksen meni hermot, kun sinänsä tuntuu, ettei kepit ja keinu etene koskaan yhtään mihinkään, mutta toisaalta eilisten tokotreenien jälkeen mulla on suuri usko, että kun Mila voittaa "pelkonsa" ja sillä loksahtaa palaset kohdilleen, niin siitä tulee pätevä suorittaja. :)


Tiistain tokotreenit Hannan opeissa

Nala aloitti piilopaikkamakuulla. Alku oli vähän kankea, kun pää pyöri ympäri, mutta ihan hyvin sitten kuunteli.. Ja pysyi jämäkästi suuresta häiriöstä huolimatta :)

Ruudulla tehtiin pitkältä matkalta läpyskälle stoppausta ja siirtymiä sekä läpyskälle, että ilman läpyskään. Hanna kehoitti pitämään sen läpyskän ruudussa vaikka Nala osaisi jo ruudun :) Nala kuitenkin kuulemma bongaa ruudun hyvin ja stoppaa jämäkästi :) siirtelyissä muutama läpyskällä ja sitten ilman ja loppuun pitemmältä matkalta läpyskällä  :)

Istuminen on napakka ja hyvännäköinen ja Hanna kehotti pitämään apu vielä voittajassa, mistä tulee yhden pisteen vähennys, kun stoppi on jämäkkä ja nopea ja Nala näyttää, että se tietää, mitä sen tulee tehdä.. Itse vain pidän mahdollisimman tasaisena avun ja harjoittelen miettimään, että miten otan sen käyttöön, kun tulee "käsky".

Kaukoissa oli kuulemma todella hyvällä pohjalla vaihdot ja nyt vain ruvetaan pienentään käsiapuja niin, että pyrin pitämään käsiavut mahd. pieninä. Sitten niihin Nalan omiin vaihtoihin, pitää puuttua heti, eikä olemalla hiljaa ja katsomalla, kun se veivaa asentoja.. :) Tämä on sinänsä ihan loogista, vaikka itse en tätä tajunnutkaan, koska liikkeiden väleissähän tosiaan ollaan hiljaa, kun koira tekee oikein.. Tämän lisäksi treenataan hissivaihdoksia, jolloin koira ei kerkiä tekemään steppauksia, kun jo vaihdetaan seuraavaan liikkeeseen.

Mila teki myös ruudun ja sen stoppi on nopeentunut todella paljon ja bongaa myös ruudun hyvin ja etenee sinne suoraviivaisesti. Milalla kannattaa olla isoja nakkeja, kun tehdään pitkältä matkalta ja sitten pienempiä siirtymillä, koska Milalla on selkeästi nenä sitten käytössä kun lihapullista tulee hippuja.

Metallinouto. Ekalla tarvitsi kaksi käskyä, palasi aluksi ilman metallia, mutta kun haistoi palkkaa, niin otti suuhun ja toi ravilla. Toisella sitten haki laukalla ja tuli nättiin perusasentoon, ihan nappi siis!! VAU! Mila!! <3 Tässä Hanna sanoi, että kun koira on noin alussa metallinoudossa, niin ei hifistellä vauhdista tai perusasennosta, vaan kaikesta ollaan tyytyväisiä. Lisäksi voisi alkaa hyppyyttään Milaa pienillä hypyillä metallin kanssa, jolloin siitä saisi varmemman ja koira tottuisi tärähdykseen.

Hyppynoudossa mun tarvitsee keskittyä siihen heittoon, etten heitä AVO-luokan heittoa kauas vaan sen verran, mitä tarvitsee :) Muuten on kuulemma oikein hienonnäköinen Milan hyppynouto! JES!

Ihanat koirat ja ihan mahtavat treenilöiset!!

Meillä on kuulemma kohta positiivinen ongelma, että kenen kanssa lähdetään kisaamaan :)

Kiitos vielä Hannalle aivan superhyvistä treenihetkistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti