tiistai 17. tammikuuta 2012

Ihan mahtis agi- ja tokokoira Mila

Nyt on Mila saanut viimeiset kolme viikkoa hoitaa agikoirien virkaa ja pari viikkoa tokokoiran virkaa ja se on tehnyt työnsä hyvin. Meillä siis muut on juosseet, mutta onneksi Nemolla alkaa olemaan viikonloppuun mennessä ohi! Jes! Eli pääsee viikonloppuna Nemonkin kanssa treenaan pitkästä aikaa. Noh, pääsihän Nala tuossa lauantaina tokoilemaan Salmen opeissa. :)

Maanantain mölli-agiryhmät 9.pvä ja 16.pvä: Milalla on parina viimeisenä viikkona ollut hirveästi intoa tehdä ja vauhtia on löytynyt. Kepit sujuu hienosti ilman mitään apuvälineitä ja kummaltakin puolelta. Lisäksi viimeisin RIEMUVOITTO oli, kun 16.pvä treeneissä Mila teki kolmesti keinun ilman houkutusnameja :) Eli tuo on meille paljon! Ja kaiken lisäksi sen häntä heilui keinua tehdessään.. :D Hyvin jälleen on muistunut mieleen kontaktitkin eli kohta, ihan kohta me päästään agikisaileen <3

Torstain tokotreenit 12.pvä: Marian ja Katjan kanssa. Milalle Ruutua, seuruuta (edistää!!) noutoa ja metallinoutoa, sekä kaukoja ja luoksaria. Ruutu alkoi löytyä ja hyvin stoppasikin sinne :) Perusnouto kiva, metallissa vielä jännitti, mutta teki muutaman ihan hyvänkin tuonnin (huh!) Kaukoissa edelleen ne ekat nousut ei oikein onnistunut.. Luoksetulo on ehkä parantunut, ehkä... Kai siellä pienissä aivoissa on jotain tapahtunut :P

Nalan tokoilut Salmen opeissa lauantaina 14.pvä: Ihana Nala! Muuten teki todella hyvää työtä, mutta kaukoissa alkoi olemaan niin jäässä, ettei tehnyt oikein mitään enää kunnolla, vaan tärräsi.

Seuruu on aika bueno pakkaus, ainoastaan juoksussa tippui kontakti kaksi kertaa. Kehuja tuli jopa minulle siitä, että olen oppinut tekemään yhteistyötä koiran kanssa ja otan koiran joka vaihdossa / käännöksessä huomioon! Jee! :) Salme vain kehotti nyt tekemään "liike"/ päivä, eli yhtenä päivänä käännös oikealle, toisena vasemmalle, kolmantena täyskäännös, neljäntenä juoksu, viidentenä hidas, kuudentena käännökset paikallaan ja seitsemäntenä askelsiirtymät.

Istumiseen pitäisi nyt keskittyä niin, että otan avun pois eli rupean tekemään Nalan kanssa istumista hyvin, hyvin hitaasta vauhdista ja sitten pikkuhiljaa nopeutan.

Luoksetulossa ei enää vahvisteta seisomista, koska on niin hyvä, vaan nyt keskitytään maahanmenoihin. Eli nakkiheittelyä paljon lisää, että joka kerta menee oikealla käskyllä maahan. Ja nyt itse pitää tsempata käskyn kanssa, että se tulee juuri samalla tavalla, vaan kun en osaa käskyttää sitä samalla äänenpainolla ja -korkeudella.

Ruutuun meno oli nappi vaikka lähestyikin minusta katsottuna vasenta etutolppaa, mutta hyvin haki kuitenkin ruutuun lopulta ja meni maahan ja tuli laukalla mukaan seuraukseen. Salme kuitenkin kehotti jättään merkin treenauksen pois ja keskittymään tekemään yhden hyvän ruudun, mistä superpalkat ja sen jälkeen voi tehdä "nakkipiilolla" muutamia toistoja, eli laittaa lumikasan taakse keskelle ruutua nameja.. Tuossa pikkuhiljaa Nala alkoi mennä suoraan keskeltä ruutuun. :) Lisäksi omana erillisenä treeninä toisena päivänä ruutuun siirtymiä ja sitten voi erikseen treenata seuruuseen tuloa, että jättää koiran maahan ja palkkaus heti viereen. :)

Hyppynoudossa ei halunnut palauttaa paksua noutokapulaa hypyn kautta. Ilmeisesti ongelma oli tosiaan paksu kapula, kun ei meinannut haluta ottaa kapulaa edes suuhun.. Nyt hankkimaan paksua kapulaa jostain ja treenaamaan palautusta erityisesti.

Kaukoissa tosiaan ei mistään tullut enää mitään, kun koira oli niin jäässä, että tärisi ja tuijotti pienin tummin silmin mua silmiin... Jotain vaihtoja yritti tehdä, mutta ei oikein enää pystynyt keskittymään. Salmen kehotus tähän, että nyt tässäkin kuten ruudussa, niin painotus EKASSA vaihdossa ja heti ekalla kerralla. Jos ei tarvitse uusinta käskyä, niin sitten vasta pidennetään matkaa seuraavana päivänä. Eli kahtena päivänä istuminen ja seuraavat kaksi seisomaan. Ja kun nämä saa molemmat 15 metriin, niin sitten vasta otetaan muita vaihtoja mukaan. Lisäksi voidaan hisseillä seiso-istu vaihtoja, että oppii peruutuksen etutassuilla.

Sunnuntain tokotreenit lämpimässä hallissa 15.pvä: Milan kanssa tehtiin todella lyhkäiset treenit. Seuruussa edelleen edistää, eli tämä nyt pitää saada kyllä kuntoon! ;( Muutama maahanmeno jäävistä, ihan napakka. Luoksetulossa kaksi stoppausta, toinen takapalkalla ja toinen heitolla ja pysähtyy nyt ihan ookoosti molemmilla. Nouto jes, metallinouto ihan ookoo jo, hyppy ok, kaukot SUPER, vaikka Riikka seisoi takana huitomassa, eli kaikki vaihdot onnistui - vihdoin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti